Prețul Bitcoin arată semne de viață pe măsură ce dobânda deschisă a viitorului ajunge la 1 miliard de dolari – Vinerea futurilor

Futures Friday este o revizuire săptămânală a contractelor futures trimestriale Bitcoin pe OKEx

După ce a tranzacționat lateral mai mult de o lună, Bitcoin (BTC) a decis în cele din urmă să se deplaseze ascendent în această săptămână și a atins nivelurile de la mijlocul lunii iunie de 9.600 USD înainte de a scădea ușor pentru a testa suportul de 9.500 USD, conform prețului OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925).

La nivel macro, corelația recentă dintre Bitcoin și aur devine puternică, iar piața a început odată să discute dacă această corelație intermitentă poate crește prețul Bitcoin pentru a atinge noi maxime. În același timp, a scăzut corelația principală a monedei digitale cu piața bursieră, unde, în timpul corecției bruste a joi a acțiunilor din SUA, prețul futures trimestrial al Bitcoin a rămas peste 9.600 USD.

Privind datele de tranzacționare OKEx, Bitcoin a finalizat o schemă triunghiulară la începutul săptămânii și continuă să crească. Împreună cu prețul, dobânzile deschise au crescut rapid, de la 800 de milioane de dolari vineri până la 994 milioane de dolari – judecând după datele istorice, nivelurile OI de aproape 1 miliard de dolari sunt indicatori probabil ai mișcărilor majore.

Cu toate acestea, diferența de tendința prețurilor este raportul lung / scurt, care a scăzut de la 1,0 la 0,9, pe măsură ce prețul a crescut. Dar dacă acest indicator continuă să scadă, poate sugera că prea mulți investitori cu amănuntul sunt în scurtcircuit. Între timp, prima futures trimestrială a crescut, ceea ce arată că sentimentul actual al pieței este în continuare față de tauri.

Grafic OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4h. Sursa: OKEx

Citiri de date de tranzacționare OKEx

Accesați pagina de date de tranzacționare OKEx pentru a explora mai mulți indicatori

Raport BTC lung / scurt

Înainte de marți, raportul lung / scurt continua să fie peste 1,0, întrucât prețul se desfășura într-un interval restrâns. Prețul Bitcoin a crescut de la 9.300 dolari la peste 9.500 dolari marți, în timp ce raportul lung / scurt a scăzut la 0,93. Și după ce prețul a crescut la peste 9.600 USD joi, raportul lung / scurt a scăzut și mai mult până la nivelul actual de 0,90.  

Privind datele istorice, raportul curent lung / scurt actual indică faptul că mulți investitori cu amănuntul sunt în poziții scurte, dar se află încă în intervalul normal. Înaintând, trebuie să urmărim în continuare raportul lung / scurt. Datele anterioare arată că scăderea raportului la aproape 0,8 ar putea fi punctul de inversare, în care prea mulți participanți la piață intră pe poziții scurte, iar prețurile tind să continue să crească.

Ora de colectare a datelor: 17/7 4:00 am UTC până la 7/24 4:00 am UTC

Raportul lung / scurt compară numărul total de utilizatori care deschid poziții lungi față de cei care deschid poziții scurte. Raportul este compilat din toate tranzacțiile futures și perpetue, iar latura lungă / scurtă a unui utilizator este determinată de poziția netă a acestora în BTC.

Pe piața instrumentelor derivate, ori de câte ori este deschisă o poziție lungă, aceasta este echilibrată de o poziție scurtă. Numărul total de poziții lungi trebuie să fie egal cu numărul total de poziții scurte. Când raportul este scăzut, indică faptul că mai mulți oameni țin pantaloni scurți.

BTC

Prima OKEx BTC Quarterly Future a crescut de la 100 USD vinerea trecută la 150 USD (aproximativ 1,58%), indicând faptul că participanții de pe piață devin mai încrezători cu privire la prețul viitor al Bitcoin. Dar, în același timp, creșterea primei trimestriale atrage arbitrii în poziții scurte. În ansamblu, nivelul actual al primei este sănătos și reflectă sentimentul alcătesc al pieței.

