Piața futures Bitcoin este încă optimistă după corecția de Ziua Recunoștinței de 3.000 de dolari

Futures Friday este o revizuire săptămânală a contractelor futures Bitcoin trimestriale pe OKEx. 

După ce a crescut timp de șapte săptămâni consecutive, Bitcoin (BTC) a experimentat prima sa corecție majoră chiar înainte de sărbătoarea Ziua Recunoștinței. În după-amiaza zilei de 25 noiembrie, prețul BTC a atins mai întâi un maxim recent de aproximativ 19.500 USD, conform prețului indicelui OKEx BTC, dar apoi a început un declin accentuat, pierzând suporturi importante pe termen scurt și mediu pe 18.900 USD și 17.400 USD sfârșitul zilei.

Scăderea masivă a declanșat cele mai mari lichidări zilnice pe piața instrumentelor derivate începând cu 12 martie – un total de 1,335 miliarde de dolari pe bursele majore. Toți comercianții care au cumpărat pe piața la fața locului în ultimele opt zile au fost, de asemenea, blocați.

În timp ce indicele BTC se ridică în prezent la 16.800 USD, OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) tranzacționează în jurul nivelurilor de 17.050 USD cu o primă de 250 USD, sau aproximativ 1,45%, peste prețul indicelui. 

În Vinerea Futures de săptămâna trecută articol, am remarcat cum piața se aștepta la o retragere și comercianții obțineau profituri. Dar, chiar dacă prețul BTC a scăzut 3.000 de dolari săptămâna aceasta, optimismul pieței pare a fi departe de a fi zdrobit.

Atât raportul BTC lung / scurt, cât și raportul de împrumut al marjei au fost în tendințe mai mari, indicând o creștere a vânzărilor cu amănuntul. Mai mult, interesul deschis al CME este înaintea altor schimburi pentru prima dată după corecție, indicând faptul că investitorii instituționali pariază și pe viitorul Bitcoin.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225), începând cu ora 8:00 UTC pe 27 noiembrie. Sursa: OKEx, TradingView

Citiri de date de tranzacționare OKEx

Accesați pagina de date de tranzacționare OKEx pentru a explora mai mulți indicatori. 

Raport BTC lung / scurt

Raportul BTC lung / scurt a atins un record recent de 1,12 după ce prețul indicelui a trecut marți de 19.000 de dolari, apoi a scăzut brusc la 0,95 în 24 de ore, indicând faptul că comercianții au intrat pe poziții scurte pentru a-și proteja profiturile.

O altă observație este că, atunci când prețul a scăzut la 17.000 de dolari joi, raportul lung / scurt a crescut brusc la 1,12, reflectând graba comercianților cu amănuntul de a cumpăra scufundarea. Ca rezultat, prețul a revenit pe scurt la 17.400 de dolari, înainte ca o a doua retragere să-l ia la 16.200 de dolari..

Raportul lung / scurt este încă în jurul valorii de 0,95 – și în comparație cu datele sale istorice din ultimele săptămâni, acest lucru indică faptul că sentimentul de retail este în continuare predominant alcăt.

Ora colectării datelor: 20.11 06:00 UTC până la 27/11 06:00 UTC

Raportul lung / scurt compară numărul total de utilizatori care deschid poziții lungi față de cei care deschid poziții scurte. Raportul este compilat din toate contractele futures și swap-uri perpetue, iar latura lungă / scurtă a unui utilizator este determinată de poziția sa netă în BTC.

Pe piața instrumentelor derivate, ori de câte ori este deschisă o poziție lungă, aceasta este echilibrată de o poziție scurtă. Numărul total de poziții lungi trebuie să fie egal cu numărul total de poziții scurte. Când raportul este scăzut, indică faptul că mai mulți oameni țin pantaloni scurți.

BTC

Optimismul pieței se reflectă în prima de contracte futures trimestriale. După ce prețurile au depășit miercuri peste 19.200 USD, prima a atins un maxim recent de 400 USD sau 2%. Având în vedere că viitorul trimestrial din decembrie va expira în mai puțin de o lună, această primă este relativ foarte mare.

Cu toate acestea, nivelurile excesive ale primelor sunt, de asemenea, un indiciu al unei inversări iminente a pieței. Baza BTC a revenit acum la 250 USD, sau 1,4%, ceea ce este practic același cu vinerea trecută, indicând faptul că optimismul pieței este încă intact.

