Bitcoin susținut de zonele de asistență în absența semnelor bullish: Futures Friday

Imagine Futures Friday

Futures Friday este o revizuire săptămânală a contractelor futures Bitcoin trimestriale pe OKEx.

Săptămâna aceasta a văzut Bitcoin (BTC) suferă de o serie de declinuri începând cu primele ore ale dimineții de luni, cu OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) prețul a scăzut de la aproximativ 9.300 USD până la 8.933,51, înainte de o recuperare rapidă. De atunci, BTC a tranzacționat în cea mai mare parte în intervalul de la 9.300 la 9.700 USD, cu volatilitate și volume în scădere.

Pe plan tehnic, Indicele de rezistență relativă (RSI) continuă să rămână neutru, în timp ce media mobilă de 60 de zile (MA 60) s-a deplasat până la 9 120 $ și a jucat un rol de sprijin în retragerea de luni. Dintr-o perspectivă pe termen scurt, nu există semne evidente de urcare.

Deși a existat o ușoară divergență între Bitcoin și acțiunile americane în ultimele zile, participanții la piață trebuie să urmărească în continuare piețele de acțiuni pentru posibile efecte de dispersie..

Conform Date de tranzacționare OKEx, sentimentul pieței a fost în mod clar redus. Raportul lung / scurt a funcționat sub 1,0 în cea mai mare parte a săptămânii și în absența creșterii dobânzii deschise (OI), prețul ar putea urma sentimentul pieței pe termen scurt.

BTC USD Grafic OKExGrafic 1D OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925). Sursa: OKEx

Citiri de date de tranzacționare OKEx

Accesați pagina de date de tranzacționare OKEx pentru a explora mai mulți indicatori.

Raport lung / scurt BTC

Raportul lung / scurt BTC s-a străduit să crească peste 1,0 în cursul săptămânii, reflectând sentimentul de scădere larg răspândit în rândul comercianților cu amănuntul. Deși raportul a crescut pe scurt până la 1,1 joi dimineață, de atunci a scăzut rapid la nivelul actual de 0,87.

În cazul în care raportul scade sub 0,8, acesta ar indica o scădere excesivă și ar putea duce la o inversare a pieței.

Ora colectării datelor: 6/12 4:00 a.m. până la 6/19 4:00 a.m. (UTC)

Raportul lung / scurt compară numărul total de utilizatori care deschid poziții lungi față de cei care deschid poziții scurte. Raportul este compilat din toate contractele futures și swap-uri perpetue, iar latura lungă / scurtă a unui utilizator este determinată de poziția sa netă în BTC.

Pe piața instrumentelor derivate, ori de câte ori este deschisă o poziție lungă, aceasta este echilibrată de o poziție scurtă. Aceasta înseamnă că numărul total de poziții lungi trebuie să fie egal cu numărul total de poziții scurte. Când raportul este sub 1, indică faptul că mai mulți oameni țin pantaloni scurți și invers.

Bază BTC

Viitorul trimestrial (BTCUSD0925) premium a fost de aproximativ 80 USD în weekend-ul trecut. Apoi a scăzut la 50 de dolari în declinul de luni, înainte de a-și reveni la 110 de dolari joi. Cu toate acestea, astăzi prima a scăzut din nou la 60 de dolari, ceea ce indică scăderea încrederii în rândul participanților la piață.

Ora colectării datelor: 6/12 4:00 a.m. până la 6/19 4:00 a.m. (UTC)

Acest indicator arată prețul futures trimestrial, prețul indicelui spot, precum și diferența de bază dintre acestea. Baza unui anumit timp este egală cu prețul trimestrial la termen minus prețul indicelui spot.

Prețul futures reflectă așteptările comercianților cu privire la prețul bitcoin. Atunci când baza este pozitivă, indică faptul că piața este optimistă. Atunci când baza este negativă, aceasta indică faptul că piața este descendentă.

Interes deschis și volum de tranzacționare

Cel mai recent viitor trimestrial a fost difuzat vinerea trecută, trecând de la BTCUSD0626 la BTCUSD0925, de atunci, însă, nu am observat nicio acumulare semnificativă de poziție de la balene.

Interesul deschis (OI) din această săptămână este în esență în concordanță cu fluctuațiile de preț. În prezent, OI rulează la 6,1 milioane de contracte (1 contract = 100 USD), cel mai mare din ultimele șapte zile, dar este în continuare în scădere cu 0,5 milioane față de maximul de joi trecut..

Ora colectării datelor: 6/12 4:00 a.m. până la 6/19 4:00 a.m. (UTC)

Dobânda deschisă este numărul total de contracte futures / swap care nu au fost închise într-o anumită zi.

Volumul de tranzacționare este volumul total de tranzacționare a contractelor futures și a swap-urilor perpetue pe o anumită perioadă de timp.

Dacă există 2.000 de contracte lungi și 2.000 de contracte scurte deschise, dobânda deschisă va fi de 2.000. Dacă volumul tranzacționării crește și dobânda deschisă scade într-o perioadă scurtă de timp, aceasta poate indica faptul că o mulțime de poziții sunt închise sau au fost forțate să lichideze. Dacă atât volumul de tranzacționare cât și dobânda deschisă cresc, aceasta indică faptul că au fost deschise o mulțime de poziții noi.

Raportul de împrumut al marjei BTC

Raportul de împrumut al marjei a scăzut marți la un minim lunar de 0,91, ceea ce sugerează că comercianții au fost foarte bearish pentru prețul pe termen scurt. Deși raportul s-a recuperat la 1,8 acum, acesta reflectă totuși o anumită prudență pe piața marjelor spot.

Ora colectării datelor: 6/12 4:00 a.m. până la 6/19 4:00 a.m. (UTC)

Raportul de împrumut al marjei sunt datele de tranzacționare pe piață la fața locului care arată raportul dintre utilizatorii care împrumută USDT față de cei care împrumută BTC în valoare USDT pe o anumită perioadă de timp.

Acest raport îi ajută și pe comercianți să evalueze sentimentul pieței. În general, cei care împrumută USDT urmăresc să cumpere BTC, iar cei care împrumută BTC urmăresc să îl scurteze.

Atunci când raportul de împrumut de marjă este ridicat, indică faptul că piața este urcată. Când este scăzut, indică faptul că piața este scăzută. Valorile extreme ale acestui raport au indicat istoric inversarea tendințelor.

Trader Insight

Robbie, analist de investiții OKEx

Tendința pe termen scurt este în favoarea urșilor, dar media mobilă de 60 de zile este relativ apropiată de prețul actual, ceea ce restrânge marja de corecție. Având în vedere modul în care Bitcoin tranzacționează într-un interval restrâns de aproximativ o jumătate de lună, s-ar putea să vină în curând schimbări mari.

În timp ce indicatorii de date de tranzacționare OKEx reflectă un sentiment general bearish, media mobilă de 60 de zile, la 9.120 USD, oferă un sprijin critic, în timp ce rezistența majoră se situează în intervalul 9.600 – 9.700 USD.

Declinare de responsabilitate: Acest material nu trebuie luat ca bază pentru luarea deciziilor de investiții și nici interpretat ca o recomandare de a participa la tranzacții de investiții. Tranzacționarea activelor digitale implică un risc semnificativ și poate duce la pierderea capitalului investit. Ar trebui să vă asigurați că înțelegeți pe deplin riscul implicat și să luați în considerare nivelul dvs. de experiență, obiectivele investiționale și să solicitați consiliere financiară independentă, dacă este necesar

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici detaliate și știri curate de la profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map