Bitcoin Futures reflectă negativitatea pe măsură ce piețele tradiționale devin roșii

Futures Friday este o revizuire săptămânală a contractelor futures Bitcoin trimestriale pe OKEx

Bitcoin (BTC) a cunoscut o săptămână complicată în ceea ce privește prețul, influențată nu numai de hype-ul DeFi, ci și de piețele tradiționale, cum ar fi aurul și acțiunile.

De vinerea trecută până marți, rentabilitatea ultra-ridicată a proiectelor de creștere a randamentului în finanțele descentralizate a făcut ca prețul Eterului (ETH) să crească, ceea ce a ajutat și Bitcoin. Cu toate acestea, miercuri, o scădere bruscă a prețului aurului a dus la formarea unui model de înghițire bearish pe graficul zilnic al Bitcoin. De atunci, prețul BTC a continuat să scadă și, în cele din urmă, a scăzut sub 10.500 USD, deoarece acțiunile din SUA au înregistrat, de asemenea, o corecție semnificativă joi.

OKEx Quarterly Futures (BTCUSD0925) a înregistrat scăderea prețului până la 9.902 USD și, la un moment dat, tranzacționa sub prețul spot, reflectând pe deplin pesimismul pe termen scurt al pieței. Înainte, marca de 10.000 de dolari va fi un nivel psihologic important pentru piață.

Privind datele de tranzacționare OKEx, raportul lung / scurt este încă peste 1,2, indicând faptul că unele lungi își păstrează încă pozițiile în așteptarea reducerii pierderilor la o raliu de preț. Cu toate acestea, prețul futures trimestrial, care a fost odată la o primă negativă, ilustrează negativitatea pieței.

Dobânzile deschise s-au întors la locul în care se aflau la sfârșitul lunii iulie, când prețul a depășit 10.000 de dolari, ceea ce indică, de asemenea, că urșii cu profit au închis în mare parte pozițiile lor. Cu marca de 10.000 de dolari foarte aproape de prețul actual, vom vedea probabil o perioadă de consolidare.

Futures trimestriale OKEx BTC (BTCUSD0925). începând cu ora 6:00 UTC pe 4 septembrie. Sursa: OKEx, TradingView

Citiri de date de tranzacționare OKEx

Accesați pagina de date de tranzacționare OKEx pentru a explora mai mulți indicatori

Raport BTC lung / scurt

În ceea ce privește raportul lung / scurt, acesta a rămas scăzut pe tot parcursul creșterii prețurilor de vineri până luni, între 1,05 și 1,20. Acest lucru indică faptul că numărul de comercianți care urmăresc raliul de preț nu a fost mare.

Cu toate acestea, miercuri, întrucât prețul futures trimestrial a scăzut de la 12.000 $ la 11.300 $, am putut vedea clar o creștere a raportului lung / scurt, sărind de la 1,20 la 1,45. Acest lucru arată, de asemenea, că mulți comercianți luau poziții lungi pe drum. Dar acele exploatații lungi au fost complet zdrobite joi, când prețul a scăzut în continuare la aproximativ 10 200 de dolari.

Raportul s-a retras acum de la un maxim de 1,45 la aproximativ 1,25, indicând faptul că scăderea prețului a fost foarte bruscă, iar numărul vânzătorilor scurți este încă scăzut, în timp ce mulți tauri își duc bagajele, așteptând o revenire.

Ora de colectare a datelor: 8/28 4:00 am UTC până la 9/4 4:00 am UTC

Raportul lung / scurt compară numărul total de utilizatori care deschid poziții lungi față de cei care deschid poziții scurte. Raportul este compilat din toate contractele futures și swap-uri perpetue, iar latura lungă / scurtă a unui utilizator este determinată de poziția sa netă în BTC.

Pe piața instrumentelor derivate, ori de câte ori este deschisă o poziție lungă, aceasta este echilibrată de o poziție scurtă. Numărul total de poziții lungi trebuie să fie egal cu numărul total de poziții scurte. Când raportul este scăzut, indică faptul că mai mulți oameni țin pantaloni scurți.

BTC

În articolul Futures Friday de săptămâna trecută, am afirmat că "Bazele BTC arată că piața nu este la fel de optimistă ca și la începutul acestei luni."

În ultimele șapte zile, prima pentru OKEx Quarterly Futures a crescut la 160 USD de la 110 USD înainte de retragerea de miercuri. Prima a fost acum eliminată în două zile consecutive de scăderi abrupte și a intrat pe teritoriu negativ la un moment dat. Este pentru prima dată de la jumătatea lunii mai când contractele futures trimestriale au înregistrat o primă negativă, ceea ce indică un sentiment de piață extrem de pesimist. Prețul actual futures trimestrial a devenit aproape identic cu prețul spot.

