Futures-urile Bitcoin reflectă optimismul reînnoit al pieței după cumpărarea Tesla de 1,5 miliarde USD

Futures Friday este o revizuire săptămânală a contractelor futures Bitcoin trimestriale pe OKEx.

În ceea ce a fost o săptămână masivă pentru Bitcoin, am văzut că Tesla anunță o cumpărare de 1,5 miliarde de dolari, urmată de o serie de știri alcătorești, împingând prima monedă digitală dincolo de marca 40.000 USDT pentru a atinge un maxim de 49.000 USDT mai devreme astăzi, conform OKEx Preț spot BTC. În timp ce prețul s-a corectat de atunci, testând nivelurile de 46.800 USDT, BTC tranzacționează acum în jur de 47.300 USDT.

Vineri trecute, am discutat despre optimismul pieței și despre modul în care contractul futures trimestrial BTC BTCUSD0326 – care expira la sfârșitul lunii martie – tranzacționa în jur de 39.000 USD. La momentul redactării, același contract se tranzacționa la 49.339 USD, exact cu 2.000 USD peste prețul indicelui spot BTC de 47.339 USD.

În mod similar, conform datelor futures OKEx, dobânda deschisă a continuat să crească în această săptămână, crescând de la aproximativ 2,17 miliarde dolari la peste 2,48 dolari, în timp ce baza actuală este de aproximativ 4%, iar raportul lung / scurt este de 1,53. Adăugați la faptul că ratele de finanțare pentru swap-uri perpetue, deși ridicate (0,08% pentru BTCUSD și 0,105% pentru BTCUSDT), nu sunt în întregime supraîncălzite, oferă Bitcoin spațiu de creștere.

Futures trimestriale OKEx BTC (BTCUSD0326), începând cu ora 7:00 UTC în 12 februarie. Sursa: OKEx, TradingView

Citiri de date de tranzacționare OKEx

Accesați pagina de date de tranzacționare OKEx pentru a explora mai mulți indicatori.

Raport BTC lung / scurt

Raportul lung / scurt din această săptămână sa modificat odată cu prețul, dar a rămas în mare măsură temperat, cu excepția momentului când a atins 1,80 ieri, 11 februarie, în timp ce BTC a depășit 48.500 USDT. Deoarece acestea au fost niveluri supraîncălzite, a urmat o corecție, iar raportul se situează în prezent la aproximativ 1,53, care este încă printre cele mai mari valori din această săptămână.

Raportul care se mișcă odată cu prețul indică faptul că comercianții cu amănuntul urmăreau raliul și, chiar dacă raportul actual este relativ ridicat, acesta lasă loc pentru o altă încercare de 50.000 USDT.

Raportul lung / scurt OKEx BTC între 5 februarie și 12 februarie

Raportul lung / scurt compară numărul total de utilizatori care deschid poziții lungi față de cei care deschid poziții scurte. Raportul este compilat din toate contractele futures și swap-uri perpetue, iar latura lungă / scurtă a unui utilizator este determinată de poziția sa netă în BTC.

Pe piața instrumentelor derivate, ori de câte ori este deschisă o poziție lungă, aceasta este echilibrată de o poziție scurtă. Numărul total de poziții lungi trebuie să fie egal cu numărul total de poziții scurte. Când raportul este scăzut, indică faptul că mai mulți oameni țin pantaloni scurți.

Bază BTC

La fel ca săptămâna trecută, prima trimestrială BTC la termen a rămas la niveluri sănătoase în această săptămână, în mare parte în mișcare între 4% și 5%. Punctul său cel mai scăzut a fost pe 7 februarie, înainte de lansarea știrilor de cumpărături Tesla, după care a ajuns până la 5,54% înainte de a se retrage la nivelurile actuale în jur de 4,50%.

Este clar că piața și-a recâștigat optimismul în urma cumpărării Tesla și este probabil să rămână pozitivă pe termen mediu.

Baza futures OKEx BTC în perioada 5 – 12 februarie

Acest indicator arată prețul futures trimestrial, prețul indicelui spot și, de asemenea, diferența de bază. Baza unui anumit timp este egală cu prețul trimestrial la termen minus prețul indicelui spot.

