Bitcoin se decuplează de acțiuni pentru a lupta pentru 13.000 de dolari, cu sprijin instituțional

Market Watch Weekly este o recenzie a piețelor și evoluțiilor criptografice în fiecare săptămână.

Bitcoin (BTC) s-a adunat de luni, trecând de nivelurile de rezistență de 12.000 $ și 13.000 $ și mergând până la 13.315 $ duminică, conform prețului spot OKEx BTC. Prima monedă digitală a înregistrat câștiguri de peste 13,50% pentru săptămână, deoarece capitalizarea totală a pieței criptomonedelor a crescut cu puțin peste 400 miliarde dolari.

Performanța Bitcoin, în conformitate cu tendințele istorice, a beneficiat, de asemenea, de alte monede majore. Litecoin (LTC) a fost cel mai performant, câștigând 24,63% săptămâna trecută, în timp ce Bitcoin SV (BSV) și Bitcoin Cash (BCH) au crescut, de asemenea, cu 15,40% și, respectiv, cu 9,72%.

Este demn de menționat faptul că Chainlink (LINK) și-a reluat, de asemenea, elanul urcător, coborând aproape de 10 USD și revenind rapid pentru a câștiga 12,55% pe săptămână.

Returnări săptămânale ale criptomonedelor majore, 10 / 19–10 / 25. Sursa: TradingView

Corelația dintre Bitcoin, piața bursieră și aurul a fost punctul central al pieței de la prăbușirea globală a prețului activelor din martie. Participanții la piață au speculat, de asemenea, despre robustețea Bitcoin ca un depozit de valoare și un activ refugiu sigur. Interesant este însă că creșterea BTC de săptămâna trecută nu a avut prea mult de-a face cu piețele financiare tradiționale.

Conform platformei de analiză blockchain Datele lui Santiment, Corelația de 30 de zile a Bitcoin la S&P 500 a scăzut la 0 pentru prima dată din luna mai. Această corelație a atins un maxim istoric de 0,80 în luna august a acestui an.

Între timp, comercianții continuă să se concentreze asupra faptului că Bitcoin poate forma o tendință mai independentă în al patrulea trimestru și dacă prețul se poate deplasa în sus de la marca de 13.000 USD pe termen scurt.

Cititorii interesați de o analiză tehnică mai profundă a BTC și Ether (ETH) pot trece la articolul lansat recent Crypto Market Daily.

BTC vs. S&P 500 Index Corelație de rulare pe 30 de zile. Sursa: Santiment

CME a lansat cel mai recent (la 20 octombrie) Bitcoin futures date de poziție pe 24 octombrie. Piața s-a deplasat mai sus, cu abia o retragere semnificativă în această perioadă de raportare – și dobânda deschisă a crescut de la 9.353 la 10.896, ceea ce indică faptul că impulsul urcării a condus comercianții.

Potrivit raportului, pozițiile lungi deținute de conturile de administrator de active au crescut de la 702 la 874, atingând un maxim istoric. De asemenea, au existat două săptămâni consecutive de zero poziții scurte pe conturile administratorilor de active, arătând un puternic sentiment alcista.

Între timp, fondurile pârghiate dețineau cele mai mari poziții lungi și scurte împreună în două luni. Acest lucru demonstrează că fondurile cu efect de levier participă pe deplin la piața Bitcoin prin diferite strategii.

Date futures CME Bitcoin – Număr de fonduri pârghiate, lungi vs. pantaloni scurți. Sursă: Cândl


Cea mai mare creștere zilnică săptămâna trecută a venit miercuri, când PayPal și-a anunțat sprijinul pentru Bitcoin și alte criptomonede. Această evoluție, împreună cu știrile pozitive venite de la companii precum Square, indică atractivitatea tot mai mare a Bitcoin pentru investițiile instituționale.

În special, dobânda deschisă la termen a Bitcoin a CME este acum a doua ca mărime, după OKEx, afirmând în continuare creșterea interesului instituțional.

Schimbă dobânzi deschise la termen BTC (miliarde de dolari). Sursă: Oblic

Sectorul DeFi pare încă slab, totuși, Curve (CRV) scăzând cu 21,80% în cursul săptămânii, în timp ce yearn.finance (YFI) și DFI.money (YFII) au scăzut cu 3,96% și respectiv cu 9,55%.

Returnări săptămânale ale jetoanelor DeFi majore, 10 / 19–10 / 25. Sursa: TradingView.

Singurul interpret notabil din spațiu a fost Filecoin (FIL). La un moment dat, săptămâna trecută, FIL tranzacționa în jur de 20 USD, dar s-a adunat rapid la aproape 40 USD. Această mișcare rapidă a prețurilor a fost rezultatul unei scurte presiuni. Când ratele de finanțare în swap-uri perpetue sunt extrem de negative, comercianții sunt obligați să părăsească pozițiile lor scurte, declanșând o scurtă presiune. Potrivit swap-ului perpetuu FIL al OKEx, rata actuală de finanțare și rata estimată sunt încă la un nivel uimitor de -2% la fiecare opt ore. Prin urmare, costul menținerii pozițiilor scurte este foarte mare.

Conform DeBank, bursa descentralizată Uniswap (UNI) a menținut o valoare totală blocată de 3 miliarde de dolari, în această dimineață, înaintea celor de la Maker’s (MKR) de 2 miliarde de dolari. TVL al tuturor protocoalelor DeFi, pe de altă parte, a scăzut astăzi din cauza obținerii protocolului de recoltare a recoltei (FARM) tocat de un atacator de împrumut flash, care a consumat 24 de milioane de dolari. Acest lucru a dus, de asemenea, la o scădere de 25% a TVL-ului Curve, în timp ce Wrapped BTC (WBTC) a urcat pe locul trei, cu un TVL de 1,4 miliarde de dolari..

Valoare totală blocată în protocoalele DeFi – 10/26. Sursă: DeBank

Privind înainte săptămâna aceasta

Viitoarele alegeri prezidențiale din Statele Unite sunt următorul eveniment major la orizont pentru participanții la piață. Între timp, în cripto, toți ochii sunt pe Bitcoin și dacă moneda digitală de vârf poate găsi un punct de sprijin peste 13.000 USD, deschizând posibil drumul pentru un raliu altcoin.

Nu sunteți un comerciant OKEx? Aflați cum să începeți tranzacționarea!

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map