Conflictul dintre SUA și China pune presiune pe activele de risc – Crypto Market Daily

Activele cu risc au scăzut în general în ultimele 24 de ore din cauza escaladarea conflictului între Statele Unite și China. După ce primul i-a cerut acestuia din urmă să-și închidă consulatul general la Houston marți, China a anunțat vineri o contramăsură ordonând SUA să-și închidă consulatul în Chengdu.

Acțiunile americane s-au închis joi, în principal din cauza scăderii stocurilor tehnologice. Indicele compozit Nasdaq a scăzut cu 244,71 puncte, sau 2,2%, în timp ce S&P 500 a scăzut cu 40,36 puncte sau 1,23%. Cei trei indici majori ai pieței bursiere chineze au scăzut colectiv în această dimineață, cu Indicele compozit din Shanghai în scădere cu aproape 4% – pierzând marca de 3.200 de puncte.

Între timp, prețul futures al aurului se apropie de cel mai mare nivel aproape. Prețul futurilor din august pe bursa comercială din New York a crescut cu 24,90 dolari, sau 1,3%, până la 1,890 dolari pe uncie. Din graficul lunar, prețul aurului a ieșit dintr-un potențial model de cup-and-handle. Următorul nivel de rezistență ar putea fi vârful istoric de 1.923 dolari.

Între timp, Bitcoin nu a reușit să-și continue creșterea și a început o retragere după ce a atins un maxim de 9.678 USD, conform prețului indicelui OKEx BTC. Eterul (ETH), pe de altă parte, a crescut cu încă 3,14% din cauza optimismului în jurul testetului final ETH 2.0.

Capitalizarea totală a pieței criptomonedelor a rămas la 289 miliarde de dolari. La fel, dominația Bitcoin rămâne neschimbată, conform datelor din CoinGecko.

Alte criptomonede cu capitalizare mare au intrat, de asemenea, într-o fază de retragere, Bitcoin Cash (BCH) și EOS scăzând cu 1,57%, respectiv 2,27%. ChainLink (LINK) nu a reușit să rupă rezistența de 8,00 USD și a revenit la nivelul de 7,70 USD. Algorand (ALGO) a scăzut cu 6,8% în ultimele 24 de ore.

OKEx Token Index Board începând cu ora 8:00 UTC. Sursa: OKEx

Dobânda totală deschisă pentru contractele futures BTC a crescut cu încă 0,57%, până la 4,5 miliarde de dolari pe bursele majore, OKEx deținând 910 milioane de dolari în poziții. Creșterea continuă a dobânzii deschise provoacă nervozitate pe piața criptomonedelor, deoarece datele istorice arată că de obicei se termină cu un prăbușire atunci când dobânda deschisă este prea mare..

Schimbă dobânzi deschise la termen BTC (miliarde USD) Sursă: oblic

Listări noi pe OKEx

Două jetoane DeFi fierbinți sunt acum listate pe OKEx.

Depozitele Balancer (BAL) sunt active de la ora 7:00 UTC astăzi. Tranzacția spot pentru BAL / USDT și BAL / BTC va fi disponibilă la ora 2:00 UTC. Altcoin a crescut cu peste 30% în ultimele șapte zile.

În plus, protocolul de lichiditate a instrumentelor derivate Synthetix (SNX) a deschis tranzacționarea spot la BTC și USDT astăzi la ora 7:00 UTC. SNX a crescut cu aproximativ 75% în ultima lună, dar nu s-au mai înregistrat câștiguri în ultima săptămână.

Câștigători și învinși de top


  • DGB / USDT + 9,88%
  • ZEN / USDT + 9,32%
  • NULS / USDT + 6,34%
  • AERGO / USDT -9,28%
  • MITH / USDT -9,96%
  • BNT / USDT -10,58%

Altcoinele cu capitalizare mică nu au devenit deosebit de sălbatice în ultimele 24 de ore. Cel mai mare câștigător a fost DigiByte (DGB) – în creștere cu 9,88%, după ce a crescut ieri cu 11,55%.

Orizontul (ZEN) și NULS au crescut cu 9,32%, respectiv 6,34%.

Cel mai mare pierdut de astăzi este jetonul DeFi Bancor (BNT). A scăzut cu 10,58% și și-a șters câștigurile din această săptămână.

Analiza tehnică BTC

Am observat o divergență continuă a scăderii cu privire la indicele de forță relativă orar, care pune multă presiune pe o altă mișcare ascendentă. Prețul BTC a fost într-o fază de corecție în ultimele ore, dar este încă peste media sa mobilă de 60 de ore.

Media mobilă de 60 de ore este un prag în tranzacționarea de astăzi. Înfrângerea sub acest nivel ar putea declanșa o vânzare. Pragul la jumătatea perioadei este de aproximativ 9.420 USD.

Dacă prețul BTC se poate stabiliza astăzi, există șansa pentru un alt test al nivelurilor de presiune de 9.700 $ și 9.800 $ în weekend.

Pentru alte date de tranzacționare BTC, comercianții pot consulta articolul OKEx Insight’s Futures Friday lansat astăzi mai devreme.

Diagrama OKEx BTC Perpetual Swap de 1 oră. Sursa: OKEx, TradingView

Analiza tehnică ETH

ETH se află într-un model alcătesc, ieșind dintr-o consolidare de două luni în această săptămână. Pragul intraday poate fi mutat până la 266 USD, dar ETH are potențialul de a forma o altă divergență descendentă asupra indicatorului RSI orar..

Diagrama OKEx ETH Perpetual Swap de 1 oră. Sursa: OKEx, TradingView

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate, cercetări originale & știri organizate de profesioniști în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map