Ar trebui să cumpăr Bitcoin acum?

Ce tam-tam face Bitcoin în ultimele zile! Tone de articole, recenzii și sondaje ies la iveală cu un singur scop – să prezicem dacă va înceta să cadă și să sară pentru a atinge un nou plafon sau dacă vom vedea noi adâncimi în topurile BTC. Abia există un expert în criptomonede care nu a fost implicat în această discuție. Anul acesta, când Bitcoin, împreună cu toți credincioșii săi, își sărbătorește cea de-a 10-a aniversare, este cel mai bun moment pentru a-ți lua toate rațele la rând. Vreau să vă spun ce cred despre ultimele tendințe și viitorul apropiat al primei cripto. Sperăm că vă va ajuta să răspundeți la întrebarea principală – să cumpărați sau să nu cumpărați.

Să vedem dacă s-a schimbat ceva în tehnologia și natura Bitcoin. Este încă complet independent, descentralizat și digital. Ceea ce înseamnă că nu este susținut de bănci sau de economia națională. Este anonim, sigur, global, iar oferta totală este încă limitat la 21 de milioane. Ce spune acest lucru utilizatorilor obișnuiți? Cripto rămâne limitat, util și diferit de banii fiduciari. Ați putea spune – lucrurile care sunt solicitate și care pot face ceea ce alții nu își vor pierde niciodată valoarea. De ce atunci Bitcoin nu poate găsi fundul și încă se îneacă?

Ei bine, dacă vă amintiți situația cu piața tehnologică de la începutul secolului, puteți vedea asemănări între BTC și tehnologia înaltă. Bule de internet, accidente și urcări amețite: am văzut acest lucru recent, iar acum situația pare să fie mai stabilă. La fel și în cazul criptomonedelor majore – sunt foarte tineri și sunt la modă. Rezultă în creșteri rapide, deoarece atunci când prea multă atenție este concentrată asupra activului, o mișcare mică a prețului provoacă mari speranțe sau panică asemănătoare avalanșei.

Situație cu criptomoneda principală

imagine2

Să vedem unde este Bitcoin acum și cum a ajuns acolo. Voi începe de la emoția uriașă pe care am observat-o la 17 decembrie 2017, când prețul BTC a crescut până la 19.000 USD și mai mult. A fost plafonul istoric al cripto-ului principal, dar nu a deținut acest record nici măcar o zi. În ajunul noului an 2018, bitcoinul a costat cu aproape șapte mii de dolari mai puțin. Apoi, într-o săptămână, a crescut cu trei mii, apoi a pierdut și mai mult, iar aceste roller-coasters au târât BTC în sus și în jos timp de câteva luni, până când în iunie-iulie a găsit podeaua și a stat relativ comparativ la aproximativ șase până la șapte mii dolari pe bitcoin.

Această pace și stabilitate au fost de scurtă durată. 13 noiembrie 2018, a fost „marțea neagră” a Bitcoin, când prețul s-a mutat sub 4.000 USD și poate scădea și mai mult. Bloomberg oferă un prognostic foarte pesimist: analistul său cripto susține că Bitcoin este captivat de sentimentul negativ al pieței, iar vânzarea va continua, ceea ce se vede clar de la cel mai înalt nivel ADX. ADX este indicele special care este ridicat atunci când tendințele sunt slabe. Mike McGlone, expertul de la Bloomberg, prevede prețul în jur de 1.500 USD.

Un alt motiv al acestei scăderi ar putea fi recenta furcă Bitcoin Cash, care a avut loc în noiembrie. Nu a fost prima împărțire a descendenților BTC, cu toate acestea, de data aceasta două grupuri de programatori nu au reușit să ajungă la un consens cu privire la modul de dezvoltare a proiectului lor. Acest dezacord nu a afectat direct Bitcoin-ul clasic, dar totuși investitorii majori s-au simțit nesiguri, deoarece acest caz arată clar cât de naștent este activul digital. Deci, s-au repezit la ieșire. Mai mult decât atât, mulți utilizatori de cripto își vând deținerile la sfârșitul anului pentru a plăti impozite, pentru a cumpăra cadouri etc..

Iată ce cred despre volatilitatea Bitcoin:

• Există un risc ridicat de speculații, deoarece s-a estimat că 40% din toate bitcoinele aparțin a aproximativ 1.000 de deținători;
  • Are o dimensiune a pieței mai mică, de aceea este mai ușor să scăpați sau să forțați prețul;
  • Graficele Bitcoin sunt foarte vulnerabile la ziare și zvonuri negative;
  • Noile reglementări, în special interdicțiile și restricțiile, din partea guvernelor naționale nu îmbunătățesc lucrurile.

Teama de manipulări rău intenționate, știri proaste de la televizor și ușoare modificări ale cererii și ofertei pot provoca fluctuații semnificative ale sentimentului pieței. Investitorii Bitcoin încep să-și elimine jetoanele, ceea ce duce la panică și situația devine un cerc vicios. Dar prețul nu scade niciodată la nesfârșit, nu? Există multe motive pentru a cumpăra pe o piață urs.

