Toți indicatorii sănătoși, până la a treia jumătate a Bitcoin: Futures Friday

Futures Friday este o revizuire săptămânală a contractelor futures trimestriale Bitcoin pe OKEx.

Piața criptomonedelor a redevenit volatilă în această săptămână, pe măsură ce Bitcoin (BTC) se apropie de cel de-al treilea eveniment de recompensare pe blocuri.

După testarea nivelurilor de rezistență anterioare de la 7.800 la 8.000 de dolari de mai multe ori pe perioade de timp mai mici, prețul Bitcoin a intrat în cele din urmă în dimineața zilei de 29 aprilie (UTC), cu prețul OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626) în creștere cu 13,82 la sută în ziua respectivă. Apoi, a scăzut repede după ce a atins 9.500 de dolari și se consolidează aproape de nivelul de 8.700 de dolari, la momentul presării.

Bitcoin și-a recuperat acum pe deplin pierderile de la prăbușirea de la mijlocul lunii martie. Prețul BTC și-a urmat tendința istorică, în creștere cu 36% în aprilie, pe prețul OKEx Quarterly Future – un alt aprilie dulce.

Privind datele de tranzacționare OKEx, a existat o recuperare a multor indicatori. Raportul de împrumut al marjei a crescut la cel mai înalt nivel de la jumătatea lunii martie și este în prezent pentru a doua săptămână consecutivă. BTC Basis a revenit pe teritoriul pozitiv, încă o dată, după raliul prețurilor. Totuși, Open Interest nu a crescut prea mult, având în vedere mărimea raliului.

Sentimentul comercial este încă foarte precaut pe piața instrumentelor derivate.

Preț BitcoinGrafic OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1D. Sursa: OKEx

Citiri de date de tranzacționare OKEx

Accesați pagina de date de tranzacționare OKEx pentru a explora mai mulți indicatori.

Raport lung / scurt BTC

Raportul BTC Long / Short a scăzut treptat înainte de miercuri, scăzând de la 1,3 la 0,9. Apoi a revenit rapid alături de prețul Bitcoin, care a trecut de 8.600 de dolari în după-amiaza zilei de 29 aprilie (UTC) – indicând faptul că piața nu a avut un consens puternic cu privire la creșterea notabilă a prețului.

În prezent, raportul este peste 1,2, ceea ce indică faptul că mai mulți oameni ocupă poziții lungi decât scurte.

Raportul este încă scăzut în comparație cu vârful din februarie peste 2,5 și cu intervalul de aproximativ 1,7 la mijlocul lunii martie.

Raport lung / scurt OKEX BTCTimp de culegere a datelor: 24/04 12:00 a.m. până la 5/1 12:00 a.m. (UTC)

Raportul lung / scurt arată raportul dintre numărul total de utilizatori care deschid poziții lungi față de deschiderea pozițiilor scurte. Raportul este compilat din toate tranzacțiile futures și perpetue. Latura lungă / scurtă a unui utilizator este determinată de poziția sa netă în BTC.

Pe piața instrumentelor derivate, ori de câte ori există o poziție lungă deschisă, trebuie să existe și o poziție scurtă deschisă pentru a menține echilibrul. Când raportul este scăzut, indică faptul că mai mulți oameni țin pantaloni scurți.

Baza de bază

BTC Basis se afla pe teritoriu negativ cea mai mare parte a săptămânii premergătoare mitingului de joi.

Prima OKEx BTC Quarterly Future nu a fost extrem de ridicată. Este doar o primă de aproximativ 40 USD față de prețul spot la ora închiderii din 30 aprilie (UTC). Ultima dată când Bitcoin a tranzacționat aproape 9.000 de dolari în martie, prima a fost mai mare de 400 de dolari.

Piețele futures Bitcoin sunt încă prudente cu privire la raliu înainte de înjumătățire.

Futures BitcoinTimp de culegere a datelor: 24/04 12:00 a.m. până la 5/1 12:00 a.m. (UTC)

Acest indicator arată prețul futures trimestrial, prețul indicelui spot, precum și diferența de bază. Baza unui anumit timp este egală cu prețul trimestrial la termen minus prețul indicelui spot.

Prețul futures BTC reflectă așteptările comercianților pentru prețul viitor al Bitcoin. Atunci când baza este pozitivă, indică faptul că piața este optimistă. Atunci când baza este negativă, aceasta indică faptul că piața este descendentă.

Baza contractelor futures trimestriale poate indica mai bine tendința pe termen lung a pieței. Atunci când baza este ridicată (fie pozitivă, fie negativă), înseamnă că există mai mult spațiu pentru arbitraj.

Interes deschis și volum de tranzacționare

Interesul deschis (OI) poate ilustra sentimentul, similar cu indicatorul BTC Baza.