Prețul futures reflectă așteptările comercianților cu privire la prețul Bitcoin. Atunci când baza este pozitivă, indică faptul că piața este optimistă. Atunci când baza este negativă, aceasta indică faptul că piața este descendentă.

Baza contractelor futures trimestriale poate indica mai bine tendința pe termen lung a pieței. Atunci când baza este ridicată (fie pozitivă, fie negativă), înseamnă că există mai mult spațiu pentru arbitraj.

Interes deschis și volum de tranzacționare

Dobânda deschisă a crescut în mod special în această săptămână, trecând de la 2,11 miliarde de dolari la 2,48 miliarde de dolari. Încă o dată, creșterea a apărut în mod evident după ce a apărut vestea cumpărării lui Telsa, înainte de care atât OI, cât și volumele scădeau în general..

În special, creșterea bruscă a OI a venit, deoarece BTC a trecut de la nivelurile 39.000 USDT la 44.000 USDT, făcând din aceasta o zonă importantă de urmărit dacă prețul începe să scadă.

OKEx BTC futures deschide dobânda și volumul între 5 și 12 februarie

Dobânda deschisă este numărul total de contracte futures / swap care nu au fost închise într-o anumită zi.

Volumul de tranzacționare este volumul total de tranzacționare a contractelor futures și a swap-urilor perpetue pe o anumită perioadă de timp.

Dacă există 2.000 de contracte lungi și 2.000 de contracte scurte deschise, dobânda deschisă va fi de 2.000. Dacă volumul tranzacționării crește și dobânda deschisă scade într-o perioadă scurtă de timp, aceasta poate indica faptul că o mulțime de poziții sunt închise sau au fost forțate să lichideze. Dacă atât volumul de tranzacționare, cât și dobânda deschisă cresc, indică faptul că s-au deschis o mulțime de poziții.

Raportul de împrumut al marjei BTC

Raportul de împrumut al marjei BTC a scăzut în special de la aproximativ 18 la 13,30, deoarece Bitcoin a crescut pentru prima dată după știrile Tesla. Raportul a sărit apoi din nou pe 9 și 10 februarie, coincizând cu vârfurile BTC ulterioare.

Această tendință indică faptul că comercianții de pârghie la fața locului au obținut profituri în timpul primei creșteri și apoi au pârghiat din nou pentru a urmări prețul, deoarece a scăzut de la nivelurile de 45.000 USDT. Raportul a scăzut din nou în ultimele ore și este în prezent în jur de 15, ceea ce indică încă un sentiment pozitiv al pieței.

Raportul de creditare marjă OKEx BTC între 5 februarie și 12 februarie

Raportul de împrumut al marjei este datele tranzacționării pieței la fața locului, care arată raportul dintre utilizatorii care împrumută USDT față de împrumutarea BTC în valoare USDT pe o anumită perioadă de timp. 

Acest raport îi ajută și pe comercianți să analizeze sentimentul pieței. În general, comercianții care împrumută USDT urmăresc să cumpere BTC, iar cei care împrumută BTC urmăresc să îl scurteze.

Atunci când raportul de împrumut al marjei este ridicat, aceasta indică faptul că piața este optimistă. Când este scăzut, indică faptul că piața este scăzută. Valorile extreme ale acestui raport au indicat istoric inversarea tendințelor.

Statistici ale comercianților

Michaël van de Poppe

Știrile sunt din nou optimiste pentru Bitcoin, deci tendința este încă puternic ascendentă – și, în ciuda ratelor de finanțare, poate continua să ruleze.

Mai ales având în vedere faptul că atât de multă adopție și cumpărători sunt pe piețe, putem vedea în mod continuu că presiunea de cumpărare împinge prețurile Bitcoin în continuare în sus.

Cu toate acestea, dezavantajul, aș prefera să văd Bitcoin acționând peste 43.000 de dolari. Dacă se pierd 43.000 de dolari, am putea vedea o scădere semnificativă din nou în limite inferioare, ceea ce ar reduce și ratele de finanțare la niveluri egale.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici detaliate și știri curate de la profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map