Bitcoin rămâne în dificultate pentru 12.000 USD, deoarece cumpărătorii consideră ieftin 11.000 USD – Vineri futures

Futures Friday este o revizuire săptămânală a contractelor futures trimestriale Bitcoin pe OKEx

În ultima săptămână, Bitcoin (BTC) a crescut până la 12 426 dolari – conform viitorului trimestrial OKEx (BTCUSD0925) – în primele ore ale zilei de luni dimineață. Cu toate acestea, moneda digitală de vârf nu a reușit să mențină acest nivel și a scăzut marți seara la un minim săptămânal de 11 327 USD înainte de a începe să revină. Joi și vineri, de asemenea, prețul a fluctuat din cauza evoluțiilor în jurul protocolului DeFi Yam Finance, dar apoi a revenit din nou la nivelul actual de aproape 12.000 USD.

În ciuda volatilității din această săptămână, modelul general pentru prețul BTC reflectă optimism. Cu toate acestea, pe termen scurt și mediu, consolidarea este de așteptat să continue. Este probabil ca comercianții să urmărească suprafața de presiune istorică de 12.500 USD, în timp ce prețul viitor trimestrial are o primă de aproximativ 280 USD (aproximativ 2,4%) față de prețul spot. 

Privind datele de tranzacționare OKEx, rapoartele sunt în prezent într-o stare mai echilibrată și nu prezintă semnale direcționale majore. Motivul pentru acest lucru ar putea fi, de asemenea, că piața se concentrează în prezent pe evoluțiile din spațiul DeFi.

Diagrama prețurilor OKEx BTC Quarterly Futures 4h - 8/14OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4h grafic – 8/14. Sursa: OKEx, TradingView

Citiri de date de tranzacționare OKEx

Accesați pagina de date de tranzacționare OKEx pentru a explora mai mulți indicatori

Raport BTC lung / scurt

Întrucât prețul Bitcoin a scăzut rapid între marți seară și miercuri dimineață, raportul lung / scurt a crescut rapid la 1,37, indicând faptul că participanții la piață deschideau o mulțime de poziții lungi, rezultând ca prețul să aibă un model de inversare dublu. Înainte de aceasta, raportul plutea în jurul valorii de 1,10, apoi a revenit rapid la nivelul actual de 1,13 după ce prețul a revenit de la suportul de 11 400 $. 

Această relație între prețul invers și raportul lung / scurt poate fi văzută în ultimele două săptămâni, indicând faptul că comercianții cu amănuntul urmăresc intrări ieftine, mai degrabă decât urmăresc creșterile de preț.

Raport Bitcoin lung / scurtOra colectării datelor: 8/7 4:00 am UTC până la 8/14 4:00 am UTC

Raportul lung / scurt compară numărul total de utilizatori care deschid poziții lungi față de cei care deschid poziții scurte. Raportul este compilat din toate tranzacțiile futures și perpetue, iar latura lungă / scurtă a unui utilizator este determinată de poziția netă a acestora în BTC.

Pe piața instrumentelor derivate, ori de câte ori este deschisă o poziție lungă, aceasta este echilibrată de o poziție scurtă. Numărul total de poziții lungi trebuie să fie egal cu numărul total de poziții scurte. Când raportul este scăzut, indică faptul că mai mulți oameni țin pantaloni scurți.

BTC

Întrucât prețul Bitcoin nu a reușit să atingă maximele săptămânii trecute, baza BTC a OKEx Quarterly Future’s a rămas sub 315 dolari vinerea trecută. Cu toate acestea, nivelurile actuale ale primelor sunt în concordanță cu intervalele normale așteptate pe o piață bull.

Grafic de bază BitcoinOra colectării datelor: 8/7 4:00 am UTC până la 8/14 4:00 am UTC

Acest indicator arată prețul futures trimestrial, prețul indicelui spot și, de asemenea, diferența de bază. Baza unui anumit timp este egală cu prețul trimestrial la termen minus prețul indicelui spot.

