Bitcoin stabilește noul ATH la 28.000 de dolari, deoarece piața prezintă semne de supraîncălzire

Market Watch Weekly este o recenzie a piețelor și evoluțiilor criptografice în fiecare săptămână.

Odată cu sfârșitul anului, Bitcoin a crescut după decontarea trimestrială de contracte futures și opțiuni și a atins duminică cel mai mare preț de până acum, 28.365 USD, conform prețului indicelui OKEx BTC. Investigația Comisiei pentru valori mobiliare și bursă a Statelor Unite asupra Ripple nu pare să aibă niciun impact major asupra monedei digitale de frunte, deoarece a continuat să stabilească noi recorduri săptămâna trecută.

Cu toate acestea, creșterea Bitcoin nu a stimulat altcoins-urile, iar dominanța capitalului de piață al BTC a ajuns duminică la 71,57%, revenind la peste 70% pentru prima dată din martie 2017. Ultima dată când dominația Bitcoin a fost aproape de 70% a fost pe 9 septembrie. , 2019, când a ajuns la 69,90%.

În special, dobânda deschisă agregată a contractelor futures BTC nu a scăzut după data de decontare trimestrială din 25 decembrie, ci, în schimb, condusă de OKEx, a atins un alt record de 8,9 miliarde USD, conform datele oblice. Această creștere a dobânzii deschise, împreună cu volumele ridicate pe piața futures reflectă optimismul pieței.

Futures-urile BTC au cumulat dobânda deschisă. Sursă: oblic

Acest optimism a împins, de asemenea, baza anualizată de trei luni a BTC futures la cel mai înalt nivel de la jumătatea lunii februarie, deoarece cifra a crescut la peste 20% pe majoritatea burselor. Prima actuală la termen, mare, prezintă oportunități de arbitraj, unde comercianții pot cumpăra BTC pe piața la fața locului, comparativ cu o poziție scurtă de vânzare pe piața futures. Este demn de remarcat faptul că cele două perioade anterioare în care acest indicator a atins astfel de maxime au fost 23 iunie 2019 și 14 februarie 2020, după care ambele Bitcoin au înregistrat retrageri majore în decurs de o săptămână.

BTC pe termen lunar anualizat pe termen de trei luni. Sursă: oblic

Nu există semne ale unui sezon altcoin

Monedele majore nu au reușit să depășească Bitcoin săptămâna trecută, cu Litecoin (LTC), cel mai performant, în creștere cu 12%, iar Ether (ETH) a înregistrat un câștig de 10% în timpul unui raliu de recuperare de duminică. În timp ce XRP a scăzut cu 50% din cauza știrilor SEC, piața încă așteaptă să vadă cum se dezvoltă acest lucru în continuare.

Chiar dacă Bitcoin a înregistrat noi maxime, se pare că altcoins ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a începe să crească, mai ales că investitorii instituționali se concentrează în mare parte pe Bitcoin. De obicei, altcoins încep să se miște atunci când comercianții încep să preia profituri de la Bitcoin și să le introducă pe piața alt.

Reveniri săptămânale ale principalelor monede, 12 / 21-12 / 27. Sursa: TradingView

Valoarea totală blocată în DeFi a depășit 20 de miliarde de dolari

În spațiul DeFi – care a avut destul de un an – datele DeBank arată că valoarea totală blocată în protocoale a depășit pentru prima dată 22 de miliarde de dolari. Primele trei protocoale actuale în ceea ce privește TVL sunt WBTC (3,1 miliarde de dolari), Maker (2,8 miliarde de dolari) și Uniswap (2,1 miliarde de dolari).

Valoarea totală blocată în DeFi. Sursă: DeBank

În ceea ce privește randamentele, Synthetix (SNX) a ocupat prima listă de jetoane DeFi pentru a doua săptămână consecutivă, câștigând 37% săptămâna trecută. Pe de altă parte, yearn.finance (YFI) a scăzut cu 10%, în timp ce SushiSwap (SUSHI) și Uniswap (UNI) au avut modificări neglijabile în timpul săptămânii. 

Returnări săptămânale ale jetoanelor DeFi majore, 12 / 21–12 / 27. Sursa: TradingView

Privind înainte săptămâna aceasta

Cei trei mari indici bursieri din SUA au crescut pentru a doua zi consecutivă înainte de sărbătoarea de Crăciun. Între timp, contractele futures pe indici bursieri au înregistrat câștiguri astăzi, după ce președintele Trump a semnat un nou pachet de stimulare de 900 de miliarde de dolari și ne putem aștepta ca o parte din acest sentiment să stimuleze și Bitcoin.

Privind înapoi la 2020, epidemia COVID a determinat economia să se confrunte cu cea mai gravă contracție de la Marea Depresie. Cu toate acestea, după ce piața bursieră a scăzut foarte repede în martie, a făcut apoi o inversare în formă de V, iar investitorii care au profitat de momentul au putut obține profituri mari atât de la acțiuni, cât și de la Bitcoin.

În starea actuală, politica monetară extrem de slabă și rentabilitățile foarte scăzute ale obligațiunilor de la Trezorerie au forțat banii să devină active riscante, conducând la creșterea prețurilor peste tot. În 2021, investitorii vor trebui să acorde o atenție sporită programului de contracție a bilanțului Fed și unei posibile retrageri pe piață declanșate de o creștere a ratelor dobânzii..

Nu sunteți un comerciant OKEx? Aflați cum să începeți tranzacționarea!

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto.

Declinare de responsabilitate:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map