Vineri futures: martie 2020 a fost cea mai proastă lună pentru Bitcoin din noiembrie 2018

Futures Friday este o revizuire săptămânală a contractelor futures Bitcoin trimestriale pe OKEx – produsul nostru cu cel mai mare volum.

Pe măsură ce ultima lună și trimestrul se apropie de sfârșit, este demn de remarcat faptul că Bitcoin (BTC) a văzut-o cea mai proastă performanță lunară din noiembrie 2018. Martie 2020 s-a dovedit, de asemenea, a fi cea mai proastă performanță a lui Bitcoin din martie din ultimii doi ani.

Criptomoneda de vârf este în scădere cu 26,56 la sută față de luna pe prețul futures trimestrial BTC al OKEx, marcând a treia pierdere trimestrială consecutivă a monedei.

În ultimele zile, Bitcoin a crescut mai întâi la un maxim de 6.932 dolari, apoi a început o retragere, stabilind un minim de 7 zile de 5.802 dolari pe 30 martie, înainte de a atinge un nou maxim de 7.327 dolari chiar în această dimineață, 3 aprilie. în jur de 6.900 de dolari la presă.

Grafic orar OKEx BTC trimestrial (BTCUSD0626). Sursa: OKEx

Citiri de date de tranzacționare OKEx

Accesați datele de tranzacționare OKEx pentru a explora mai mulți indicatori.

Raport lung / scurt BTC

În ultimele șapte zile, raportul lung / scurt a rămas între 0,67 și 0,97, scăzând treptat de la maximul de vineri și acum rulează în jurul valorii de 0,96, ceea ce înseamnă că vânzătorii de pantaloni scurți sunt încă înaintea lungilor. Comparativ cu datele istorice, numărul actual este scăzut.

Ora de culegere a datelor: 27/03 8:00 a.m. până la 4/3 8:00 a.m. (UTC)

Raportul lung / scurt arată raportul dintre numărul total de utilizatori care deschid poziții lungi față de deschiderea pozițiilor scurte pe o perioadă de timp. Raportul este compilat din toate tranzacțiile futures și perpetue. Latura lungă / scurtă a unui utilizator este determinată de poziția sa netă în BTC.

Pe piața instrumentelor derivate, ori de câte ori există o poziție lungă deschisă, trebuie să existe și o poziție scurtă deschisă pentru a o echilibra. Numărul total de poziții lungi trebuie să fie egal cu numărul total de poziții scurte. Când raportul este scăzut, indică faptul că mai mulți oameni țin pantaloni scurți.

Bază BTC

În ultima săptămână, baza futures trimestrială a fost constant negativă până joi, 2 aprilie. Prima negativă sa extins la peste 80 USD în ultimul weekend. A trecut mult timp de când nu am văzut ultima dată o primă pozitivă pe contractele trimestriale, care arată în prezent o primă pozitivă de 20 USD. Acest fapt indică o redresare a încrederii pe piață.

Ora de colectare a datelor: 27/03 8:00 – 4/3 8:00 (UTC)


Acest indicator arată prețul trimestrial viitor, prețul indicelui spot și, de asemenea, diferența de bază. Baza unui anumit timp este egală cu prețul trimestrial la termen minus prețul indicelui spot.

Prețul futures reflectă așteptările comercianților cu privire la prețul activului suport, în acest caz Bitcoin. Atunci când baza este pozitivă, indică faptul că piața este optimistă. Atunci când baza este negativă, aceasta indică faptul că piața generală este pesimistă. Baza contractelor futures trimestriale poate indica mai bine tendința pe termen lung a pieței. Atunci când baza este ridicată (fie pozitivă, fie negativă), înseamnă că există mai mult spațiu pentru arbitraj.

Interes deschis și volum de tranzacționare

Interesul deschis (OI) a crescut la maxim 4,5 miliarde sâmbătă, 28 martie, înainte de a scădea la aproximativ 4 miliarde. OI rămâne la un nivel minim de 4,06 miliarde la presă, aproximativ la același nivel ca vinerea trecută. Perioadele de tranzacționare intensă au fost joi și vineri, însoțite de o scădere a OI. În comparație cu datele istorice, OI actual este scăzut.