Prețul futures reflectă așteptările comercianților cu privire la prețul Bitcoin. Atunci când baza este pozitivă, indică faptul că piața este optimistă. Atunci când baza este negativă, aceasta indică faptul că piața este scăzută.

Baza contractelor futures trimestriale poate indica mai bine tendința pe termen lung a pieței. Când baza este ridicată (fie pozitivă, fie negativă), înseamnă că există mai mult spațiu pentru arbitraj.

Interes deschis și volum de tranzacționare

Dobânzile deschise au crescut rapid până la un maxim săptămânal de 1,28 miliarde de dolari în timpul vânzării la jumătatea săptămânii, ceea ce înseamnă că taurii au deschis poziții lungi mari în timpul scufundării și și-au redus pozițiile pe măsură ce prețurile s-au recuperat – OI este acum la 1,16 miliarde de dolari.

În general, OI nu s-a schimbat prea mult față de săptămâna trecută. Piața rămâne într-o formație mai echilibrată pentru moment, iar cumpărătorii par încrezători pășind la prețuri mai mici.

Diagrama de dobândă deschisă BitcoinOra colectării datelor: 8/7 4:00 am UTC până la 8/14 4:00 am UTC

Dobânda deschisă este numărul total de contracte futures / swap care nu au fost închise într-o anumită zi.

Volumul de tranzacționare este volumul total de tranzacționare a contractelor futures și a swap-urilor perpetue pe o anumită perioadă de timp.

Dacă există 2.000 de contracte lungi și 2.000 de contracte scurte deschise, dobânda deschisă va fi de 2.000. Dacă volumul tranzacționării crește și dobânda deschisă scade într-o perioadă scurtă de timp, aceasta poate indica faptul că o mulțime de poziții sunt închise sau au fost forțate să lichideze. Dacă atât volumul de tranzacționare, cât și dobânda deschisă cresc, indică faptul că s-au deschis o mulțime de poziții.

Raportul de împrumut al marjei BTC

Interesant este că raportul de împrumut al marjei a urmat scăderii prețurilor la jumătatea săptămânii, care este opusul mișcării raportului lung / scurt. Acest lucru poate reflecta, de asemenea, apetitul la risc pe piața creditelor la marjă spot. Valoarea actuală a raportului este similară cu cea de vineri trecute, care se apropie de 14. Această valoare se află încă în intervalul normal dacă luăm în considerare piața actuală drept piață bull.

Diagrama raportului de împrumut cu marjă BitcoinOra colectării datelor: 8/7 4:00 am UTC până la 8/14 4:00 am UTC

Raportul de împrumut al marjei este datele tranzacționării pieței la fața locului, care arată raportul dintre utilizatorii care împrumută USDT față de împrumutarea BTC în valoare USDT pe o perioadă dată.

Acest raport îi ajută și pe comercianți să analizeze sentimentul pieței. În general, comercianții care împrumută USDT urmăresc să cumpere BTC, iar cei care împrumută BTC urmăresc să îl scurteze.

Atunci când raportul de împrumut al marjei este ridicat, aceasta indică faptul că piața este optimistă. Când este scăzut, indică faptul că piața este scăzută. Valorile extreme ale acestui raport au indicat istoric inversarea tendințelor.

Statistici comerciale

Robbie, analist de investiții OKEx

În ceea ce privește analiza sentimentelor, dobânda deschisă rămâne la un nivel ridicat de peste 1,1 miliarde de dolari. Trebuie să fim atenți la direcția pieței la următoarea modificare OI, împreună cu schimbarea raportului lung / scurt pentru a identifica dacă există încă o mulțime de oameni care se oferă să deschidă longs.

De asemenea, poate fi monitorizat pentru a vedea dacă banii injectați în prezent în proiecte de finanțare descentralizată revin în Bitcoin și, dacă există o astfel de tendință, este probabil ca Bitcoin să ajute la creșterea ascendentă.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate și știri curate de la profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map