Elon Musk menționează că Bitcoin reaprinde piața cu un nou interes cu amănuntul

Futures Friday este o revizuire săptămânală a contractelor futures Bitcoin trimestriale pe OKEx.

Vineri, antreprenorul tehnologic, investitorul și cel mai bogat om din lume, Elon Musk, l-au actualizat Stare de nervozitate bio cu cuvântul #Bitcoin. Cu piața luând acest lucru ca un semn de urcarea, Bitcoin a scos imediat 15% ca răspuns, rupând prin decolteul modelului cu fund dublu format anterior și încercând să treacă rezistența de 38.000 de dolari..

Privind în urmă în ultimele șapte zile, Bitcoin a înregistrat o performanță slabă, testând suportul de 30.000 USDT de două ori, pe 22 ianuarie și pe 27 ianuarie. indicând lipsa de încredere a pieței. Cu toate acestea, sentimentul anti-establishment condus de Pariuri Wall Street a zguduit piețele săptămâna aceasta.

Mai întâi Dogecoin (DOGE) a sărit cu peste 1.000% în puțin peste o zi, iar apoi Bitcoin a fost ridicat cu 15% într-o oră. Comercianții vor face bine să revizuiască strategiile anterioare și să planifice aceste noi dezvoltări.

Prima pentru contractele futures trimestriale BTC a crescut rapid la 1.200 dolari, sau 3.4%, astăzi, indicând faptul că piața și-a recăpătat încrederea ascendentă. Interesul deschis al BTC asupra OKEx a revenit, de asemenea, peste 2 miliarde de dolari, afirmând că a început o nouă rundă a bătăliei pe termen lung.

Rata de finanțare a swap-urilor perpetue a fost, de asemenea, crescută până la 0,1% în această dimineață, indicând faptul că există investitori cu amănuntul care sunt foarte pârghiați să urmărească acest raliu.

La momentul redactării, contractul trimestrial BTCUSD0326 – expiră la sfârșitul lunii martie – tranzacționează la niveluri de 36.500 USDT cu o primă de 1.200 USDT, sau 3.4%, peste prețul indicelui. 

Futures trimestriale OKEx BTC (BTCUSD0326), începând cu ora 10:00 dimineața UTC pe 29 ianuarie. Sursa: OKEx, TradingView

Citiri de date de tranzacționare OKEx

Accesați pagina de date de tranzacționare OKEx pentru a explora mai mulți indicatori. 

Raport BTC lung / scurt

Mișcarea raportului lung / scurt din această săptămână a fost aproape identică cu prețurile, indicând faptul că investitorii cu amănuntul nu aveau o idee clară despre cum se va mișca piața. Dar ceea ce este clar este că raportul lung / scurt a scăzut foarte repede în declinul de miercuri, indicând faptul că mulți tauri s-au răzgândit în acel moment. Această capcană scurtă ar fi putut determina mulți comercianți să deschidă pantaloni scurți noi la niveluri de preț mai mici.

Ora colectării datelor: 1/22 10:00 AM UTC până la 1/29 10:00 AM UTC


Raportul lung / scurt compară numărul total de utilizatori care deschid poziții lungi față de cei care deschid poziții scurte. Raportul este compilat din toate contractele futures și swap-uri perpetue, iar latura lungă / scurtă a unui utilizator este determinată de poziția sa netă în BTC.

Pe piața instrumentelor derivate, ori de câte ori este deschisă o poziție lungă, aceasta este echilibrată de o poziție scurtă. Numărul total de poziții lungi trebuie să fie egal cu numărul total de poziții scurte. Când raportul este scăzut, indică faptul că mai mulți oameni țin pantaloni scurți.

BTC

Prima pentru contractul trimestrial a scăzut foarte mult în declinul de miercuri, ajungând la 500 USDT. Acest lucru ilustrează pe deplin lipsa de încredere a taurilor în acel moment.

În ultimele ore, prima contractuală trimestrială a fost împinsă peste 1.200 USDT, sau 3.4%, înapoi la locul în care se afla la sfârșitul săptămânii trecute și trebuie să urmărim în continuare dacă acest nivel se menține. O primă de 1.000 USD sau mai mult ar putea contribui la consolidarea încrederii pieței.

