Incertitudinea economică persistentă dăunează activelor cu risc ridicat, inclusiv Bitcoin: Market Watch Weekly

Bitcoin (BTC) volatilitatea prețurilor a fost foarte scăzută la începutul săptămânii trecute, situându-se între o gamă limitată de 9.500 USD și 9.800 USD până miercuri, 10 iunie. Criptomoneda de vârf a încercat apoi să depășească pragul de 10.000 de dolari miercuri seara, dar a fost respinsă la 9.999 de dolari, conform OKEx Preț spot.

În aceeași zi, Nasdaq a stabilit un record record de 10.086, depășind nivelul de 10.000 pentru prima dată. Cu toate acestea, câștigurile nu au fost durabile, avertizarea Rezervei Federale cu privire la riscurile pe termen mediu de reducere la reuniunea sa recentă.

Cu o incertitudine economică în creștere, corelația Bitcoin cu activele riscante accelerat din nou. Pe măsură ce Indicele Volatilității (VIX) a crescut din nou, Bitcoin a făcut o corecție uriașă, scăzând până la 9.077 USD – în scădere cu 6% pe zi.

Din punct de vedere istoric, odată ce Bitcoin începe să se deplaseze în tandem cu activele tradiționale, acesta continuă pentru o vreme, deși este greu de spus exact cât de mult persistă corelația. Pe piața cu capitalizare mare, Cardano (ADA), cel mai mare câștigător dintre primele 10 monede din săptămâna precedentă, a înregistrat o rentabilitate negativă de 12,28 la sută în această săptămână.

Alte monede cu majuscule mari au avut în primul rând o performanță slabă Bitcoin, cu Ethereum (ETH) a doua cea mai mare monedă digitală, terminând săptămâna cu o pierdere de 5,21 la sută. Între timp, EOS a scăzut cu 8,55 la sută în aceeași perioadă.

performanța monedei săptămânalReturnări săptămânale ale criptomonedelor majore 6/8 – 6/15. Sursa: Tradingview

Bitcoin Hashrate este de așteptat să salt

Conform OKLink, numărul de adrese active din rețeaua BTC în perioada 8 iunie – 14 iunie a totalizat 4.843.297, în creștere cu 4,47 la sută față de săptămâna precedentă, în timp ce numărul tranzacțiilor a totalizat 3.198.639,72 BTC, în scădere cu 17,39 la sută.

La momentul redactării, hashratul total al rețelei BTC este de aproximativ 113,36 EH / s, ceea ce este cu 0,3 EH / s mai mare decât nivelul mediu de săptămâna trecută. Având în vedere creșterea hashratului, viitoarea ajustare a dificultății de mâine va avea ca rezultat o creștere de peste 10 la sută, ducând nivelul la cel mai înalt nivel din ianuarie 2018, ca Evidențiat de Coinmetrics.

Volumul tranzacțiilor futures pe Bitcoin a scăzut la nivelul nou al anului 2020

Pe 13 iunie, volumul de tranzacționare a contractelor futures Bitcoin pe bursă a scăzut la un nou minim anual de aproximativ 5 miliarde USD, conform datelor de către Oblic. Primele trei bursele Intraday au fost OKEx, Huobi și Binance, cu volume de tranzacționare de 1,4 miliarde USD, 1,3 miliarde USD și respectiv 1,1 miliarde USD. Cu toate acestea, dobânda deschisă agregată a revenit la 4 miliarde de dolari luni, care a fost cel mai înalt nivel de la prăbușirea de la mijlocul lunii martie.

BTC Futures InterestFutures BTC – volume zilnice agregate. Sursă: Oblic

Între timp, interesul deschis al opțiunilor BTC a atins un nivel record, depășind săptămâna trecută 1,5 miliarde de dolari. După cum am menționat în 10 iunie Crypto Market Daily, piața de opțiuni este foarte optimistă în ceea ce privește viitorul Bitcoin, iar interesul deschis al opțiunilor CME este aproape în întregime alcătuit din apeluri.

Analiza tehnică Bitcoin

Nu există multe cumpărături în acest moment din cauza retragerii în weekend. Putem vedea că raportul Long / Short pe OKEx a scăzut la un minim recent de 0,9, alături de un raport foarte mic de împrumut de marjă pe piața de marjă spot..


Acum că Bitcoin a pierdut suportul de 9.300 de dolari, o revenire se poate confrunta cu o presiune semnificativă de vânzare. Este probabil ca prețul să testeze la sfârșitul lunii mai scăzut, de 8.750 USD pe viitorul viitor OKEx Trimestrial (BTCUSD0925).

BTC USD 15 iunieGrafic OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4H. Sursa: OKEx

Privind înainte săptămâna aceasta

Al doilea val de Covid-19 are lovit Beijingul în weekend și a declanșat un blocaj ulterior. Activele tradiționale de refugiu sigur pot fi din nou în favoarea, deoarece aurul a urcat la peste 1.730 USD și, dacă corelația Bitcoin cu activele riscante rămâne ridicată, este probabil să se vadă presiunea vânzărilor.

În cripto, VSYS va avea o lansare de contracte inteligente luna aceasta. KNC este pe cale să termine actualizarea Katalyst în timp ce Zilliqa (ZIL) va completa sprijinul pentru miza luna aceasta.

Declinare de responsabilitate: Acest material nu trebuie luat ca bază pentru luarea deciziilor de investiții și nici interpretat ca o recomandare de a participa la tranzacții de investiții. Tranzacționarea activelor digitale implică un risc semnificativ și poate duce la pierderea capitalului investit. Ar trebui să vă asigurați că înțelegeți pe deplin riscul implicat și să luați în considerare nivelul dvs. de experiență, obiectivele investiționale și să solicitați consiliere financiară independentă, dacă este necesar

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate și știri organizate de profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map