Futures-urile Bitcoin reflectă optimismul care se estompează pe măsură ce taurii acceptă înfrângerea

Futures Friday este o revizuire săptămânală a contractelor futures Bitcoin trimestriale pe OKEx.

Bitcoin a cunoscut un declin persistent în ultimele zile și a scăzut până la 28.792 USD în jurul orei 01:00 UTC astăzi, anulând majoritatea câștigurilor sale din noul an. Conform prețului indicelui OKEx BTC, prima monedă digitală a pierdut aproximativ 45% din valoarea sa, de când a atins un nou record istoric de 41.998 USD pe 7 ianuarie.. 

În Futures Friday de săptămâna trecută, am observat prudență în rândul participanților la piață, iar datele futures OKEx din această săptămână arată că taurii au început să își închidă pozițiile lungi marți, după ce Bitcoin nu a reușit să depășească 38.000 $. Vânzările mari pe piață au cauzat scăderile ulterioare până vineri dimineață.

În mod similar, prima pentru contractele futures trimestriale BTC s-a contractat de la maximul de marți de 6% la actualul 3%, arătând că sentimentul de urcare al pieței se slăbește. Interesul deschis al BTC pentru OKEx a crescut, de asemenea, sub 2 miliarde de dolari, un nou minim în două săptămâni, afirmând că sentimentul de piață supraîncălzit începe să se răcească..

La momentul redactării, contractul trimestrial BTCUSD0326 – care expiră la sfârșitul lunii martie – tranzacționează la niveluri de 31.000 USD cu o primă de 1.000 USD, sau 3,2%, peste prețul indicelui. 

Futures trimestriale OKEx BTC (BTCUSD0326), începând cu ora 06:00 UTC pe 22 ianuarie. Sursa: OKEx, TradingView

Citiri de date de tranzacționare OKEx

Accesați pagina de date de tranzacționare OKEx pentru a explora mai mulți indicatori. 

Raport BTC lung / scurt

Bitcoin a revenit la 34.000 de dolari și s-a adunat la 38.000 de dolari între duminică și marți, ducând raportul lung / scurt de la 1,40 la 1,80. În timp ce prețul a imprimat apoi un nivel mai scăzut și a început să scadă rapid, raportul lung / scurt nu a urmat, indicând faptul că unii comercianți cu amănuntul sunt susceptibili să fie prinși.

Cu toate acestea, după marți, raportul lung / scurt a scăzut în tandem cu prețul, iar sentimentul pieței i-a forțat pe tauri să își închidă pozițiile lungi sau să își asigure acoperirea.

Marja medie utilizată de tauri este totuși ridicată, iar indicatorul BTC Top Trader Average Margin Used a fost împins până la un maxim istoric de 40% în timpul corectării prețurilor de ieri.

Ora colectării datelor: 1/15 6:00 am UTC până la 1/22 6:00 am UTC

Raportul lung / scurt compară numărul total de utilizatori care deschid poziții lungi față de cei care deschid poziții scurte. Raportul este compilat din toate contractele futures și swap-uri perpetue, iar latura lungă / scurtă a unui utilizator este determinată de poziția sa netă în BTC.

Pe piața instrumentelor derivate, ori de câte ori este deschisă o poziție lungă, aceasta este echilibrată de o poziție scurtă. Numărul total de poziții lungi trebuie să fie egal cu numărul total de poziții scurte. Când raportul este scăzut, indică faptul că mai mulți oameni țin pantaloni scurți.

BTC

Primele pentru contractele futures trimestriale au fost volatile în această săptămână. În timpul revenirii timpurii, prima a crescut de la 5,3% la 6,3%, dar cea mai recentă corecție a scăzut-o la 3%. Prima actuală de aproximativ 3,2% reflectă slăbirea menționată mai sus a sentimentului alcătesc comparativ cu săptămâna trecută.

Mai mult, ratele de finanțare au devenit, din nou, un indicator eficient al evoluției pieței. Marți, ratele de finanțare au fost ridicate la un nivel maxim de aproximativ 0,2%, dar prețul nu a putut rămâne peste 38.000 de dolari. Acest lucru a făcut ca pozițiile lungi să fie închise, iar prețul a scăzut ca răspuns.