Open Interest nu a crescut prea mult, având în vedere mărimea raliului. Valoarea actuală a contractelor de 8,37 milioane de dolari (un contract = 100 de dolari) este încă departe de vârful de 12,3 milioane de dolari din 14 februarie – indicând faptul că raliul a fost determinat în principal de cumpărarea reală la fața locului.

Dacă prețul Bitcoin poate continua să rămână puternic, ne putem aștepta ca Open Interest să crească la niveluri mai ridicate, împreună cu încrederea pieței.

Interes deschis BitcoinTimp de culegere a datelor: 24/04 12:00 a.m. până la 5/1 12:00 a.m. (UTC)

Dobânda deschisă este numărul total de futures / swap-uri restante care nu au fost închise într-o anumită zi.

Volumul de tranzacționare este volumul total de tranzacționare a contractelor futures și a swap-urilor perpetue pe o anumită perioadă de timp.

Dacă există 2.000 de contracte lungi și 2.000 de contracte scurte deschise, dobânda deschisă va fi de 2.000. Dacă volumul tranzacționării crește și dobânda deschisă scade într-o perioadă scurtă de timp, aceasta poate indica faptul că multe poziții sunt închise sau au fost forțate să lichideze. La fel, dacă atât volumul tranzacționării, cât și dobânzile deschise cresc, indică faptul că s-au deschis multe poziții.

Raportul de împrumut al marjei BTC

Raportul de împrumut al marjei a crescut timp de două săptămâni la rând.

În această săptămână, raportul de împrumut de marjă a crescut brusc, de la aproximativ 0,6 la 1,7 – cel mai înalt nivel de la mijlocul lunii martie – indicând faptul că numărul de utilizatori care împrumută Tether (USDT) a crescut rapid.

Împrumutații USDT își propun în general să deschidă poziții lungi.

Timp de culegere a datelor: 24/04 12:00 a.m. până la 5/1 12:00 a.m. (UTC)

Raportul de împrumut al marjei reprezintă date de tranzacționare pe piață la fața locului, care arată raportul dintre utilizatorii care împrumută Tether (USDT) versus împrumutarea Bitcoin (BTC) în valoare USDT într-o anumită perioadă de timp..

Acest raport îi ajută și pe comercianți să analizeze sentimentul pieței. În general, comercianții care împrumută USDT urmăresc să cumpere Bitcoin. Între timp, împrumutații își propun adesea să scurteze moneda subiacentă.

Atunci când raportul de împrumut de marjă este ridicat, indică faptul că piața este urcată. Atunci când raportul de împrumut al marjei este scăzut, indică faptul că piața este redusă. Numărul extrem al acestui raport a indicat istoric o inversare a tendințelor.

Trader Insight

Robbie, analist de investiții OKEx

Prețul Bitcoin a scăzut puternic de la suport la 8.400 USD în seara de 30 aprilie (UTC). În următoarele câteva zile, atâta timp cât consolidarea prețurilor nu va rupe acest suport, ne putem aștepta la mai mult spațiu în sens pozitiv. O retestare a nivelului de 9.000 de dolari este promițătoare în perioadele de timp mai reduse.

După șapte săptămâni verzi consecutive, ne putem aștepta la o epuizare a cumpărătorului. Cu toate acestea, scurtcircuitarea BTC nu este încă ideală înainte de înjumătățirea recompensei sale. Predicția mea este o consolidare pe termen scurt în următoarele câteva zile, urmată de un alt raliu în ultima săptămână înainte de înjumătățire..

Toți indicatorii menționați în acest articol sunt sănătoși chiar acum. Dacă sentimentul pieței poate fi consolidat prin înjumătățire, acești indicatori au mai mult spațiu pentru a crește, împreună cu prețul.

Philip Swift, comerciant și creator al LookIntoBitcoin.com

După 48 de ore explozive, volatilitatea Bitcoin scade acum. Probabil că vom intra într-o perioadă de consolidare în următoarele câteva zile, pe măsură ce comercianții și investitorii fac bilanț și anticipează ce va putea urma.

Raportul lung / scurt OKEx indică numărul de comercianți care deschid poziții lungi față de poziții scurte. De la capitularea joiului negru, comercianții au fost în mare parte net în ultimele șase săptămâni. Sentimentul începe să se schimbe și să devină net pozitiv acum, cu reducerea la jumătate a Bitcoin la doar 11 zile distanță.

Având în vedere interesul continuu față de Bitcoin de la investitori în contextul inițiativelor majore de tipărire a banilor, cred că perspectivele continuă să fie foarte puternice pentru BTC.

Philip Swift poate fi găsit pe Twitter sub numele de utilizator @PositiveCrypto.

Urmați OKEx pe:

Stare de nervozitate: https://twitter.com/OKExInsights

Telegramă: https://t.me/OKEx_Insights

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map