Bitcoin marchează pe fondul precauției cu amănuntul, întrucât dobânzile deschise la termen stabilesc un nou ATH

Futures Friday este o revizuire săptămânală a contractelor futures Bitcoin trimestriale pe OKEx.

Bitcoin (BTC) a postat șase lumânări verzi săptămânale de la începutul lunii octombrie, marcând șase săptămâni consecutive de câștiguri. Principala monedă digitală s-a adunat din nou în această dimineață și a atins 16.490 USD, conform indicelui OKEx BTC – cel mai mare preț al său din a doua săptămână a lunii ianuarie 2018. În prezent, OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) tranzacționează la o primă de 300 USD, sau 1,8%, peste prețul indicelui.

În articolul Futures Friday de săptămâna trecută, am remarcat modul în care datele de tranzacționare OKEx reflectau tendința pieței față de aprecierea prețurilor pe termen scurt. Datele din această săptămână arată în mare parte comercianții cu amănuntul care ezită să urmărească raliul prețurilor.

Raportul BTC lung / scurt a fost, în general, în raport cu mișcarea prețurilor, cu un raport stagnant de împrumut al marjei spot. În același timp, nivelul primelor futures trimestriale a scăzut în termeni procentuali, iar participanții la piață sunt atenți la interesul deschis, care a stabilit noi maxime istorice.

Cu toate acestea, Bitcoin încă mai are loc să crească în ciuda temerilor cu amănuntul, deoarece nu toate datele de tranzacționare reflectă condiții de supraîncălzire. În cazul în care prețul este capabil să treacă de nivelul de rezistență de 16.000 de dolari, ar putea continua elanul urcător, iar investitorii de retail ar fi probabil FOMO în poziții.

Bitcoin futures trimestrial - 11/13OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225), începând cu ora 6:00 dimineața UTC pe 13 noiembrie. Sursa: OKEx, TradingView

Citiri de date de tranzacționare OKEx

Accesați pagina de date de tranzacționare OKEx pentru a explora mai mulți indicatori.

Raport BTC lung / scurt

Raportul lung / scurt se deplasa în mare măsură opus prețului în timpul săptămânii. Raportul a scăzut de la maximul de 1,09 de duminică la 0,85 actual, deoarece prețul futures trimestrial a crescut de la 15.200 dolari la 16.600 dolari.

În special, raportul lung / scurt a revenit rapid la fiecare retragere a prețului, ceea ce indică faptul că comercianții cu amănuntul deschideau poziții lungi pe scăderi, dar le închideau rapid, după cum se aprecia prețul.

După șase săptămâni consecutive de câștiguri, ezitarea comercianților în a urmări în continuare raliul prețurilor este de înțeles.

În plus, ratele de finanțare pentru swap-urile perpetue BTC nu sunt supraîncălzite, ceea ce indică în plus că investitorii cu amănuntul sunt atenți la riscurile de retragere.

Raport scurt Bitcoin lungOra de colectare a datelor: 06.11 06.00 UTC până la 13.11 06:00 UTC

Raportul lung / scurt compară numărul total de utilizatori care deschid poziții lungi față de cei care deschid poziții scurte. Raportul este compilat din toate contractele futures și swap-uri perpetue, iar latura lungă / scurtă a unui utilizator este determinată de poziția sa netă în BTC.

Pe piața instrumentelor derivate, ori de câte ori este deschisă o poziție lungă, aceasta este echilibrată de o poziție scurtă. Numărul total de poziții lungi trebuie să fie egal cu numărul total de poziții scurte. Când raportul este scăzut, indică faptul că mai mulți oameni țin pantaloni scurți.

BTC

În timp ce prețul crește, baza BTC actuală de 300 USD este în concordanță cu cea de vineri trecute, dar în termeni procentuali, prima este de fapt scăzută. Stabilitatea primei arată, de asemenea, că piața nu este excitată în acest moment. Cu toate acestea, baza actuală este încă sănătoasă și reflectă sentimentul alcătesc al pieței.

BTCOra de colectare a datelor: 06.11 06.00 UTC până la 13.11 06:00 UTC

Acest indicator arată prețul futures trimestrial, prețul indicelui spot și, de asemenea, diferența de bază. Baza unui anumit timp este egală cu prețul trimestrial la termen minus prețul indicelui spot.

Prețul futures reflectă așteptările comercianților cu privire la prețul Bitcoin. Atunci când baza este pozitivă, indică faptul că piața este optimistă. Atunci când baza este negativă, aceasta indică faptul că piața este descendentă.

Baza contractelor futures trimestriale poate indica mai bine tendința pe termen lung a pieței. Când baza este ridicată (fie pozitivă, fie negativă), înseamnă că există mai mult spațiu pentru arbitraj.