Ora de colectare a datelor: 8/28 4:00 am UTC până la 9/4 4:00 am UTC

Acest indicator arată prețul futures trimestrial, prețul indicelui spot și, de asemenea, diferența de bază. Baza unui anumit timp este egală cu prețul trimestrial la termen minus prețul indicelui spot.

Prețul futures reflectă așteptările comercianților cu privire la prețul Bitcoin. Atunci când baza este pozitivă, indică faptul că piața este optimistă. Atunci când baza este negativă, aceasta indică faptul că piața este descendentă.

Baza contractelor futures trimestriale poate indica mai bine tendința pe termen lung a pieței. Când baza este ridicată (fie pozitivă, fie negativă), înseamnă că există mai mult spațiu pentru arbitraj.

Interes deschis și volum de tranzacționare

Dobânzile deschise s-au deplasat aproape la fel ca prețul, ajungând la un maxim de 1,12 miliarde de dolari pentru săptămâna trecută, înainte de a scădea miercuri. Iar OI a scăzut acum la 886 milioane dolari, după două zile de vânzări și lichidări continue.

Scăderea rapidă a OI indică, de asemenea, că urșii și-au închis pozițiile în timpul căderii. Cu toate acestea, combinat cu raportul lung / scurt, se pare că există încă mulți tauri în pierdere, dar care nu și-au închis pozițiile lungi.

Ora de colectare a datelor: 8/28 4:00 am UTC până la 9/4 4:00 am UTC

Dobânda deschisă este numărul total de contracte futures / swap care nu au fost închise într-o anumită zi.

Volumul de tranzacționare este volumul total de tranzacționare a contractelor futures și a swap-urilor perpetue pe o anumită perioadă de timp.

Dacă există 2.000 de contracte lungi și 2.000 de contracte scurte deschise, dobânda deschisă va fi de 2.000. Dacă volumul tranzacționării crește și dobânda deschisă scade într-o perioadă scurtă de timp, aceasta poate indica faptul că o mulțime de poziții sunt închise sau au fost forțate să lichideze. Dacă atât volumul de tranzacționare, cât și dobânda deschisă cresc, indică faptul că s-au deschis o mulțime de poziții.

Raportul de împrumut al marjei BTC

Raportul de împrumut al marjei s-a schimbat puțin în cea mai mare parte a săptămânii, oscilând între 13 și 15. Cu toate acestea, în cele din urmă a scăzut rapid la aproximativ 11 în timpul vânzării de joi, indicând faptul că mulți comercianți lungi care au împrumutat USDT și-au închis pozițiile într-o pierdere.

Cu toate acestea, raportul fiind încă net peste 1,0, piața de tranzacționare a marjei spot a avut o reacție relativ lentă și nu este încă în afara inerției anterioare a pieței bull.

Ora de colectare a datelor: 8/28 4:00 am UTC până la 9/4 4:00 am UTC

Raportul de împrumut al marjei este datele de tranzacționare pe piață la fața locului, care arată raportul dintre utilizatorii care împrumută USDT versus împrumutarea BTC în valoare USDT într-o anumită perioadă de timp.

Acest raport îi ajută și pe comercianți să analizeze sentimentul pieței. În general, comercianții care împrumută USDT urmăresc să cumpere BTC, iar cei care împrumută BTC urmăresc să îl scurteze.

Atunci când raportul de împrumut al marjei este ridicat, aceasta indică faptul că piața este optimistă. Când este scăzut, indică faptul că piața este scăzută. Valorile extreme ale acestui raport au indicat istoric inversarea tendințelor.

Statistici comerciale

Robbie, analist de investiții OKEx

Această vânzare recentă a fost influențată în cea mai mare parte de piețele tradiționale, în special de luarea de profit după inversarea în formă de V a diferitelor active. Trebuie să acordăm o atenție deosebită ultimei zile de tranzacționare a săptămânii pentru bursa din Statele Unite și indicele dolarului SUA.

Privind piața criptomonedelor, a existat mult entuziasm pentru aprecierea prețurilor în prima jumătate a săptămânii, în special cu hype-ul DeFi. Deocamdată, însă, marca de 10.000 de dolari ar fi un nivel psihologic important pe termen mediu, iar o pauză sub acest nivel va testa probabil sprijinul de 9.300 de dolari..

Nu sunteți un comerciant OKEx? Aflați cum să începeți tranzacționarea!

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map