Bitcoin depășește activele tradiționale în timp ce DeFi continuă să crească

Market Watch Weekly este o recenzie a piețelor și evoluțiilor criptografice în fiecare săptămână.

Cu trei zile de tranzacționare rămase până la închiderea acestei luni, piețele financiare sunt acum conduse din ce în ce mai mult de politica băncii centrale globale, mai degrabă decât de elementele fundamentale. Riscul ascendent al unui dolar mai puternic pune presiune pe prețurile multor active, rezultând S&P 500 Index înregistrează a patra săptămână consecutivă de scăderi. Între timp, prețul aurului a scăzut de asemenea de la prețul de deschidere de săptămâna trecută, de la 1.950 dolari la 1.860 dolari. În comparație, totuși, Bitcoin (BTC) a scăzut cu doar 0,61% în ultima săptămână și a revenit peste 10.800 USD după un raliu din weekend, conform prețului spot OKEx BTC.

În general, capitalizarea de piață a criptomonedelor a crescut timp de patru zile consecutive după vânzarea din 23 septembrie, revenind la niveluri de aproximativ 350 miliarde dolari, conform Datele CoinGecko.

Diagrama BTC Spot 1w a lui OKEx – 28.09. Sursa: OKEx, TradingView

În timp ce Bitcoin a fost puternic, principalele monede au fost un sac mixt săptămâna trecută. Cardano (ADA) a condus calea cu un câștig săptămânal de 15,09%, iar Chainlink (LINK) și Bitcoin SV (BSV) au înregistrat câștiguri de aproximativ 10%.

Polkdot (DOT) a pierdut încă 7% săptămâna trecută, scăzând de la 4,70 dolari la 3,90 dolari înainte de a reveni la 4,30 dolari. Prețul Ether (ETH) a scăzut din cauza vânzării la jumătatea săptămânii în sectorul financiar descentralizat și nu a revenit la fel de puternic ca Bitcoin, scăzând cu 4,46% pe săptămână. În special, volatilitatea realizată pe o lună a eterului a crescut brusc la 112%, în timp ce volatilitatea implicită pe o lună a scăzut la 61%, ceea ce vorbește despre fluctuațiile de preț afișate pe piețe.

Returnări săptămânale ale criptomonedelor majore, 9 / 21–9 / 27. Sursa: TradingView

CME a lansat, de asemenea, cel mai recent (la 22 septembrie) Bitcoin futures date de poziție pe 26 septembrie. Prețurile Bitcoin au avut un mare succes în această perioadă de raportare, iar dobânzile deschise au scăzut de la un maxim istoric de 9.383 la 8.426, în care pozițiile lungi deținute de conturile de manager de active au scăzut brusc de la 717 la 285. Acest lucru arată că corectarea prețurilor pe termen scurt a avut un impact semnificativ asupra optimismului pieței.

Potrivit raportului, conturile de fonduri cu efect de levier au văzut că pozițiile lor lungi au scăzut de la 2.819 la 2.280, în timp ce pozițiile scurte au scăzut de la 5.224 la 4.480. Între timp, în ceea ce privește alte conturi raportabile, pozițiile lungi au scăzut de la 1.653 la 1.580, iar pozițiile scurte au scăzut de la 2.766 la 2.062. Reducerea mare a pantalonilor scurți a fost probabil declanșată de activitățile de profit.

În ansamblu, putem observa că corecția bruscă a prețurilor din ultima perioadă de raportare a declanșat acțiuni de control al riscului de către investitorii instituționali, iar un număr mare de poziții lungi au fost închise. Vom continua să urmărim cum reacționează instituțiile la raliurile de preț din weekend în următoarea perioadă de raportare.

Date futures CME Bitcoin – Numărul altor lungimi raportabile vs. Sursă: Cândl

Mai mult, datele de la Bybt spectacole Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) a cumpărat 17.100 BTC în ultimele șapte zile, mărind poziția Bitcoin agregată la 449.900 BTC. Această acumulare explică, într-o oarecare măsură, de ce prețul Bitcoin nu a scăzut în continuare, în ciuda așteptărilor puternice ale pieței, săptămâna trecută.

Pozițiile Bitcoin ale Grayscale Investment. Sursa: Bybt

De asemenea, sectorul DeFi s-a răcit săptămâna trecută după boom-ul Uniswap (UNI) și, deși a revenit după vânzarea de la jumătatea săptămânii, multe jetoane au pierdut mai mult de 10% din valoarea lor. UNI a scăzut cu 9,92%, în timp ce proiectul său bifurcat, SushiSwap (SUSHI), a scăzut cu 18,34%. Cu toate acestea, cei mai slabi performanți au fost jetoanele ecosistemului TRON (TRX), cu Jackpool.finance (JFI) și SUN în scădere cu 32,22% și, respectiv, cu 31,60%. Acest lucru demonstrează că valoarea de bază a TRON nu este la fel de fiabilă ca Ethereum.

Synthetix (SNX) a crescut cu 27,44% săptămâna trecută pe fondul adoptării soluțiilor de scalare Layer-2. Protocolul este programat pentru o altă implementare a unei propuneri numite Deneb pe 29 septembrie. Între timp, yearn.finance (YFII) a crescut cu 10,85%.

Reveniri săptămânale ale jetoanelor DeFi majore, 9 / 21–9 / 27. Sursa: TradingView

Conform DeBank, bursa descentralizată Uniswap a menținut o valoare record înregistrată de 2,2 miliarde de dolari începând cu această dimineață, înaintea Maker (MKR) și Curve (CRV).

TVL-ul tuturor protocoalelor DeFi a atins astăzi un alt nivel istoric de 14,74 miliarde de dolari, indicând faptul că boomul DeFi continuă în ciuda vânzării la jumătatea săptămânii.

Valoare totală blocată în protocoalele DeFi – 9/28. Sursa: DeBank

Privind înainte săptămâna aceasta

Evenimentele majore din această săptămână includ prima dezbatere a alegerilor prezidențiale din SUA marți și un vot în Camera Reprezentanților cu privire la propunerea Partidului Democrat pentru o a doua rundă de stimuli pandemici înainte ca Camera să intre în recreere vineri. Pentru activele globale, există încă o incertitudine semnificativă atât asupra modelelor tehnice, cât și a fundamentelor.

În spațiul cripto, "Mint Rush" eveniment este în curs de desfășurare pentru Flamingo, un nou protocol DeFi dezvoltat de echipa Neo Global Development (NGD) pentru blockchain-ul Neo. Utilizatorii OKEx pot participa la eveniment mizând OKB prin Jumpstart Mining pentru a câștiga FLM.

Nu sunteți un comerciant OKEx? Aflați cum să începeți tranzacționarea!

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map