Interes deschis și volum de tranzacționare

Dobânzile deschise au început să crească în sus miercuri, de la aproximativ 1 miliard de dolari la maximul de 1,2 miliarde de dolari în această dimineață. Dobânda deschisă agregată pentru toate bursele a atins, de asemenea, un maxim istoric astăzi, la 6,1 miliarde de dolari, conform prevederilor date din înclinare.

Deși dobânda deschisă excesivă indică în mod istoric un risc crescut, creșterea prețurilor din acest an este mai mult rezultatul intrării banilor instituționali și avem nevoie de mai mult timp pentru a vedea dacă această dobândă deschisă ridicată va deveni norma sau nu.

Interes deschis și volum BTC - 13.11Ora de colectare a datelor: 06.11 06.00 UTC până la 13.11 06:00 UTC

Dobânda deschisă este numărul total de contracte futures / swap care nu au fost închise într-o anumită zi.

Volumul de tranzacționare este volumul total de tranzacționare a contractelor futures și a swap-urilor perpetue pe o anumită perioadă de timp.

Dacă există 2.000 de contracte lungi și 2.000 de contracte scurte deschise, dobânda deschisă va fi de 2.000. Dacă volumul tranzacționării crește și dobânda deschisă scade într-o perioadă scurtă de timp, aceasta poate indica faptul că o mulțime de poziții sunt închise sau au fost forțate să lichideze. Dacă atât volumul de tranzacționare, cât și dobânda deschisă cresc, indică faptul că s-au deschis o mulțime de poziții.

Raportul de împrumut al marjei BTC

Împrumutul în marjă BTC nu a fluctuat prea mult în timpul săptămânii, variind între 9,5 și 11,5, ceea ce indică faptul că piața nu se află în modul FOMO. O altă rundă de pârghie pe piața spot poate indica comercianții cu amănuntul care se grăbesc, dar pârghia actuală rămâne la niveluri sănătoase.

Graficul raportului de împrumut al marjei - 11/13Ora de colectare a datelor: 06.11 06.00 UTC până la 13.11 06:00 UTC

Raportul de împrumut al marjei este datele tranzacționării pieței la fața locului, care arată raportul dintre utilizatorii care împrumută USDT față de împrumutarea BTC în valoare USDT pe o anumită perioadă de timp.

Acest raport îi ajută și pe comercianți să analizeze sentimentul pieței. În general, comercianții care împrumută USDT urmăresc să cumpere BTC, iar cei care împrumută BTC urmăresc să îl scurteze.

Atunci când raportul de împrumut al marjei este ridicat, aceasta indică faptul că piața este optimistă. Când este scăzut, indică faptul că piața este scăzută. Valorile extreme ale acestui raport au indicat istoric inversarea tendințelor.

Statistici comerciale

Hunain Naseer, editor senior OKEx

Noiembrie a fost o lună cheie pentru Bitcoin, întrucât a străbătut nivelurile lunare majore de rezistență formate în decembrie 2017 și ianuarie 2018. Având în vedere urmele consecutive de câștig, totuși, piața este, în mod natural, precaută la fiecare nivel nou, deoarece a existat puțin modalitate de consolidare de luna trecută.

Datele privind tranzacțiile la termen revizuite săptămâna aceasta reflectă această precauție, deoarece comercianții cu amănuntul așteaptă o corecție majoră, dar continuă să caute profituri mici între scăderi minore și creșteri. Acestea fiind spuse, dacă BTC reușește să construiască un sprijin puternic în jurul valorii de 16.000 de dolari, drumul său către ATH 2017 va deveni relativ clar, iar comercianții cu amănuntul sunt probabil să FOMO pe piață cu volume decente, creșterea prețului chiar mai mare.

Robbie, analist de investiții OKEx

Prețul BTC a izbucnit în rezistența de 15.800 dolari – sau 16.100 dolari, la viitorul trimestrial – sporind în continuare încrederea optimistă a pieței. Cu toate acestea, nu a existat prea multă amplificare a volumului în această dimineață, ceea ce ar putea ridica unele îngrijorări. 

Suportul intraday este de aproximativ 16.100 USD – sau 16.400 USD, la viitorul trimestrial. Dacă modelul de raliu pe termen scurt poate continua, atunci o retragere minoră nu va rupe acest nivel de sprijin. Dimpotrivă, dacă suportul nu poate rezista, corectarea va fi extinsă semnificativ. Suportul inferior este de 15.400 USD.

Dobânda record record actuală este în mod clar o preocupare pentru piață, dar cumpărarea puternică pe piața spot ar putea susține prețurile.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici detaliate și știri curate de la profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map