Comercianții Bitcoin Futures pe gard, în ciuda aprecierii recente a prețurilor

Futures Friday este o revizuire săptămânală a contractelor futures Bitcoin trimestriale pe OKEx.

După ce a respectat sprijinul la 10.000 de dolari de la începutul lunii septembrie, săptămâna trecută Bitcoin (BTC) a crescut cu 8%. În timp ce prima monedă digitală a fluctuat, aproximativ între 10.400 și 11.300 USD, a reușit să rupă rezistența la 10.750 USD și în prezent tranzacționează în jur de 11.000 USD, conform prețului OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225).

Participanții la piață ar trebui să rețină, de asemenea, că viitorul trimestrial OKEx s-a mutat de la BTCUSD0925 la BTCUSD1225, deoarece primul va expira vinerea viitoare.

Având în vedere modul în care data expirării viitoare trimestriale s-a mutat la sfârșitul lunii decembrie, cel mai evident rezultat este că baza BTC a revenit peste 2%. Ceea ce nu este atât de evident, totuși, este motivul pentru care raportul BTC lung / scurt a continuat să scadă, pe măsură ce prețurile au continuat să crească în săptămână. Întrucât raportul lung / scurt continuă să atingă minime record, o explicație ar putea fi arbitrajii care își mută BTC pe blockchain-ul Ethereum pentru cultivarea randamentului și acoperirea pozițiilor lor folosind instrumente derivate.

Dobânzile deschise, pe de altă parte, au avut o evoluție lină săptămâna aceasta, acumulând înapoi la peste 900 de milioane de dolari. Nu am observat nicio mișcare mare de la balene, dar piața la pachet cu parțialitate pare mai puțin sigură că prețurile vor continua să crească. Acest lucru, combinat cu scăderea raportului lung / scurt sugerează o posibilă perioadă de consolidare pe termen mediu și scurt.

OKEx BTC Trimestrial Futures (BTCUSD1225). începând cu ora 7:00 UTC în 18 septembrie. Sursa: OKEx, TradingView

Citiri de date de tranzacționare OKEx

Accesați pagina de date de tranzacționare OKEx pentru a explora mai mulți indicatori

Raport BTC lung / scurt

Raportul lung / scurt a continuat să scadă în cursul săptămânii, chiar dacă prețul Bitcoin a crescut la 11.000 USD și s-a situat la 0.68 când BTC a înregistrat maximul săptămânal la 11.300 USD.

Două explicații posibile pentru acest comportament includ comercianții cu amănuntul care intră în pantaloni scurți la prețuri ridicate din cauza lipsei de încredere în aprecierea ulterioară și produc agricultorii care își acoperă pozițiile BTC prin instrumente derivate după ce și-au mutat activele în Ethereum..

Raportul curent lung / scurt de 0,7 este în mod clar în jurul valorii de un minim din toate timpurile, mult sub media săptămânii trecute de 1,1. Cu toate acestea, în viitor, atunci când pozițiile scurte acoperite sunt închise, ele vor acționa ca niște dureri puternice.

Ora de colectare a datelor: 9/11 4:00 am UTC până la 9/18 4:00 am UTC

Raportul lung / scurt compară numărul total de utilizatori care deschid poziții lungi față de cei care deschid poziții scurte. Raportul este compilat din toate contractele futures și swap-uri perpetue, iar latura lungă / scurtă a unui utilizator este determinată de poziția sa netă în BTC.

Pe piața instrumentelor derivate, ori de câte ori este deschisă o poziție lungă, aceasta este echilibrată de o poziție scurtă. Numărul total de poziții lungi trebuie să fie egal cu numărul total de poziții scurte. Când raportul este scăzut, indică faptul că mai mulți oameni țin pantaloni scurți.

BTC

Deși am văzut prime negative pentru contractele futures trimestriale în cursul săptămânii, baza s-a redresat la aproximativ 100 USD, după ce contractul futures trimestrial s-a mutat în decembrie.

Prima a scăzut luni până dimineața până la 75 USD, dar trei zile consecutive de câștiguri în cursul săptămânii au crescut în creștere, iar acum este peste 2,0% sau 200 USD.

