Modul în care se lansează futures CME ETH în această săptămână este diferit de futures BTC în 2017

O privire mai atentă la lansarea viitorului Ether CME și impactul său potențial asupra prețului ETH

Ether futures lansat pe Chicago Mercantile Exchange pe 7 februarie 2021. Instrumentul extrem de așteptat este primul de acest gen pentru moneda nativă a rețelei Ethereum – provenind dintr-o bursă stabilită, de renume mondial.

În acest raport OKEx Insights, examinăm noul produs CME și implicațiile sale pentru piața ETH. Procedând astfel, analizăm acțiunea recentă a prețului ETH și o comparăm cu istoricul prețurilor BTC înainte, în timpul și după lansarea CME Bitcoin futures – deoarece tendințele anterioare din acesta din urmă pot arunca o lumină asupra viitoarelor modificări viitoare ale prețurilor ETH.

Dar mai întâi, o notă rapidă – industria criptomonedelor de astăzi este diferită de cea de la sfârșitul anului 2017. Prin urmare, rămâne de văzut fiabilitatea cu care istoricul prețurilor BTC poate informa traiectoria proprie a ETH.

O privire mai atentă asupra viitorului CME Ether

Futures-ul ETH al CME este un nou instrument financiar decontat în numerar, bazat pe prețul monedei native Ethereum. Se tranzacționează sub codul produsului "ETH" între orele 23:00 și 22:00 UTC, de duminică până vineri. Fiecare contract este de 50 ETH și este cotat în prețul curent USD / ETH, conform ratei de referință CME CF Ether-Dollar. Important, contractele vor expira în ultima vineri a lunii contractuale relevante.

CME este cea mai mare bursă de instrumente financiare derivate din lume. În mod obișnuit, vede volumele zilnice și deschide dobânda în zeci de miliarde de dolari. În timp ce OKEx și alte locuri de tranzacționare își oferă propriile contracte futures ETH de ceva timp, influența pe care CME o are pe piețele tradiționale face cu siguranță mult pentru a legitima Ethereum unei noi clase de investitori..

Dominația ETH pe piață a crescut de la anunțul CME

În săptămânile de când CME a anunțat contractele futures ETH pe 16 decembrie, prețul ETH a crescut de la aproximativ 662 USD la un record istoric recent de peste 1.825 USD. Cu toate acestea, aproape fiecare criptomonedă majoră a înregistrat câștiguri semnificative de preț în aceeași perioadă. Prin urmare, este dificil să se evalueze adevăratul impact pe care noul instrument l-a avut deja asupra prețului activului nativ al Ethereum.

Acestea fiind spuse, comparațiile dintre capitalizarea de piață totală a criptomonedelor și cele ale BTC și ETH sugerează că aprobarea CME a încurajat în mod proporțional cumpărarea ETH. În ceea ce privește câștigurile procentuale între anunțul inițial și lansarea din 7 februarie, ETH a depășit atât piața mai largă, cât și BTC.

La puțin peste 67 de miliarde de dolari pe 16 decembrie, plafonul pieței ETH a crescut la peste 192 de miliarde de dolari – o creștere de aproximativ 186,5% – pe măsură ce futures-urile ETH au intrat în vigoare. În aceeași perioadă, piața BTC a crescut de la 365 miliarde dolari la 725 miliarde dolari – o creștere de aproximativ 98,6%. Piața globală a criptomonedelor a crescut de la 574,1 miliarde de dolari la 1,2 trilioane de dolari, sau aproximativ 110%.

Plafonul pieței ETH a crescut cu aproximativ 186,5% de când CME a anunțat contractele futures ETH. Sursă: CoinGecko

Dominația în creștere a ETH față de restul industriei sugerează, de asemenea, un entuziasm special pentru ETH după anunțul CME. Contabilizând 11,64% din întreaga industrie a criptomonedelor pe 16 decembrie, cota de piață totală a ETH a atins un nivel de peste 17,5% pe 5 februarie, conform datelor din TradingView.

"De data aceasta, este diferit"

În perioada de pregătire pentru viitorul ETH, mulți observatori s-au grăbit să le amintească celor mai euforici eterieni de debutul BTC pe CME. După anunțarea derivatului de criptomonedă la 31 octombrie 2017, prețul BTC / USD a crescut de la aproximativ 6.500 USD.

Acesta a atins un pic sub 20.000 de dolari pe 16 decembrie, cu o zi înainte de lansarea futures-urilor Bitcoin CME. A urmat imediat o piață de urs de un an care a suprimat prețurile BTC la minime de aproximativ 3.220 USD până în decembrie 2018.

Prețul BTC a scăzut cu aproximativ 83% între decembrie 2017 și decembrie 2018. Sursa: CoinGecko

La fel ca BTC la sfârșitul anului 2017, ETH a atins un nou record istoric în zilele care au precedat lansarea CME futures. Cu toate acestea, contextul mai larg care înconjoară ambele evenimente este complet diferit. Futures-urile BTC au început să se tranzacționeze după mai multe luni de câștiguri parabolice. Criptomoneda de vârf și-a depășit nivelul maxim din toate timpurile pe 4 ianuarie 2017 – cu aproape un an înainte de lansarea BTC. Până în decembrie, o manie speculativă completă, condusă parțial de nebunia inițială de oferire a monedelor, a înghițit piața. Orice a fost legat de blockchain primind atenție nejustificată a investitorilor. Publicitatea a împins prețul BTC peste nivelul maxim de 1.130 dolari stabilit la sfârșitul anului 2013 cu peste 1.600%. În retrospectivă, un top de top a fost inevitabil.

