OKEx Technical Weekly: 9 martie 2020

Este o lume haotică.

Comercianții și observatorii cripto se întorc de la sfârșit de săptămână cu o baie de sânge pe piețele mai largi ale criptomonedelor. Prețurile de bitcoin a scăzut cu 8% și a scăzut pentru scurt timp sub nivelul de 8000, în timp ce conducea altcoins, cum ar fi ETH, EOS, și LTC a suferit unele pierderi de două cifre.

Faptul că volatilitatea a crescut în toate categoriile majore de active din cauza escaladării focarului de coronavirus la nivel global și a îngrijorărilor tot mai mari cu privire la posibilele sale consecințe economice. La momentul scrierii, WTI sa prăbușit cu 25% la războiul de prețuri, acțiuni în Asia a scăzut cu 5-6%. În același timp, cererea de paradisuri a crescut. Cu USDJPY atins 101.50 și aur prețurile sunt doar timide de nivelurile de 1700 USD.

Pe măsură ce sentimentul urcător pare intensificat, datele noastre arată că ritmul descendent al bitcoin a dispărut și că ar putea fi un semn că piețele încep să se stabilizeze. Raportul lung / scurt BTC al OKEx se mișcă într-o tendință descendentă de la sfârșitul lunii februarie, iar Raito a atins 1,71 în weekend, cel mai scăzut nivel din 8 februarie.

Un raport mai mic înseamnă că au existat mai puțini comercianți OKEx cu poziții scurte nete în timp, iar profiturile potențiale ale pozițiilor lor scurte au scăzut. Acest lucru este adesea considerat ca un semn că piața începe să se refacă.

Figura 1: OKEx BTC lung / scurt (sursa raportului: OKEx)

În plus, noile date de la Sentix arată că investitorii par să mențină părtinirea bitcoinului ca un activ de refugiu sigur, în ciuda performanțelor divergente recente cu aur și JPY.

Figura 2: Sentix Strategic Bias – Bitcoin (USD) (Sursa: Sentix)

Piața ar putea materializa în continuare stocul BTC de natură valorică și caracteristică refugiu dacă sentimentul global de risc persistă și acest lucru ar putea fi un factor determinant pentru prețurile BTC într-o perspectivă pe termen mediu.

Analiza prețurilor

BTCUSDT – O altă cruce de moarte în curs de desfășurare?

 • În ultima noastră ediție a Technical Weekly, am subliniat acest lucru BTC prețurile ar trebui să poată reveni după vânzare la sfârșitul lunii februarie, iar prețul a revenit în conformitate cu așteptările noastre. Cu toate acestea, urșii au recuperat controlul în urma incertitudinii globale în creștere.
 • Acțiunile recente ale prețurilor au împins media mobilă de 10 zile mai mică și par că este pe cale să producă un crossover urs cu media mobilă de 200 de zile. Cu toate acestea, credem că crucea morții nu este un semnal de încredere din cauza participării mixte în trecut.
 • Toți cei trei indicatori de impuls majori s-au aflat în zona de supravânzare, iar situația actuală este oarecum similară cu jumătatea lunii noiembrie, unde BTC prețurile au scăzut de la 8200 nivele la 6500 nivele.
 • Credem că dezavantajul pe termen scurt al BTC a fost redus, iar impulsul ar trebui să poată susține prețul pentru a se stabiliza sau a avea o revenire pe termen scurt. Maximele din decembrie din cele 7600 de zone ar putea fi un sprijin decent pentru moment.

Figura 3: BTCUSDT – Diagrama zilnică (Sursa: OKEx; Tradingview)

ETHUSDT – Mai mult spațiu pentru coborâre?

 • ETHUSDT rămâne cu mult peste media mobilă de 200 de zile, deși Bitcoin a tranzacționat deja sub astfel de niveluri. Acesta ar putea fi unul dintre indicii că ETH poate avea încă mai mult spațiu pentru a merge spre sud.
 • Faptul că perechea nu este încă prea vândută în pofida vânzării din ultimele două zile, care a întărit cazul pe termen scurt, în jos. Cu toate acestea, nivelurile actuale s-ar putea să nu fie prea îndepărtate pentru perioada de jos pe termen scurt.
 • Media mobilă de 200 de zile din zona 175 a coincis cu retragerea de 23,6% a lui Fibonacci și cu nivelurile de suport transformate de rezistență la jumătatea lunii ianuarie, iar acesta ar putea fi primul nivel de urmărit.
 • Merită remarcat faptul că totalul ETH blocat în DeFi este dezactivat de la minimele recente și a revenit de la sfârșitul lunii trecute. O continuare a unei astfel de tendințe ar putea consolida viitoarele recuperări pe termen scurt.

Figura 4: ETHUSDT – Diagrama zilnică (Sursa: OKEx; Tradingview) Figura 5: ETHUSD blocat în DeFi (Sursa: DeFi Pulse)

BCHUSDT – inversare ursă după modelul capului și umerilor?

 • BCHUSDT tranzacționat cu 13% mai puțin în sesiunea de luni în Asia și ajungând sub media mobilă de 200 de zile, în linie cu BTCAcțiunile recente de preț.
 • Perechea a format un model de cap și umeri și s-a tranzacționat sub decolteu. Ruperea sub decolteu ar putea indica o inversare bearish ar putea fi în curs de desfășurare și tinde să consolideze tendința de dezavantaj, deși inversarea ar putea dura mult timp pentru a se dezvolta.
 • Minima de luni de 258,18 ar putea fi un nivel critic de urmărit, dacă este rupt, care ar putea deschide ușile către cele 230 de mânere inferioare.

Figura 6: BCHUSDT – Diagrama zilnică (Sursa: OKEx, Tradingview)

ALGOUSDT – Inversarea bearish confirmată … din nou?

 • Un model similar de cap și umeri este, de asemenea, văzut în ALGOUSDT. Întâmplător, perechea a tranzacționat și sub gât după ce a avut loc o divergență de impuls bearish la mijlocul lunii februarie.
 • Acum prețul a scăzut înapoi la canalul lateral anterior. Dacă prețul nu a reușit să se închidă peste rezistența canalului anterior, la 0,31, acest lucru ar putea întări o situație pe termen mediu pentru o pereche.
 • Nu ne așteptăm ca prețul să scadă sub 0,2 pe termen scurt; totuși, dacă sentimentul pieței se deteriorează și mai mult, acest lucru ar putea permite ca prețul să se deplaseze treptat către zona 0,26-0,26.

Figura 7: ALGOUSDT- Diagrama zilnică (Sursa: OKEx; Tradingview)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map