Ora de colectare a datelor: 9/11 4:00 am UTC până la 9/18 4:00 am UTC

Acest indicator arată prețul futures trimestrial, prețul indicelui spot și, de asemenea, diferența de bază. Baza unui anumit timp este egală cu prețul trimestrial la termen minus prețul indicelui spot.

Prețul futures reflectă așteptările comercianților cu privire la prețul Bitcoin. Atunci când baza este pozitivă, indică faptul că piața este optimistă. Atunci când baza este negativă, aceasta indică faptul că piața este descendentă.

Baza contractelor futures trimestriale poate indica mai bine tendința pe termen lung a pieței. Când baza este ridicată (fie pozitivă, fie negativă), înseamnă că există mai mult spațiu pentru arbitraj.

Interes deschis și volum de tranzacționare

Dobânda deschisă a scăzut la un minim recent de 788 milioane dolari vinerea trecută, înainte de a reveni la valoarea actuală de aproximativ 900 milioane dolari. Cu toate acestea, aprecierea prețurilor din această săptămână nu a fost însoțită de o creștere semnificativă a volumului de tranzacționare.

Modificările OI au fost mai în concordanță cu mișcările de preț din această săptămână, iar absența creșterilor rapide ale OI, deoarece prețul a scăzut indică lipsa balenelor care intră în pantaloni scurți.

Ora de colectare a datelor: 9/11 4:00 am UTC până la 9/18 4:00 am UTC

Dobânda deschisă este numărul total de contracte futures / swap care nu au fost închise într-o anumită zi.

Volumul de tranzacționare este volumul total de tranzacționare a contractelor futures și a swap-urilor perpetue pe o anumită perioadă de timp.

Dacă există 2.000 de contracte lungi și 2.000 de contracte scurte deschise, dobânda deschisă va fi de 2.000. Dacă volumul tranzacționării crește și dobânda deschisă scade într-o perioadă scurtă de timp, aceasta poate indica faptul că o mulțime de poziții sunt închise sau au fost forțate să lichideze. Dacă atât volumul de tranzacționare, cât și dobânda deschisă cresc, indică faptul că s-au deschis o mulțime de poziții.

Raportul de împrumut al marjei BTC

Raportul de împrumut al marjei BTC a apărut destul de aleatoriu în timpul săptămânii. Deși încă se mișcă odată cu prețul, modificările au fost minime, deoarece în esență au oscilat între 4,5 și 6,8.

În special, raportul a alunecat rapid după ce Bitcoin a trecut miercuri de peste 11.000 de dolari, indicând o lipsă de încredere în rândul traderilor la pârghie că prețul va continua să crească..

Ora de colectare a datelor: 9/11 4:00 am UTC până la 9/18 4:00 am UTC

Raportul de împrumut al marjei este datele tranzacționării pieței la fața locului, care arată raportul dintre utilizatorii care împrumută USDT față de împrumutarea BTC în valoare USDT pe o anumită perioadă de timp.

Acest raport îi ajută și pe comercianți să analizeze sentimentul pieței. În general, comercianții care împrumută USDT urmăresc să cumpere BTC, iar cei care împrumută BTC urmăresc să îl scurteze.

Atunci când raportul de împrumut al marjei este ridicat, aceasta indică faptul că piața este optimistă. Când este scăzut, indică faptul că piața este scăzută. Valorile extreme ale acestui raport au indicat istoric inversarea tendințelor.

Statistici comerciale

Robbie, analist de investiții OKEx

În timp ce aprecierea pe termen scurt rămâne pe carduri, deoarece Bitcoin a depășit rezistența de 10.750 USD săptămâna trecută, se formează niveluri puternice de rezistență la mediile mobile de 30 și 60 de zile.

În plus, având în vedere modul în care am observat aprecierea Bitcoin în timpul prăbușirii DeFi miercuri, participanții la piață ar trebui să urmărească în continuare piața pentru semne de corelație între scăderile DeFi și câștigurile BTC.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici detaliate și știri curate de la profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map