Hacks DeFi, Stocuri Bullish, Mai mulți bani instituționali intră în criptă: Market Watch Weekly 4 / 13-4 / 19

În ultimele șapte zile, Bitcoin (BTC) a crescut cu aproximativ 3,24 la sută, pe indicele de preț OKEx BTC și tranzacționează în jur de 7 200 USD la ora presării.

La jumătatea lunii aprilie, performanța Bitcoin din luna aprilie este în concordanță cu istoria sa. Conform CoinMarketCap date, aprilie a fost luna cu una dintre cele mai mari randamente medii și cea mai mare rentabilitate mediană pentru Bitcoin între 2013 și 2019.

A doua cea mai mare criptomonedă, Ethereum (ETH), a crescut cu 10,43% în ultimele șapte zile, conform prețului spot OKEx ETH, trecând în intervalul 180 $ – 190 $.

Randament lunar istoric BTC. Sursa: CoinMarketCap & OKEx

Piețele tradiționale devin optimiste

Pe piețele tradiționale, pentru prima dată de la jumătatea lunii februarie, trei mari indici ai Statelor Unite se află pe o piață tehnică bull, cu S&P 500 revenind cu peste 30 la sută de la minimul din martie.

Optimismul pare a fi din așteptarea că pandemia COVID-19 a atins un moment de cotitură în SUA și de la introducerea plan de repornire economică. Dar pesimiști cred că un fond dublu al stocurilor americane ar putea ajunge în curând. Acest lucru pune în pericol piața criptomonedelor, deoarece prețul Bitcoin arată încă o corelație pozitivă cu S&P 500, per Date de Coinmetrie.

Direcția pe termen scurt a Bitcoin rămâne neclară. Prețul a depășit media mobilă de 50 de zile și arată potențialul de a testa 8.000 USD, unde se află mediile mobile de 100 de zile și 200 de zile.

Dar piața futures nu este optimistă, deoarece contractele futures trimestriale BTC ale OKEx au încă o primă negativă față de prețul spot, potrivit datelor de tranzacționare OKEx.

OKEX BTC / USDT Preț 1D. Sursa: OKEx

Actualizări mari de la LIBRA 2.0 & DCEP din China

Cele mai mari știri din această săptămână au venit de la China-SUA. lupta pentru monedele digitale. Pe 16 aprilie, Facebook și-a lansat LIBRA 2.0 hartie alba. În noua carte albă, Balanța a renunțat la planurile de ancorare a prețului monedei sale într-un coș de monede fiat.

Organizația a declarat că va elibera în continuare stablecoin multi-monedă, dar moneda va fi susținută de stablecoins fix-pegged, mai degrabă decât direct de monedele fiat în sine.

Actualizarea cărții albe a Balanței vine la doar două zile după știrea că China își testează moneda digitală emisă de guvern, DCEP. Pe 14 aprilie, a captură de ecran a fost publicat arătând că DCEP a fost testat în Suzhou, Chengdu, Xiongan și alte regiuni.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a remarcat la o audiere anterioară că o parte din infrastructura Chinei este mult mai avansată decât cea din America când vine vorba de plăți digitale.

Captură de ecran a portofelului DCEP al Băncii Agricole din China. Sursă: theblockbeats

Mai multe fonduri de la investitori instituționali curg în cripto

Mulți investitori instituționali au profitat de frământările pieței la mijlocul lunii martie pentru a-și spori expunerea la criptomonede în primul trimestru, potrivit unui recent Raport pe tonuri de gri.

Firma de investiții centrată pe criptografice a înregistrat intrări de 503,7 milioane de dolari în primul trimestru al anului 2020, aproape dublând maximul trimestrului anterior de 254,8 milioane de dolari în al treilea trimestru al anului 2019. Trustul său Ethereum a înregistrat, de asemenea, un flux record de 110 milioane de dolari în ultimul trimestru.

Intrări cumulative în tonuri de gri pe produse – 1T20. Sursă: Scara tonurilor de gri

Renaissance Technologies, unul dintre cele mai mari fonduri speculative din lume, a menționat într-un formular ADV depus la 30 martie că Fondul său Medallion este acum "permis să încheie tranzacții futures pe bitcoin," pe un raport din Blocul. Activitatea sa de tranzacționare va fi limitată la contractele Bitcoin listate pe CME. Futures-urile Bitcoin ale CME au fost lansat în 2017 și decontate în numerar.

În prezent, nu este clar dacă intrarea potențială a companiei pe piața Bitcoin este un avantaj, deoarece Renaissance ar putea utiliza contractul ca instrument de vânzare în scurt. După cum subliniază raportul, Renaissance’s Medallion Fund este cunoscut pentru randamentele sale ridicate, oferind investitorilor o medie de 40% între 1988 și 2018.

DeFi a piratat, dar prețul ETH a crescut

Creșterea bruscă a prețului Ethereum în această săptămână (o raliu de 10,43%) este neobișnuită, dat fiind că, în același timp, două protocoale DeFi – care, în general, tind să se bazeze pe Ethereum – au fost lovite de hack-uri.

Pe 18 aprilie, Tokenlon DEX a postat pe Twitter că grupul IMBTC de pe UNISWAP a fost atacat și golit. UNISWAP a pierdut aproximativ 1.278 ETH, în valoare de aproximativ 230.000 USD la presă, în atac, potrivit firmei de securitate PeckShield.

O zi mai târziu, platforma de creditare dForce lendf.me a intrat în foc. Valoarea totală blocată dForce a mers la zero conform DefiPulse, rezultând pierderi de aproximativ 25 de milioane de dolari. Lendf.me este primul proiect comunitar al platformei financiare descentralizate dForce lansat în septembrie anul trecut.

Săptămâna trecută, dForce tocmai anunțase noua rundă de finanțare, condus de Multicoin Capital. Incidentul este o lovitură uriașă pentru ecosistemul DeFi.

Valoarea totală blocată dForce. Sursă: DefiPulse

În februarie, un alt proiect DeFi bazat pe Ethereum, bZx, cu experienta două atacuri separate care au exploatat împrumuturile flash ale serviciului pentru a extrage un total de aproape 1 milion de dolari în criptare.

Declinarea responsabilității: Acest material nu trebuie luat ca bază pentru luarea deciziilor de investiții și nici interpretat ca o recomandare de a participa la tranzacții de investiții. Tranzacționarea activelor digitale implică un risc semnificativ și poate duce la pierderea capitalului investit. Ar trebui să vă asigurați că înțelegeți pe deplin riscul implicat și să luați în considerare nivelul dvs. de experiență, obiectivele investiționale și să solicitați consiliere financiară independentă, dacă este necesar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map