Comercianții Bitcoin văd oportunitatea de cumpărare ca pe piețele tradiționale Continuă să cadă mai puțin: Market Watch Weekly 3 / 16-3 / 22

Prețurile activelor financiare au revenit, dar nu s-au stabilizat în ultima săptămână. Tumultul financiar a continuat, pe măsură ce mai multe guverne lansează măsuri fără precedent pentru a limita răspândirea coronavirusului, inclusiv interdicții de călătorie și oraș opriri.

Acțiunile Bitcoin și SUA prezintă semne de decuplare

După ce am văzut minime record în ultimele două săptămâni, stocuri a închis mai sus joi, 18 martie, după o serie de răspunsuri din partea Rezervei Federale SUA. Bitcoin (BTC) a fost clasa de active cu cea mai rapidă revenire săptămâna aceasta.

Deși corelația de 90 de zile a Bitcoin (BTC) cu S&Indicele P 500 a atins un mare din toate timpurile săptămâna trecută, s-a decuplat treptat (vezi graficul de mai jos) după alta oprirea tranzacționării în stocurile din SUA pe 16 martie. Comparativ cu acțiunile, Bitcoin arată un declin relativ mai mic și o revenire mai rapidă.

Gold vs OKEx Index BTC vs S&P 500 Preț pe oră. Sursă: Vedere de tranzacționare

Bitcoin a trecut de maximul de luni joi și a înregistrat un nou maxim recent de 6.948 de dolari vineri, 20 martie, înainte de o altă retragere. Tendința generală este în mod clar mai bună decât alte clase de active.

Indicele de preț OKEx BTC a revenit cu aproape 60% față de minimul din 12-13 martie, de 3.890 USD și se tranzacționează în prezent cu puțin sub 6.000 USD. Recuperarea Bitcoin a contribuit, de asemenea, la creșterea altcoinelor. Unele criptomonede, inclusiv BCH și BSV, au crescut cu peste 15% în ultimele 7 zile.

Prețul indexului OKEX BTC. Sursa: OKEx

Tehnicile arată un semnal de cumpărare

Media mobilă de 200 de săptămâni este o linie de trend foarte importantă în istoria prețului Bitcoin. Bitcoin a coborât în ​​jurul acestei medii mobile în fiecare ciclu major al pieței. Harta de căldură de culoare de mai jos se bazează pe creșterea procentuală a acelei medii mobile de 200 de săptămâni.

Harta de căldură a mediei mobile de 200 de săptămâni Sursă: lookintobitcoin.com

Din punct de vedere istoric, atunci când punctele portocalii și roșii apar pe harta căldurii, piața se supraîncălzește. Când apar puncte mov, prețul se apropie de această linie importantă, care a fost în mod istoric un moment bun pentru a cumpăra.

Raliul Bitcoin la media mobilă peste 200 de săptămâni după prăbușirea bruscă din 12-13 martie arată, de asemenea, că această linie de trend este încă un nivel important de asistență. Cu toate acestea, nu am văzut niciodată un caz de inversare în formă de V pe hartă. Mai probabil, vom vedea un fund curbat pe termen lung după ce ne-am apropiat rapid de media mobilă de 200 de săptămâni.

„Hodlerii” pe termen lung cumpără bitcoin în aceste zile, conform datelor de la Glassnode. Metrica „Modificarea poziției nete Hodler” arată schimbarea lunară a poziției investitorilor pe termen lung. Când metrica se află în zona verde, înseamnă că hodlerii au început să acumuleze Bitcoin.

Schimbare poziție netă Hodler. Sursă: Glassnode & Cercetări arcane

Sentimentele semnalează o posibilă inversare a prețului

Crypto Fear & Indexul lăcomiei arată, de asemenea, o oportunitate potențială de cumpărare, după ce a intrat în zona „Extreme Fear”. Conform indexului:

Piețele cripto se tranzacționează în „Extreme Fear” din 9 martie, conform indicelui. După prăbușirea pieței din 12-13 martie, indicele a atins cel mai scăzut nivel din august 2019.

Mai mult, conform o postare pe blog de la Chainalysis publicat pe 18 martie, majoritatea BTC în exces care a ajuns la schimburi a fost vândută, iar cea mai gravă din surplusul de aprovizionare pare a fi terminată deocamdată.

Crypto Fear & Greed Index în ultimul an. Sursă: alternativă.me

Putem folosi OKEx Trading Data pentru a găsi sentimentul pieței pe termen scurt. Raportul BTC lung / scurt – care arată raportul utilizatorilor cu poziții nete lungi vs scurte într-o anumită perioadă de timp – a rămas aproape de 1,0 la începutul acestei săptămâni.

Raportul a început apoi un declin rapid vineri, 20 martie. În prezent, acesta revine la 0,87. Numărul de utilizatori cu poziții scurte este încă mai mare decât lungile. Gama actuală a „BTC Long / Short Ratio” indică faptul că participanții de pe piață nu sunt încă optimisti cu privire la prețul Bitcoin în viitorul apropiat.

Raport lung / scurt BTC 3 / 15-3 / 22. Sursă: Date de tranzacționare a instrumentelor derivate OKEx

În plus, raportul de împrumut al marjei BTC al OKEx – care arată raportul dintre utilizatorii care împrumută USDT versus împrumutarea BTC în valoare USDT într-o anumită perioadă de timp – s-a recuperat de la un minim istoric de 0,1 în weekendul trecut.

Raportul a crescut până la 0,3, ceea ce indică faptul că pozițiile scurte domină pe piața creditelor cu efect de levier. Numerele extreme ale acestui raport au indicat istoric un timp de inversare.

Raportul de împrumut al marjei BTC 3 / 15-3 / 22. Sursa: Date de tranzacționare pe piața spot OKEx

Prețul Bitcoin pe termen scurt este încă greu de prezis, deși mai multe date sugerează că acesta ar putea fi un moment bun pentru a acumula criptomoneda, așa cum am discutat mai sus. Piețele financiare tradiționale se vor confrunta cu teste continue după clopotul deschis astăzi, 23 martie.

Este posibil ca Bitcoin să fi arătat semne de decuplare de acțiunile din SUA, dar este încă greu de trasat imediat un sfeșnic independent.

Declinare de responsabilitate: Acest material nu ar trebui să fie luat ca bază pentru luarea deciziilor de investiții și nici să fie interpretat ca o recomandare de angajare în tranzacții de investiții. Tranzacționarea activelor digitale implică un risc semnificativ și poate duce la pierderea capitalului investit. Ar trebui să vă asigurați că înțelegeți pe deplin riscul implicat și să luați în considerare nivelul dvs. de experiență, obiectivele investiționale și să solicitați consiliere financiară independentă, dacă este necesar.

Urmați OKEx pe:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map