Bitcoin depășește activele majore YTD, dar are loc pentru mai multe pe măsură ce abordările se înjumătățesc: Analiza

– Bitcoin (BTC) a depășit majoritatea claselor de active majore, cu o rentabilitate de 22,61% YTD.

– Interesul deschis pe piața instrumentelor derivate nu a crescut în concordanță cu mărimea acestui raliu.

– Creșterea bruscă a fost determinată de cumpărarea reală la fața locului, în special pe piața SUA.

– Oferta totală de stablecoin se apropie de 10 miliarde de dolari, USDT reprezentând 6,4 miliarde de dolari.

După șapte săptămâni consecutive în verde, Bitcoin a reușit în cele din urmă să încalce 9.000 de dolari pe 29 aprilie, crescând cu peste 13 la sută în ziua respectivă, conform datelor din Indicele prețurilor OKEx BTC.

Creșterea bruscă a prețului Bitcoin a corespuns, de asemenea, cu piețele financiare tradiționale, precum WTI brut a crescut cu peste 20 la sută în ziua respectivă și Stocuri americane a postat și câștiguri.

Bitcoin a depășit majoritatea claselor majore de active

Cu maximul de ieri, la 9.464 dolari, Bitcoin a crescut cu aproape 150 la sută față de minimul din 13 martie de 3.830 dolari. Mai mult, activul digital de vârf a înregistrat câștiguri impresionante YTD de 22,61 la sută, considerabil mai mari decât S&P 500, aur și alte active.

În comparație, în ciuda unei recuperări de 30% de la ultimul său nivel, S&P 500 este încă -8,98% YTD. Doar Trezoreriile SUA au o performanță marginal mai bună decât Bitcoin, datorită scăderii ratelor dobânzii și a urmăririi de către panică a activelor de refugiu în mijlocul crizei financiare mondiale..

BTC vs S & P500Bitcoin vs. clasele de active majore YTD (date din 29 aprilie 2020). Sursa: Tradingview, OKEx

Open Interest nu a crescut încă

Cu mai puțin de două săptămâni până la mult-așteptatul Bitcoin înjumătățire, asistăm din nou la volatilitate în creștere a pieței. 29 aprilie a fost cea mai activă zi de tranzacționare de la prăbușirea de la mijlocul lunii martie, iar volumul tranzacțiilor futures tranzacționate la bursă a depășit 30 de miliarde de dolari, conform datelor de la Skew, prezentate mai jos.

BTC FuturesFutures BTC – Volum zilnic agregat. Sursă: Oblic

Cu toate acestea, interesul deschis al instrumentelor derivate (OI) nu a crescut prea mult, având în vedere dimensiunea raliului. Acest lucru indică faptul că participanții la piață sunt prudenți în ceea ce privește instrumentele derivate, deoarece actualul OI agregat de 2,5 miliarde de dolari este încă departe de vârful de 14,4 februarie de 5,4 miliarde de dolari..

Interes deschis BTCFutures BTC – Dobândă deschisă agregată. Sursa: Skew

Cumpărarea la fața locului crește prețul

Creșterea din 29 aprilie a fost determinată de cumpărarea spot, în special pe piața americană. Prețul Bitcoin pe bursele axate pe Asia, cum ar fi OKEx, Huobi și Binance, au arătat o primă negativă semnificativă în comparație cu prețul spot Coinbase.

În același timp, prima OKEx BTC Quarterly Futures a rămas relativ scăzută – doar aproximativ 20 USD peste prețul spot, conform datelor de tranzacționare OKEx. În schimb, ultima dată când Bitcoin a tranzacționat aproape 9.000 de dolari, în martie 2020, prima a fost mai mare de 400 de dolari.

Comparația prețurilor BTCPremium între prețul spot OKEx / Huobi / Binance BTC și prețul Coinbase BTC.

Stând pe numerar

Creșterea recentă a prețului Bitcoin a fost însoțită de o creștere a emisiilor de stablecoin. Aprovizionarea totală cu stablecoin este acum în jur 9,68 miliarde de dolari, conform datelor din The Block. Cea mai mare stablecoin, Tether (USDT), reprezintă 82,8% din aceasta. În comparație, în 11 martie, aprovizionarea cu USDT se ridica la aproximativ 6 miliarde de dolari.

Creșterea emisiilor de stablecoin este indicativă a unui nou flux de capital, deoarece stablecoins rămân, în multe cazuri, cea mai rapidă și mai convenabilă metodă de cumpărare a activelor digitale. Chiar înainte de raliul de preț din 29 aprilie, numărul de adrese care trimiteau sau primeau Tether bazat pe ERC-20 a atins un maxim de 8 luni.

Portofele active TetherNumărul de adrese care trimit sau primesc Tether ERC-20. Sursă: Santiment

Prețul Bitcoin arată optimist pe termen scurt

Mergând mai departe, pe măsură ce ne apropiem de reducerea la jumătate a recompensei blocate – care va avea loc pe 12 mai – se poate aștepta ca impulsul alcista al BTC să persiste, în ciuda retragerii observate la 30 aprilie.

Narațiunea la jumătate este o atracție pentru mulți comercianți. În calitate de CEO OKEx Jay Hao a declarat pentru The Block la începutul acestei luni, bursa a înregistrat o creștere estimată de 1,7% a bazei de utilizatori până la începutul lunii martie.

Pe plan tehnic, ne aflăm acum într-o zonă interesantă. O spargere peste rezistența de 9.500 USD poate avea ca rezultat o creștere rapidă la 10.000 USD și mai mult, în timp ce eșecul susținut de a încălca acest nivel ar putea determina o reevaluare a prețului între 8.000 și 8.500 USD.

Diagrama tehnică BTCPreț index OKTC BTC. Sursa: TradingView

Urmați OKEx pe:

Stare de nervozitate:

Telegramă:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map