Datele futures oferă semnale mixte, deoarece Bitcoin urmărește activele cu risc ridicat: Futures vineri

Futures Friday este o revizuire săptămânală a contractelor futures Bitcoin trimestriale pe OKEx.

Bitcoin (BTC) prețul a fost tranzacționat într-un interval restrâns, între 9.500 și 10.000 de dolari în cursul săptămânii, înainte de un declin accentuat, care l-a dus până la 9.033 dolari joi, conform OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) Preț. Cu toate acestea, prima monedă digitală și-a revenit de la 9 400 de dolari în momentul scrierii.

Marea retragere de ieri a fost în conformitate cu comportamentul pieței globale în ceea ce privește activele cu risc ridicat. Având în vedere perspectivele economice oferite de Rezerva Federală iar a doua milionime caz de coronavirus raportat în Statele Unite, Indicele Volatilității (VIX) a crescut din nou. VIX sa mutat istoric spre deosebire de Bitcoin direcţie.

Între timp, datele de tranzacționare OKEx au arătat semnale mixte. Prima trimestrială Futures de sub 100 dolari arată încă încredere pe termen mediu, dar raportul lung / scurt sub 1,0 și un raport de împrumut sub marjă sub 2,0 indică faptul că comercianții cu amănuntul și-au descărcat deținerile..

Scăderea dobânzii deschise (OI) sugerează, de asemenea, o anumită obținere de profit, dar comercianții ar putea dori să adopte o abordare de așteptare până când piața alege o direcție.

Grafic BTC USDGrafic 1D OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925). Sursa: OKEx

Citiri de date de tranzacționare OKEx

Accesați pagina de date de tranzacționare OKEx pentru a explora mai mulți indicatori.

Raport lung / scurt BTC

Raportul lung / scurt a funcționat sub 1,2 în ultimele șapte zile. După ce a scăzut marți sub 1.0, a crescut din nou scurt, dar retragerea de joi a scăzut raportul la 0.9, sugerând o schimbare către poziții scurte.

Raport scurt Bitcoin lungOra colectării datelor: 6/5 0:00 a.m. până la 6/12 6:00 a.m. (UTC)

Raportul lung / scurt compară numărul total de utilizatori care deschid poziții lungi față de cei care deschid poziții scurte. Raportul este compilat din toate contractele futures și swap-uri perpetue, iar latura lungă / scurtă a unui utilizator este determinată de poziția sa netă în BTC.

Pe piața instrumentelor derivate, ori de câte ori este deschisă o poziție lungă, aceasta este echilibrată de o poziție scurtă. Aceasta înseamnă că numărul total de poziții lungi trebuie să fie egal cu numărul total de poziții scurte. Când raportul este sub 1, indică faptul că mai mulți oameni țin pantaloni scurți și invers.

Bază BTC

Cele mai recente contracte futures bi-trimestriale au intrat în vigoare astăzi, trecând de la BTCUSD0925 la BTCUSD1225, și am văzut o primă mare de 140 USD la momentul lansării.


Viitorul contractual trimestrial este acum BTCUSD0925 in loc de BTCUSD0626, iar prima sa a scăzut de la aproximativ 200 USD la mijlocul săptămânii la mai puțin de 100 USD acum. Cu toate acestea, arată încă o oarecare încredere în rândul participanților la piață pe termen mediu și lung.

Bază BTCOra colectării datelor: 6/5 0:00 a.m. până la 6/12 6:00 a.m. (UTC)

Acest indicator arată prețul futures trimestrial, prețul indicelui spot, precum și diferența de bază dintre acestea. Baza unui anumit timp este egală cu prețul trimestrial la termen minus prețul indicelui spot.

Prețul futures reflectă așteptările comercianților cu privire la prețul bitcoin. Atunci când baza este pozitivă, indică faptul că piața este optimistă. Atunci când baza este negativă, aceasta indică faptul că piața este descendentă.

Interes deschis și volum de tranzacționare

Open dobânda (OI) a atins joi, la 6,6 milioane de contracte (1 contract = 100 dolari), dar a scăzut semnificativ la 5,8 milioane de contracte pe măsură ce prețul a scăzut. Miscarea indică faptul că unele balene cu pantaloni scurți deschisi anterior și-au închis pozițiile, împreună cu lichidări mari.

Interes deschis BitcoinOra colectării datelor: 6/5 0:00 a.m. până la 6/12 6:00 a.m. (UTC)

Dobânda deschisă este numărul total de contracte futures / swap care nu au fost închise într-o anumită zi.

Volumul de tranzacționare este volumul total de tranzacționare a contractelor futures și a swap-urilor perpetue pe o anumită perioadă de timp.

Dacă există 2.000 de contracte lungi și 2.000 de contracte scurte deschise, dobânda deschisă va fi de 2.000. Dacă volumul tranzacționării crește și dobânda deschisă scade într-o perioadă scurtă de timp, aceasta poate indica faptul că o mulțime de poziții sunt închise sau au fost forțate să lichideze. Dacă atât volumul de tranzacționare cât și dobânda deschisă cresc, aceasta indică faptul că au fost deschise o mulțime de poziții noi.

Raportul de împrumut al marjei BTC

Raportul de împrumut al marjei a fluctuat foarte mult în cursul săptămânii, sugerând că comercianții nu sunt foarte încrezători. După scufundarea de joi, raportul a atins un minim recent de 1,94 și se tranzacționează acum aproape de 2,0, ceea ce reflectă sentimentul bearish pe termen scurt pe piața spot.

Raportul de împrumut al marjei BitcoinOra colectării datelor: 6/5 0:00 a.m. până la 6/12 6:00 a.m. (UTC)

Raportul de împrumut al marjei sunt datele de tranzacționare pe piață la fața locului care arată raportul dintre utilizatorii care împrumută USDT față de cei care împrumută BTC în valoare USDT pe o anumită perioadă de timp.

Acest raport îi ajută și pe comercianți să evalueze sentimentul pieței. În general, cei care împrumută USDT urmăresc să cumpere BTC, iar cei care împrumută BTC urmăresc să îl scurteze.

Atunci când raportul de împrumut de marjă este ridicat, indică faptul că piața este urcată. Când este scăzut, indică faptul că piața este scăzută. Valorile extreme ale acestui raport au indicat istoric inversarea tendințelor.

Trader Insight

Robbie, analist de investiții OKEx

După prăbușirea de joi, asistența de 9.300 USD a devenit un nivel important. Înfrângerea sub acest nivel va testa cel mai probabil 8.500. Cu toate acestea, revenirea rapidă de vineri a făcut dificil pentru comercianți să fie excesiv de pesimisti. Acum, când corelația Bitcoin cu alte active cu risc ridicat se află încă o dată în centrul atenției, comercianții ar beneficia de a fi cu ochii pe diferite piețe.

Declinare de responsabilitate: Acest material nu trebuie luat ca bază pentru luarea deciziilor de investiții și nici interpretat ca o recomandare de a participa la tranzacții de investiții. Tranzacționarea activelor digitale implică un risc semnificativ și poate duce la pierderea capitalului investit. Ar trebui să vă asigurați că înțelegeți pe deplin riscul implicat și să luați în considerare nivelul dvs. de experiență, obiectivele investiționale și să solicitați consiliere financiară independentă, dacă este necesar

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate și știri curate de la profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map