Cum să tranzacționați opțiuni: un caz real al pieței BTC

Să luăm un exemplu al pieței BTC pe 17 decembrie 2019:

Să presupunem că credem că tendința descendentă a pieței BTC care a durat în ultimele luni va continua. Traderii pot merge mai puțin ca strategia lor principală de tranzacționare, mai degrabă decât să meargă mult. Deși tendința BTC pe termen scurt / mediu rămâne la dezavantaj, există încă puține dovezi care să arate că corecția din noiembrie ar fi repetată în acest moment, iar nivelurile de 6400 par să fie un bun suport pentru moment.

Cum să tranzacționați cu opțiuni de bancomat?

Așa cum ne așteptăm la o tendință descendentă scurtă / medie BTC, iată o strategie simplă pe care o putem executa în simularea de tranzacționare a opțiunilor OKEx:

1. Vindeți o opțiune de apel bancomat. Piața de pe 17 este încă slabă, iar revenirea este mai mică decât se aștepta, deci vindeți opțiunea în ziua exercițiului și câștigați randamentul.

2. Alternativ, putem cumpăra o opțiune de vânzare bancomat. Atunci când piața de astăzi este încă scăzută și se așteaptă o tendință descendentă suplimentară, creșterea valorii intrinseci a opțiunii va acoperi scăderea valorii timpului. Prețul acestei opțiuni va crește în consecință. În acest fel, indiferent dacă îl vindem direct la un preț mai mare sau așteptăm până la ziua exercițiului, putem câștiga din acesta.

Ce sunt opțiunile ATM?

La bancă (ATM) înseamnă că prețul de grevă al opțiunii este identic sau foarte apropiat de prețul activului suport, indiferent de apel sau de vânzare.

Mai jos este pagina de simulare de tranzacționare a opțiunilor OKEx care prezintă informațiile despre opțiunea ATM, inclusiv:

Casetă roșie: data exercitării opțiunilor, adică perioada de expirare a contractului. Data exercițiului afișată pe captura de ecran este vinerea aceasta la ora 08:00 (UTC)

Caseta verde: numele opțiunii. Prima parte se referă la produsul de bază al opțiunii, „TBTCUSD” înseamnă BTC virtual utilizat în simularea tranzacționării. Pe piața live, va fi BTCUSD, adică Bitcoin. În partea a 2-a, „191213” se referă la data exercițiului – 13 decembrie 2019. Este aceeași cu informațiile furnizate în caseta roșie. În partea a 3-a, „7000” se referă la prețul de grevă, care este utilizat pentru a compara cu prețul suport și pentru a calcula randamentul și prețul de lichidare forțată. În partea a 4-a, „C” (Apel) înseamnă o opțiune de apel. Dacă este P (Put), înseamnă o opțiune put.

Cutie albastră: Carnet de comenzi. Similar cu contractele futures, partea roșie arată prețul de vânzare, partea verde arată prețul de cumpărare. Partea dreaptă este numărul de opțiuni.

Casetă galbenă: valori ale opțiunilor. Primul rând arată cea mai importantă parte: indicele spot și prețul marcajului. Indicele afectează în mod direct cumpărarea & prețul de vânzare al opțiunii. Când calculați randamentul la data de expirare, trebuie să comparați indicele și prețul de grevă pentru a calcula rentabilitatea și prețul de piață al spotului BTC după lichidare forțată. Aici, ar trebui să ne concentrăm asupra prețului de marcă. Prețul de marcă, calculat de algoritmul de sistem al platformei, este un preț de opțiuni relativ corect care se schimbă în timp real.

De ce ar trebui să ne concentrăm asupra prețului de marcă?

Am constatat că pe piața de simulare a tranzacționării există o diferență considerabilă între prețul de piață și prețul de marcă, ceea ce înseamnă că atunci când valoarea unui activ este de 5 USD, prețul de piață ar putea crește până la 15 USD atunci când va câștiga hype. În acest moment, cel mai bun mod de a tranzacționa este de a vinde activul la prețul pieței în loc să îl cumpere.

Să luăm un alt exemplu din istoria pieței BTC.

