Bitcoin observă o scădere mare a dificultăților miniere, dar minerii sunt încă în viață: Market Watch Weekly

Creșterea prețului Bitcoin (BTC) a încetinit săptămâna aceasta după o revenire rapidă săptămâna trecută. Pe piețele tradiționale, S&P trandafir 10,21 la sută în această săptămână, cel mai mare câștig săptămânal din martie 2009, în calitate de Congres al Statelor Unite votat să treacă o factură de stimulare de 2 trilioane de dolari – cea mai mare din istoria SUA. Măsura intenționează să atenueze suferința economiei cauzată de efectele răspândirii globale a coronavirusului (COVID-19).

În această săptămână au crescut și futures-urile pe aur 9,5 la sută, al lor cel mai mare câștig săptămânal din septembrie 2008. Bitcoin a crescut cu aproape 7% în aceeași perioadă de tranzacționare, dar a scăzut după închiderea pieței bursiere din SUA.

Acțiunile Bitcoin și SUA continuă să divergă. Pearson de 90 de zile Coeficient de corelație între BTC și S&P 500 a scăzut de la un vârf de 0,598 pe 17 martie la 0,516 pe 27 martie, potrivit Coinmetrie.

OKEx BTC / USDT vs S&Preț pe oră P 500 Futures. Sursa: Tradingview

O scădere dramatică a dificultății miniere

Din cauza prăbușirii prețului Bitcoin de la sfârșitul lunii februarie, rețeaua criptomonedei a suferit o schimbare dramatică în dificultatea mineritului pe 26 martie. Dificultatea minieră a scăzut 15,95 la sută la 13.91T, conform Oklink.com

Aceasta este a cincea oară în istoria Bitcoin, rețeaua și-a redus dificultatea cu mai mult de 10% și este cea mai mare scădere vreodată putere absolută de hash conform Glassnode.

Conform datelor din piscina minieră NovaBlock, Bitcoin’s cea mai mare dificultate de scădere în procente a avut loc la 31 octombrie 2011, când a scăzut de la 1,47 milioane la 1,20 milioane, în scădere cu 18 procente. Scăderea dificultății indică faptul că mai puțini mineri concurează pentru bitcoinul nou creat, deoarece a devenit mai puțin profitabil să facă acest lucru.

Conform înjumătății BTC a lui Oklink pagina cu numărătoare inversă, înjumătățirea Bitcoin se așteaptă să aibă loc în jurul datei de 12 mai. Recompensa blocului Bitcoin va scădea de la 12,5 monede pe bloc la 6,25 după înjumătățire. Utilizatorii pot urmări numărătoarea inversă în direct pe pagină.

Bitcoin Dificultate vs Preț. Sursă: Glassnode

Minerii Bitcoin nu renunță

Conform Date Tokenanalyst citat de cofondatorul și CEO-ul Jai Prasad pe Twitter, soldurile minerilor nu scad, în ciuda scăderii prețului din cauza COVID-19. Minerii și piscinele de top sunt în activitate ca de obicei. Însă, prețul mediu de vânzare al platformelor miniere a scăzut cu 30-50 la sută, comparativ cu prețul dinaintea Festivalului chinez de primăvară, la jumătatea lunii februarie, potrivit unui interviul minerului de Odaily.

CEO-ul Bitmain, Wu Jihan spus în un interviu săptămâna aceasta că este relativ optimist cu privire la prețul Bitcoin în 2020. Datorită redresării activității economice și a politicilor de relaxare cantitativă ale guvernelor, el crede că prețul activelor financiare ar trebui să se recupereze.

Mai mult, a apărut un nou tip de platformă minieră Bitmain – Antminer S19 de vanzare în ultima săptămână, vânzându-se în 24 de ore. Puterea de calcul a lui S19 a ajuns la 110T, care este în prezent cea mai avansată platformă minieră, cu mult înaintea concurenților.

 Sold agregat al minerilor. Sursa: Tokenanalyst

Linia de trend urcantă este nevalidă

Prețul Bitcoin a scăzut sub 6.400 de dolari vineri, un nivel crucial pentru o perioadă de timp scurtă până la jumătatea perioadei, potrivit echipei de analiză a pieței OKEx din 27 martie. Criptomoneda de lider se tranzacționează în jurul valorii de 6 200 de dolari la presă.

Preț OKEX BTC / USDT. Sursa: OKEx

Raportul BTC lung / scurt – care arată raportul utilizatorilor cu poziții nete lungi vs scurte într-o anumită perioadă de timp – se întoarce în prezent la 0,96, după o scădere de până la 0,67 sâmbătă, 28 martie. cu poziții scurte este încă puțin mai mare decât lung.

Raport lung / scurt BTC 3 / 22-3 / 30. Sursă: Date de tranzacționare a instrumentelor derivate OKEx

Noul contract Bitcoin futures quarter (BTCUSD0626) a fost lansat vineri după-amiază, ora Hong Kong-ului. Graficul de mai jos arată o primă negativă de 44 USD între prețurile trimestriale viitoare și spot la momentul presării, ceea ce indică faptul că majoritatea participanților la piață se așteaptă ca prețul spot să se miște în jos în continuare.

BTC Trimestrial Future Base 3 / 22-3 / 30. Sursa: Date de tranzacționare a instrumentelor derivate OKEx

Declinarea responsabilității: Acest material nu trebuie luat ca bază pentru luarea deciziilor de investiții și nici interpretat ca o recomandare de a participa la tranzacții de investiții. Tranzacționarea activelor digitale implică un risc semnificativ și poate duce la pierderea capitalului investit. Ar trebui să vă asigurați că înțelegeți pe deplin riscul implicat și să luați în considerare nivelul dvs. de experiență, obiectivele investiționale și să solicitați consiliere financiară independentă, dacă este necesar.

Urmați OKEx pe:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map