În plus, am observat miercuri că prețul swapului perpetuu BTC a fost crescut atunci când rata de finanțare a depășit 0,1%. Considerând 0,01% până la 0,03% ca un interval normal pentru ratele de finanțare, cifra de miercuri arată că comercianții cu amănuntul urmăreau raliul prețurilor.

Ora de colectare a datelor: 20.11 06.00 UTC până la 27.11 06:00 UTC

Acest indicator arată prețul futures trimestrial, prețul indicelui spot și, de asemenea, diferența de bază. Baza unui anumit timp este egală cu prețul trimestrial la termen minus prețul indicelui spot.

Prețul futures reflectă așteptările comercianților cu privire la prețul Bitcoin. Atunci când baza este pozitivă, indică faptul că piața este optimistă. Atunci când baza este negativă, aceasta indică faptul că piața este descendentă.

Baza contractelor futures trimestriale poate indica mai bine tendința pe termen lung a pieței. Când baza este ridicată (fie pozitivă, fie negativă), înseamnă că există mai mult spațiu pentru arbitraj.

Interes deschis și volum de tranzacționare

Miercuri, dobânzile deschise au atins un maxim istoric de 1,3 miliarde de dolari. Cu toate acestea, retragerea uriașă a prețurilor care a urmat a făcut sângerarea piețelor instrumentelor derivate, iar OI a scăzut cu 200 de milioane de dolari în două zile.

În prezent, OI de 1,1 miliarde de dolari al OKEx a fost depășit de 1,16 miliarde de dolari al CME, conform prevederilor datele oblice, iar acest lucru arată, într-o oarecare măsură, că investitorii instituționali dețin încă încredere în piață, după corecție. 

Ora colectării datelor: 20.11 06:00 UTC până la 27/11 06:00 UTC

Dobânda deschisă este numărul total de contracte futures / swap care nu au fost închise într-o anumită zi.

Volumul de tranzacționare este volumul total de tranzacționare a contractelor futures și a swap-urilor perpetue pe o anumită perioadă de timp.

Dacă există 2.000 de contracte lungi și 2.000 de contracte scurte deschise, dobânda deschisă va fi de 2.000. Dacă volumul tranzacționării crește și dobânda deschisă scade într-o perioadă scurtă de timp, aceasta poate indica faptul că o mulțime de poziții sunt închise sau au fost forțate să lichideze. Dacă atât volumul de tranzacționare, cât și dobânda deschisă cresc, indică faptul că s-au deschis o mulțime de poziții.

Raportul de împrumut al marjei BTC

Raportul de împrumut al marjei BTC a arătat o creștere treptată de la 8,0 la 10,6 de vinerea trecută. Raportul de împrumut al marjei a continuat să crească chiar și atunci când prețul a scăzut, indicând faptul că comercianții cu amănuntul cred că partea de jos este aproape.

Ora de colectare a datelor: 20.11 06.00 UTC până la 27.11 06:00 UTC

Raportul de împrumut al marjei este datele tranzacționării pieței la fața locului, care arată raportul dintre utilizatorii care împrumută USDT față de împrumutarea BTC în valoare USDT pe o anumită perioadă de timp. 

Acest raport îi ajută și pe comercianți să analizeze sentimentul pieței. În general, comercianții care împrumută USDT urmăresc să cumpere BTC, iar cei care împrumută BTC urmăresc să îl scurteze.

Atunci când raportul de împrumut al marjei este ridicat, aceasta indică faptul că piața este optimistă. Când este scăzut, indică faptul că piața este scăzută. Valorile extreme ale acestui raport au indicat istoric inversarea tendințelor.

Statistici comerciale

Robbie, analist de investiții OKEx

Prețul BTC poate intra într-o fază de consolidare pe termen scurt din cauza corecției de joi de 3.000 USD. Zona de tranzacționare anterioară din a doua săptămână a lunii noiembrie – adică 15.800 dolari până la 16.400 dolari – va oferi un anumit sprijin pentru BTC. Pe de altă parte, sprijinul pe termen mediu de 17.400 dolari de săptămâna trecută s-a transformat în rezistență.

Dacă prețul nu poate ieși în curând din intervalul de la 17.400 la 17.600 de dolari, piața ar putea deveni slabă, mai ales că balenele ar fi depus din nou sume mari de BTC la schimburi. Cu toate acestea, la jumătatea perioadei, participanții la piață – atât instituționali, cât și cu amănuntul – par să rămână încrezători, așa cum sa subliniat mai sus.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici detaliate și știri curate de la profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map