Ora de colectare a datelor: 17/7 4:00 am UTC până la 7/24 4:00 am UTC

Acest indicator arată prețul futures trimestrial, prețul indicelui spot și, de asemenea, diferența de bază. Baza unui anumit timp este egală cu prețul trimestrial la termen minus prețul indicelui spot.

Prețul futures reflectă așteptările comercianților cu privire la prețul Bitcoin. Atunci când baza este pozitivă, indică faptul că piața este optimistă. Atunci când baza este negativă, aceasta indică faptul că piața este descendentă.

Baza contractelor futures trimestriale poate indica mai bine tendința pe termen lung a pieței. Atunci când baza este ridicată (fie pozitivă, fie negativă), înseamnă că există mai mult spațiu pentru arbitraj.

Interes deschis și volum de tranzacționare

Dobânzile deschise au crescut foarte rapid în cursul săptămânii, de la 800 milioane dolari vineri trecute la 994 milioane dolari și au rămas peste 980 milioane dolari la momentul scrierii. Dacă OI se ridică la marca de 1 miliard de dolari, piața se va aștepta la mișcări majore. În timp ce datele istorice indică faptul că tendința de urcare se poate încheia cu o scădere accentuată odată ce OI atinge 1 miliard de dolari, este posibil să nu se întâmple de fiecare dată, iar prețurile pot persista la niveluri mai ridicate pentru mai mult timp.

Ora de colectare a datelor: 17/7 4:00 am UTC până la 7/24 4:00 am UTC

Dobânda deschisă este numărul total de contracte futures / swap care nu au fost închise într-o anumită zi.

Volumul de tranzacționare este volumul total de tranzacționare a contractelor futures și a swap-urilor perpetue pe o anumită perioadă de timp.

Dacă există 2.000 de contracte lungi și 2.000 de contracte scurte deschise, dobânda deschisă va fi de 2.000. Dacă volumul tranzacționării crește și dobânda deschisă scade într-o perioadă scurtă de timp, aceasta poate indica faptul că o mulțime de poziții sunt închise sau au fost forțate să lichideze. Dacă atât volumul de tranzacționare, cât și dobânda deschisă cresc, indică faptul că s-au deschis o mulțime de poziții.

Raportul de împrumut al marjei BTC

Raportul de împrumut al marjei a crescut pe parcurs în această săptămână, urcând rapid la 7,4 de la 3,5. Acest lucru arată că pe piața la pachet, participanții își încarcă bagajele și pariază pe o creștere suplimentară a prețurilor. Spre deosebire de valoarea maximă de la mijlocul lunii februarie, de 33,0, raportul actual de împrumut al marjei se află încă într-un interval normal.

Ora de colectare a datelor: 17/7 4:00 am UTC până la 7/24 4:00 am UTC

Raportul de împrumut al marjei este datele tranzacționării pieței la fața locului, care arată raportul dintre utilizatorii care împrumută USDT față de împrumutarea BTC în valoare USDT pe o anumită perioadă de timp.

Acest raport îi ajută și pe comercianți să analizeze sentimentul pieței. În general, comercianții care împrumută USDT urmăresc să cumpere BTC, iar cei care împrumută BTC urmăresc să îl scurteze.

Atunci când raportul de împrumut al marjei este ridicat, indică faptul că piața este optimistă. Când este scăzut, indică faptul că piața este urcată. Valorile extreme ale acestui raport au indicat istoric inversarea tendințelor.

Statistici comercianți

Robbie, analist de investiții OKEx

Prețul Bitcoin a întâmpinat rezistență în jurul valorii de 9.800 de dolari, după o serie de câștiguri din ultimele zile, iar o corecție pe termen scurt este în curs de desfășurare în acest moment. Trei zile consecutive de câștiguri au injectat entuziasm pe piață, dar este evident că forța acestui raliu încetinește treptat pe termen scurt.

Cu toate acestea, privind nivelul actual de retragere și volumul de tranzacționare, puterea activă de vânzare nu este prea puternică, iar o încălcare a nivelului de 9.800 USD poate duce la un test de 10.500 USD la mijlocul perioadei.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici aprofundate și știri organizate de profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map