Ora de culegere a datelor: 27/03 8:00 a.m. până la 4/3 8:00 a.m. (UTC)

Dobânda deschisă este numărul total de contracte futures / swap. Volumul de tranzacționare este volumul total de tranzacționare a contractelor futures și a swap-urilor perpetue pe o anumită perioadă de timp.

Dacă există 2.000 de contracte lungi și 2.000 de contracte scurte deschise, dobânda deschisă va fi de 2.000. Dacă volumul tranzacționării crește și dobânda deschisă scade într-o perioadă scurtă de timp, aceasta poate indica faptul că o mulțime de poziții sunt închise sau au fost forțate să lichideze. Dacă atât volumul de tranzacționare, cât și dobânda deschisă cresc, indică faptul că s-au deschis o mulțime de poziții.

Volumul cumpărătorului / vânzătorului

În ultimele șapte zile, volumul vânzărilor (Volumul vânzătorului) a fost ușor mai mare în primele două zile, iar volumul activ de cumpărare a apărut joi. Putem vedea și astăzi volumul de cumpărare activ, așa cum se arată în graficul de mai jos.

Ora de culegere a datelor: 27/03 8:00 a.m. până la 4/3 8:00 a.m. (UTC)

Taker se referă la tranzacțiile care sunt completate imediat, cunoscute și sub numele de comenzi de piață. Acest lucru se opune Maker, un termen folosit pentru a se referi la comenzile cu limită, atunci când o tranzacție intră în portofoliul de comenzi cu un anumit preț și așteaptă ca acesta să fie egalat.. 

Volumul Buy Taker este volumul de cumpărare activ pe o anumită perioadă de timp, indicând intrarea. Volumul vânzătorului: volumul activ de vânzare pe o anumită perioadă de timp, indicând ieșirea.

Atunci când volumul de cumpărare este ridicat, indică faptul că piața este optimistă. Când volumul vânzărilor este mare, indică faptul că piața este scăzută. În general, comercianții cu amănuntul au tendința de a face mai multe comenzi. Volumul de cumpărare și vânzare poate fi tratat ca un indicator al predicției pieței de la comercianții cu amănuntul.

Statistici ale comercianților

Xuanhaimmoer, TradingView Author

Astăzi, 3 aprilie, văd în continuare agresivitatea taurilor, pe măsură ce prețul Bitcoin continuă să crească. Ieri, zona de 6.950 USD a refuzat probabil taurii când au încercat să meargă prea departe. Reacția urșilor a împins imediat prețul Bitcoin înapoi la 6.650 dolari.

Chiar și așa, semnalele de pe cadrele mari încă susțin taurii și astăzi continuă să încerce să se ridice deasupra zonei psihologice de 7.000 de dolari..

Dacă Bitcoin traversează regiunea de 7.000 de dolari perfect și complet, prețul se va apropia de obiectivul de 7.500 – 7.900 USD. Dar, dacă urșii suprimă taurii, este foarte probabil să vedem Bitcoin la 5.800 $ – 6.100 $.

Robbie, analist de investiții OKEx

Prețul Bitcoin a crescut peste 7.000 de dolari joi, dar nu a reușit să străpungă nivelul puternic de rezistență de 7.200 de dolari. Cu o presiune ridicată de vânzare de peste 7.000 de dolari, este ușor să prefaceți o spargere. Prețul Bitcoin a testat 7.000 de dolari de trei ori la rând, dar nu a reușit să pătrundă, așa că trebuie să evităm să alergăm orbește în sus.

Dar modelul alcista în mini-ciclu nu s-a terminat. Vânzarea în lipsă este o opțiune atunci când există semne clare ale unei divergențe descendente de aproape 7.200 dolari.

Privind în urmă, luna aprilie tinde să fie o lună de rentabilitate pozitivă pentru BTC, în creștere de șapte ori din nouă ori în ultimii nouă ani. Este cu adevărat interesant să vedem dacă Bitcoin va urma acel tipar anul acesta.

Declinarea responsabilității: Acest material nu trebuie luat ca bază pentru luarea deciziilor de investiții și nici interpretat ca o recomandare de a participa la tranzacții de investiții. Tranzacționarea activelor digitale implică un risc semnificativ și poate duce la pierderea capitalului investit. Ar trebui să vă asigurați că înțelegeți pe deplin riscul implicat și să luați în considerare nivelul dvs. de experiență, obiectivele investiționale și să solicitați consiliere financiară independentă, dacă este necesar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map