Ora colectării datelor: 1/22 10:00 AM UTC până la 1/29 10:00 AM UTC

Acest indicator arată prețul futures trimestrial, prețul indicelui spot și, de asemenea, diferența de bază. Baza unui anumit timp este egală cu prețul trimestrial la termen minus prețul indicelui spot.

Prețul futures reflectă așteptările comercianților cu privire la prețul Bitcoin. Atunci când baza este pozitivă, indică faptul că piața este optimistă. Atunci când baza este negativă, aceasta indică faptul că piața este descendentă.

Baza contractelor futures trimestriale poate indica mai bine tendința pe termen lung a pieței. Atunci când baza este ridicată (fie pozitivă, fie negativă), înseamnă că există mai mult spațiu pentru arbitraj.

Interes deschis și volum de tranzacționare

Dobânzile deschise scăzuseră de la 2 miliarde de dolari în cursul săptămânii, indicând închiderea continuă a pozițiilor scurte. Cu toate acestea, în timpul raliului de prețuri de ieri, dobânzile deschise au crescut din nou și acum se întorc în jurul valorii de 2 miliarde de dolari, volumul tranzacționării explodând și în ultimele câteva ore..

Ora colectării datelor: 1/22 10:00 AM UTC până la 1/29 10:00 AM UTC

Dobânda deschisă este numărul total de contracte futures / swap care nu au fost închise într-o anumită zi.

Volumul de tranzacționare este volumul total de tranzacționare a contractelor futures și a swap-urilor perpetue pe o anumită perioadă de timp.

Dacă există 2.000 de contracte lungi și 2.000 de contracte scurte deschise, dobânda deschisă va fi de 2.000. Dacă volumul tranzacționării crește și dobânda deschisă scade într-o perioadă scurtă de timp, aceasta poate indica faptul că o mulțime de poziții sunt închise sau au fost forțate să lichideze. Dacă atât volumul de tranzacționare, cât și dobânda deschisă cresc, indică faptul că s-au deschis o mulțime de poziții.

Raportul de împrumut al marjei BTC

Spre deosebire de raportul lung / scurt, comercianții de pe piața la pachet au continuat să adauge mai mult efect de levier în declinul săptămânii și apoi au început să se închidă după revenirea prețului. Raportul de împrumut al marjei a ajuns la 21 la un moment dat în această săptămână și este acum înapoi în jos, aproape de 16, sugerând că unii comercianți au luat profituri împreună cu revenirea prețurilor.

Ora colectării datelor: 1/22 10:00 AM UTC până la 1/29 10:00 AM UTC

Raportul de împrumut al marjei este datele tranzacționării pieței la fața locului, care arată raportul dintre utilizatorii care împrumută USDT față de împrumutarea BTC în valoare USDT pe o anumită perioadă de timp. 

Acest raport îi ajută și pe comercianți să analizeze sentimentul pieței. În general, comercianții care împrumută USDT urmăresc să cumpere BTC, iar cei care împrumută BTC urmăresc să îl scurteze.

Atunci când raportul de împrumut al marjei este ridicat, aceasta indică faptul că piața este optimistă. Când este scăzut, indică faptul că piața este scăzută. Valorile extreme ale acestui raport au indicat istoric inversarea tendințelor.

Statistici ale comercianților

Robbie, analist de investiții OKEx

Creșterea rapidă din ultimele ore a făcut o schimbare mare în grafic. În primul rând, trebuie să vedem dacă Bitcoin poate rupe linia descendentă care s-a format de la începutul lunii ianuarie. Dacă nu, următorul nivel de urmărit este decolteul în modelul cu dublu fund situat aproape de 35.000 USD din prețul indicelui sau 36.000 USDT în viitorul trimestrial.

Cu toate acestea, sentimentul general al pieței este pozitiv, intrând în spațiu mai mulți investitori cu amănuntul.

Dahuzi, Crypto Trader pe TradingView

Mișcarea Bitcoin de astăzi este foarte critică pentru piața secundară. Modelul cu fund dublu a fost construit cu succes până acum. Din perspectiva unui comerciant, raportul risc-recompensă este mai bine să meargă mult în acest moment. Cu toate acestea, dacă prețul va scădea în cele din urmă, rezultând în eșecul modelului cu dublu fund, piața ar începe să pară lipsită de promisiuni.

OKEx BTC Trimestrial Futures (BTCUSD0326), 12h. Sursa: TradingView

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici detaliate și știri curate de la profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map