Bitcoin este lipsit de direcție, deoarece investitorii instituționali iau profiturile după retragere

Market Watch Weekly este o recenzie a piețelor și evoluțiilor criptografice în fiecare săptămână.

Săptămâna trecută, Bitcoin (BTC) a depășit maximul său istoric din decembrie 2017 și a ajuns la 19 911 dolari luni dimineață, conform prețului indicelui OKEx BTC. Cu toate acestea, nereușind să depășească 20.000 de dolari, prima monedă digitală a intrat apoi într-o fază de consolidare, iar aceasta este a doua săptămână la rând în care Bitcoin a înregistrat o vânzare puternică după ce a trecut de 19.500 de dolari. Acestea fiind spuse, comparativ cu retragerea de 3.000 de dolari pentru Ziua Recunoștinței, corecția de 1.800 de dolari de luni trecute a fost mai puțin dramatică, dar prețurile nu au revenit la aceleași maxime de atunci.

Înainte de corecția bruscă, sentimentul de piață supraîncălzit s-a reflectat în ratele de finanțare pentru swap-uri perpetue. Ratele de finanțare de opt ore au depășit 0,1% pe mai multe burse. Întrucât urmărirea prețurilor extrem de pârghiată de către investitorii cu amănuntul nu se termină de obicei bine, aceasta nu a fost o excepție.

Cu toate acestea, creșterea Bitcoin din acest an are un sentiment diferit de boom-ul din 2017. Managerii de investiții profesioniști continuă să își anunțe sprijinul pentru criptomonedă. Recent, S&Indicii P Dow Jones confirmat că va debuta indicii criptomonedelor în 2021. 

Finanțare de schimburi perpetue BTC. Sursă: oblic

Monedele majore majore nu au reușit să depășească Bitcoin

Uitându-ne la rentabilitățile săptămânii trecute pentru cele mai mari monede, niciunul nu a depășit Bitcoin, care a crescut cu 4,81%. Litecoin (LTC), Bitcoin SV (BSV) și Ether (ETH) au obținut randamente săptămânale de 4,07%, 3,10% și respectiv 1,80%, în timp ce alte monede majore au înregistrat randamente negative. Evident, când Bitcoin nu are o direcție clară, "mai batran" criptomonedele nu pot atrage atenția comercianților.

Întoarcerile săptămânale ale criptomonedelor majore, între 30 și 30 iunie. Sursa: TradingView

SushiSwap devine cel mai mare câștigător al fuziunii yearn.finance

În sectorul DeFi, Ethereum 2.0 a lansat cu succes Beacon Chain – prima fază a tranziției către dovada mizei. Între timp, valoarea totală blocată în DeFi a atins vineri un nou maxim istoric de 14,8 miliarde de dolari.

Valoarea totală blocată în DeFi. Sursă: DeFi Pulse

Yearn.finance (YFI) și-a continuat fuziunile de profil, iar în prima zi a lunii decembrie, yearn.finance a fuzionat cu SushiSwap (SUSHI) pentru a combina resursele de dezvoltare. La această știre, SUSHI a fost cel mai performant jeton DeFi, în creștere cu 50,17%. 

Compusul (COMP) și AAVE au crescut, de asemenea, cu 24,36%, respectiv 22,75%. 

Întoarcerile săptămânale ale jetoanelor DeFi majore, 30.06.12 / 6. Sursa: TradingView

Investitorii instituționali reduc semnificativ pozițiile lungi

CME a lansat cel mai recent (la 1 decembrie) Bitcoin futures date de poziție pe 5 decembrie. Bitcoin a realizat un model de inversare în formă de V, revenind rapid după o retragere profundă de peste 3.000 USD și recuperând toate pierderile sale pentru a atinge un nou maxim până la sfârșitul perioadei de raportare. Deși în cele din urmă prețurile au atins noi maxime, retragerea uriașă a avut un impact semnificativ asupra sentimentului pieței.

În primul rând, dobânzile deschise au scăzut de la 12.336 la 11.812, încheind o serie de câștiguri de trei săptămâni. Corecția de 3.000 de dolari a declanșat o anumită panică, iar investitorii și-au încheiat pozițiile.

Date futures CME Bitcoin – Interes deschis. Sursă: Cândl

În al doilea rând, pozițiile lungi ale administratorilor de active au scăzut în continuare de la 668 la 626, în timp ce pozițiile scurte au rămas neschimbate la 0. Managerii de active au continuat să își reducă pozițiile lungi în ultimele două perioade de raportare, indicând că au văzut un vânt puternic spre nivelurile de 20.000 $. 

Date futures CME Bitcoin – Număr de administratori de active, lungi vs. scurte. Sursă: Cândl

În al treilea rând, pozițiile lungi ale fondurilor cu efect de levier au scăzut brusc de la 5.441 la 4.509, în timp ce pozițiile scurte au scăzut simultan de la 9.864 la 9.375. Reducerea pozițiilor lungi a fost mai substanțială – reducând aproape toate pozițiile suplimentare deținute în ultimele trei săptămâni. Acest lucru indică faptul că fondurile pârghiate nu sunt foarte optimiste în ceea ce privește perspectivele pe termen scurt ale BTC, deoarece erau dornici să preia profituri din pozițiile lor lungi după retragerea bruscă. 

Date futures CME Bitcoin – Număr de fonduri pârghiate, lungi vs. pantaloni scurți. Sursă: Cândl

Privind înainte săptămâna aceasta

Pe plan macroeconomic, se așteaptă ca o nouă rundă de stimulent economic să se accelereze pe măsură ce se apropie tranziția către un nou guvern american. Optimismul pieței este în creștere, deoarece dezvoltarea vaccinului COVID-19 înregistrează mai multe progrese. În plus, pe măsură ce se apropie sfârșitul anului, investitorii instituționali pariază pe redresarea economică anul viitor.

În cripto, jetoanele SPARK vor fi lansate pe 12 decembrie pentru deținătorii XRP, ceea ce a fost văzut ca un factor în creșterea recentă a prețului XRP. Mai mult, JUST (JST) își va lansa platforma de creditare descentralizată, Justllend, pe TRON (TRX) pe 7 decembrie. 

Nu sunteți un comerciant OKEx? Aflați cum să începeți tranzacționarea!

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map