Înapoi la 15 decembrie, am văzut că volumul tranzacțiilor și indicatorii de impuls nu erau puternici, iar piața va oscila pe termen scurt. Credem că comercianții nu ar trebui să meargă mult pe Bitcoin, cu excepția cazului în care prețul său a scăzut peste 7300.

Cum să tranzacționați cu opțiuni OTM (fără bani)?

Dacă piața este slabă și oscilează foarte mult, puteți opta pentru una dintre aceste strategii simple de tranzacționare:

1. Vindeți o opțiune de apel OTM. Dacă nu există prea multe oscilații pe piață (nu există o mișcare viguroasă a prețurilor), vindeți opțiunea în ziua exercițiului și primiți bani.

2. Vindeți o opțiune de vânzare OTM. Dacă prețul nu scade atât de mult cât era de așteptat și valoarea timpului este consumată rapid, prețul opțiunii va fi mai mic. Indiferent dacă cumpărați activul la un preț mai mic pentru a recupera pierderea sau așteptați până la data expirării, când valoarea opțiunii devine zero, puteți câștiga din aceasta.

3. Iată o strategie ușor avansată: combinați strategia 1 și 2. În acest fel, puteți dubla randamentul fără prea multe riscuri.

Care sunt opțiunile OTM?

Pentru o opțiune de apel OTM (în afara banilor), înseamnă că prețul suport este mai mic decât prețul de așteptare. Pentru o opțiune de vânzare OTM, înseamnă că prețul suport este mai mare decât prețul de vânzare. Pur și simplu, opțiunile OTM se referă la situația în care prețul nu este suficient de mare sau suficient de mic pentru a atinge prețul de vânzare.

La fel ca cele de mai sus, pe pagina de simulare a tranzacționării opțiunilor OKEx, aceasta afișează informații despre opțiunile recente ale bancomatului. Pentru a găsi opțiunile OTM, faceți clic pe „All-Weekly” și va afișa toate opțiunile săptămânii:

În acel moment, prețul BTC este în jurul valorii de 7050. Conform definiției, opțiunile de apel OTM sunt cele ale căror prețuri de greutate sunt mai mari de 7000, iar opțiunile de vânzare OTM sunt cele ale căror prețuri de greutate sunt mai mici de 7000 (Deoarece opțiunea cu un preț de greutate din 7000 este cel mai apropiat de 7050, este considerat o opțiune ATM aici), care sunt cele două părți încercuite în roșu în figura de mai sus.

Deci, ce opțiune OTM ar trebui să alegeți? Iată sfatul: ia în considerare pârghia opțiunilor. Mai întâi, faceți clic pe „Setări listă” din colțul din dreapta sus, apoi bifați caseta de selectare „Pârghie” și faceți clic pe confirmare. Puteți vedea pârghia fiecărei opțiuni pe pagină, așa cum se arată în cercul albastru din figura de mai sus.

Vă rugăm să fiți clar că opțiunile sunt diferite de contractele futures și de swap perpetuu. Tranzacționarea opțiunilor nu implică efectul de levier, iar utilizatorii nu pot selecta nivelul de levier. Este doar o valoare brută dată de sistem pe baza calculului costurilor.

Dacă priviți mai atent, veți găsi că pentru o opțiune de achiziție, cu cât este mai mare prețul de vânzare, cu atât este mai mare efectul de levier – excepții pentru ultimele câteva pârghii care rămân la 2000x deoarece prețurile lor sunt mici.

Pârghia vă permite să luați în considerare alți factori în afară de prețurile de lovire. De asemenea, puteți consulta nivelurile de pârghie ale contractelor pentru a lua în considerare riscurile implicate și cât de multe fonduri ar trebui să puneți într-o tranzacție de opțiuni.

În cele din urmă, vă rugăm să rețineți că raportul de levier este direct proporțional cu riscul implicat – cu cât este mai mare raportul de levier, cu atât este mai mică probabilitatea de exercițiu. Deși contribuția dvs. este mai mică, riscul de a pierde toate fondurile investite este mai mare și în consecință.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map