În schimb, contractele futures ETH au intrat în funcțiune la ceea ce mulți cred că este începutul unei piețe bull de mai multe luni. Când CME a lansat instrumentul săptămâna aceasta, prețul ETH a avut recent depășit maximul său istoric anterior, de aproximativ 1.450 USD. Într-adevăr, în zilele de la lansare, moneda digitală clasată pe locul doi pe capitalizare de piață și-a continuat ascensiunea – atingând un nou maxim peste 1.825 USD pe 10 februarie..

În cazul ETH, legitimitatea pe care o aduce lansarea CME poate completa recenta eliminare a maximului istoric. După ani buni de tranzacționare sub un nivel de piață, noile maxime duc adesea la o creștere mai mare – mai degrabă decât la o corecție extinsă.  

Industria criptomonedelor este mai matură în 2021

Sprijinirea argumentului pentru continuarea creșterii ETH este creșterea maturității pieței criptomonedelor în 2021. Curse de cursă 2017 au fost bazate pe vânzare cu amănuntul. În schimb, dovezile sugerează un interes instituțional în creștere pentru BTC și ETH, astăzi.

Grayscale, cel mai mare manager de active digitale, a cumpărat cantități imense de ETH în ultimele luni. În activele sale din 10 februarie aflate în comunicare de gestiune, compania a anunțat Dețineri ETH de 5,4 miliarde de dolari.

Alocarea reprezintă o creștere de peste 200% față de 1,79 miliarde de dolari declarat în ziua în care CME și-a anunțat contractele futures ETH. Într-un raport din februarie, compania de investiții prietenoasă cu instituțiile și-a susținut cumpărarea sporită detaliind Propunerea de valoare Ethereum pentru clienți.

Analiștii consideră că potențialul finanțelor descentralizate poate atrage și investitori instituționali în ETH. În timp ce exploatările specifice protocolului și vulnerabilitățile contractelor inteligente continuă să reprezinte o barieră în calea intrării celor mai mari manageri de bani ai planetei, unii comentatori crede că instituțiile investesc în ETH ca modalitate de a beneficia de creșterea sectorului încă cu risc ridicat.

Modul în care CME pot avea un impact asupra prețului ETH

În ciuda faptului că este decontat în numerar și nu necesită niciun ETH efectiv pentru a schimba mâinile, lansarea la termen a Ether pare să fie complementară sentimentului din ce în ce mai bullish din jurul Ethereum. Deși este puțin probabil ca noul produs să declanșeze o piață urinară de mai mulți ani, există dovezi care sugerează că contractele în sine pot avea un impact asupra prețului ETH pe perioade mai scurte de timp.

Introducerea contractelor futures permite pesimiștilor să parieze pe deprecierea prețului, creând o presiune descendentă a prețului asupra activului suport. Numeroase studii au explorat relația dintre prețul spot BTC și tranzacționarea la termen. Într-adevăr, unii chiar speculează că oferta futures a CME Bitcoin a fost, în parte, un efort de a Control Prețul BTC.

La fel ca noul produs ETH al CME, viitorul BTC al bursei expiră în ultima vineri a lunii contractuale relevante. Analiza BTC și a altor piețe note creșterea volumului și volatilității în jurul datelor de expirare a contractelor futures.

Equities.com conchide că vânzările preced de obicei expirarea contractului, prețul BTC revenind adesea în 24 de ore imediat următoare. În mod similar, un 2019 raport de către Arcane Research a observat o scădere medie a prețului BTC de 2,27%, împreună cu creșteri ale volumului și volatilității, în zilele premergătoare expirării. Cauzele probabile pentru astfel de valori de piață în schimbare sunt remodelarea bruscă a pozițiilor comercianților pe măsură ce expirarea se apropie, împreună cu eforturile celor mai mari participanți la piață de a schimba prețul favorabil.

La fel ca perioada de lansare a futures-urilor BTC, noul derivat Ether al CME pare să fi avut deja un impact pozitiv asupra prețului ETH. Acceptarea de la unul dintre cele mai mari locuri de tranzacționare a planetei a încurajat o mai mare cumpărare instituțională, dovadă fiind alocarea tot mai mare a ETH a Grayscale.

Cu toate acestea, având loc în faze complet diferite ale ciclurilor lor de piață respective, o vânzare prelungită ETH în urma lansării futures pare puțin probabilă. Entuziasmul pentru Ethereum – parțial condus de sectorul DeFi în creștere pe care îl susține și parțial de o acțiune alcătitoare a prețului BTC – pare să se construiască, dar nu se apropie de vârful febrei de la sfârșitul anului 2017.

La sfârșitul primei săptămâni de tranzacționare, este prea devreme pentru a stabili dacă acele observații extrase din tendințele din jurul expirării la termen a BTC ale CME vor fi valabile pentru prețul ETH. Cu toate acestea, având în vedere că BTC pare să prezinte aceleași tendințe generale ca și piețele mai tradiționale din jurul expirațiilor futures, poate fi corect să se concluzioneze că ETH se va comporta similar. Zilele premergătoare ultimei vineri a lunii vor fi cu siguranță cele de urmărit pentru cei care tranzacționează activ cel mai important altcoin.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici detaliate și știri curate de la profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map