Ora colectării datelor: 1/15 6:00 am UTC până la 1/22 6:00 am UTC

Acest indicator arată prețul futures trimestrial, prețul indicelui spot și, de asemenea, diferența de bază. Baza unui anumit timp este egală cu prețul trimestrial la termen minus prețul indicelui spot.

Prețul futures reflectă așteptările comercianților cu privire la prețul Bitcoin. Atunci când baza este pozitivă, indică faptul că piața este optimistă. Atunci când baza este negativă, aceasta indică faptul că piața este descendentă.

Baza contractelor futures trimestriale poate indica mai bine tendința pe termen lung a pieței. Atunci când baza este ridicată (fie pozitivă, fie negativă), înseamnă că există mai mult spațiu pentru arbitraj.

Interes deschis și volum de tranzacționare

Odată cu primele trimestriale, dobânzile deschise au scăzut brusc după marți. OI s-a retras de la un maxim de 2,41 miliarde de dolari la 1,93 miliarde de dolari în trei zile, afirmând în continuare faptul că taurii și-au continuat închiderea pozițiilor din cauza lipsei de încredere.

Actualul OI, cu mai puțin de 2 miliarde de dolari, a revenit acolo unde era acum două săptămâni. Această rundă pare să se fi încheiat cu o înfrângere pentru tauri și este posibil să vedem consolidarea prețurilor aici, pe măsură ce OI începe recuperarea.

Ora colectării datelor: 1/15 6:00 am UTC până la 1/22 6:00 am UTC

Dobânda deschisă este numărul total de contracte futures / swap care nu au fost închise într-o anumită zi.

Volumul de tranzacționare este volumul total de tranzacționare a contractelor futures și a swap-urilor perpetue pe o anumită perioadă de timp.

Dacă există 2.000 de contracte lungi și 2.000 de contracte scurte deschise, dobânda deschisă va fi de 2.000. Dacă volumul tranzacționării crește și dobânda deschisă scade într-o perioadă scurtă de timp, aceasta poate indica faptul că o mulțime de poziții sunt închise sau au fost forțate să lichideze. Dacă atât volumul de tranzacționare, cât și dobânda deschisă cresc, indică faptul că s-au deschis o mulțime de poziții.

Raportul de împrumut al marjei BTC

Raportul de împrumut al marjei BTC a fost cuprins între 21 și 28 în cursul săptămânii. Cu toate acestea, raportul a revenit la un nivel minim la jumătatea săptămânii, după scăderea prețului, indicând, de asemenea, că traderii spot au redus efectul de levier. Încrederea pieței a obținut în mod clar un succes din ultima retragere.

Ora colectării datelor: 1/15 6:00 am UTC până la 1/22 6:00 am UTC

Raportul de împrumut al marjei este datele tranzacționării pieței la fața locului, care arată raportul dintre utilizatorii care împrumută USDT față de împrumutarea BTC în valoare USDT pe o anumită perioadă de timp. 

Acest raport îi ajută și pe comercianți să analizeze sentimentul pieței. În general, comercianții care împrumută USDT urmăresc să cumpere BTC, iar cei care împrumută BTC urmăresc să îl scurteze.

Atunci când raportul de împrumut al marjei este ridicat, aceasta indică faptul că piața este optimistă. Când este scăzut, indică faptul că piața este scăzută. Valorile extreme ale acestui raport au indicat istoric inversarea tendințelor.

Statistici ale comercianților

Robbie, analist de investiții OKEx

Sentimentul pieței a luat o schimbare bruscă în rău după marți. Am observat că pozițiile lungi erau închise din cauza lipsei de încredere în perspectivele pe termen scurt.

Câștigurile excesive din ultimele luni au încurajat, de asemenea, profitarea, iar acum, când prețul a scăzut sub 35.000 USD, taurii Bitcoin vor trebui să lupte din greu pentru o recuperare puternică.

Dahuzi, Crypto Trader pe TradingView

Bitcoin ar putea fi în continuare în pericolul de a imprima un model cu fund dublu. De la 28.000 la 29.000 de dolari conform prețului indicelui sau de la 29.000 la 30.000 de dolari în graficul trimestrial viitor ar putea forma fonduri în această rundă de retragere. Perspectivele pe termen mediu rămân în continuare optimiste.

Futures trimestriale OKEx BTC (BTCUSD0326), 4h. Sursa: TradingView

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici detaliate și știri curate de la profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map