Motive pentru a investi atunci când Bitcoin scade

imagine1 1

Gândiți-vă la un lucru – dacă în ultima vreme se vând atât de mulți bitcoini, ar trebui să existe un cumpărător, nu? Ce îi face să investească în ceva care cade și pare prea riscant? Pur și simplu conștientizarea a ceva la care nu ați acordat atenție:

• Acesta nu este primul accident al Bitcoin și a recuperat deja din prăbușiri fundamentale înainte. Vă pot reaminti că în 2011, când în aprilie era mai puțin de un dolar, în iunie a atins aproape 30 de dolari și apoi a pierdut mai mult de 90% din prețul său până în noiembrie. Mort sau viu? În aprilie 2013, a crescut mai mult de 260 de dolari, a scăzut la 50 de dolari, iar în noiembrie 2013 comercianții au dat mai mult de 1.000 de dolari pentru un bitcoin. Revine mereu, pentru a atinge un nou record istoric;
  • Bitcoins sunt emise de sistem în conformitate cu un protocol, deci nu există niciun risc de inflație artificială;
  • Cryptos nu depinde de niciun guvern. În acest timp extrem de incert, oamenii vor căuta întotdeauna stabilitate în ceva care nu va arde în focul nuclear sau doar devalorizează din cauza crizei economice mondiale;
  • Utilizatorii BTC au nevoie de el pentru cumpărături online anonime, ceea ce este imposibil cu banii fiduciari. În plus, mai multe companii de comerț electronic care acceptați bitcoins in fiecare an;
  • Tehnologia blockchain intră în viața noastră: noile startup-uri o folosesc pentru contabilitate (Auditchain), pentru a detecta droguri false (FarmaTrust), pentru a ajuta refugiații (ExsulCoin) etc. În plus, companiile financiare majore încep să tranzacționeze și să investească în criptos, de ex. JP Morgan și Goldman Sachs;
  • Există un indicator, multiplu Meyer, potrivit căruia prețul actual al Bitcoin este mai mic decât valoarea sa istorică medie.

Toate acestea spun că chiar și pe termen scurt Bitcoin este o cumpărare bună acum, când este mai ieftin. Amintiți-vă regula de bază a jocului pe piață – cumpărați atunci când toată lumea vinde și vindeți atunci când toată lumea cumpără.

După Piața Ursului

La momentul scrierii acestui articol, Bitcoin era încă pe o piață urs și lucrurile nu erau atât de clare despre ce s-ar putea întâmpla cu cel mai popular activ digital. Acum, că suntem mai aproape de 2020 decât de 2018, putem înțelege un pic mai mult despre ce s-a întâmplat cu activul digital și ce se poate întâmpla în viitor.

În aceste luni, Bitcoin a reușit să crească de la 3.700 de dolari la începutul anului la 13.750 de dolari în urmă cu câteva luni. Acest lucru arată că există un real interes pentru cel mai popular activ digital și că mulți cumpărători și entuziaști intră din nou pe piață.

În ultimele câteva săptămâni, Bitcoin a fost tranzacționat între 9.500 și 11.000 de dolari. Criptomoneda pare să se afle într-o perioadă de acumulare după o alergare la 13.700 dolari. Lucrurile se pregătesc pentru ca moneda digitală să crească din nou și să-și continue tendința bull.

Există mai mulți analiști care consideră că moneda virtuală ar putea depăși maximul său istoric anterior de 20.000 de dolari. Deși doar câțiva analiști oferă un anumit preț țintă, toți consideră că moneda virtuală intră într-un nou ciclu de creștere.

Unul dintre motivele care fac ca utilizatorii, investitorii și experții să fie agresivi în legătură cu această monedă virtuală este faptul că se va reduce la jumătate în luna mai a anului viitor. Minerii vor primi jumătate din recompensele pe care le primesc în prezent. Asta înseamnă că vor câștiga 6,25 BTC pe bloc.

Acest lucru este optimist pentru Bitcoin, deoarece noua emisiune de Bitcoin este redusă la fiecare patru ani. În același timp, 85% din totalul Bitcoin au fost deja exploatate, ceea ce înseamnă că există doar mai puțin de 15% din Bitcoins care trebuie exploatate.

Michael Novogratz, de exemplu, un investitor recunoscut și fost administrator de fonduri speculative, a spus în timpul unei conversații cu Bloomberg că moneda digitală ar putea ajunge la 40.000 de dolari până în 2020. Acest lucru arată că, potrivit lui, este un moment bun pentru a cumpăra Bitcoin, chiar și atunci când se tranzacționează în jur de 10.800 de dolari în momentul scrierii acestui articol..

John McAfee și mulți alți experți și-au dat predicțiile pentru prețul viitor al monedei virtuale. Toți consideră că Bitcoin își va depăși nivelul maxim din toate timpurile și va atinge valori mai mari.

Statele Unite și zona euro se confruntă, de asemenea, cu stimulente monetare pentru a-și îmbunătăți economiile respective. Banca centrală a fiecăreia dintre aceste jurisdicții a luat măsuri care să injecteze dolari SUA și euro pe piață, făcând economisirea minereului de bani scump pentru persoanele fizice.

Președintele FED, Jerome Powell, a informat că miercuri și-au redus rata de un sfert de punct pentru a evita problemele viitoare ale economiei. În același timp, Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să păstreze stimulul către economie din cauza rezultatelor foarte proaste arătate de PMI în sectorul prelucrător. Ratele inflației scad, de asemenea, ceea ce a împins autoritățile să continue expansiunea economiei.

Având în vedere că moneda digitală se înrăutățește în mai puțin de un an și cu politici monetare flexibile, Bitcoin ar putea deveni o investiție foarte bună pentru viitor. Într-adevăr, Bitcoin devine un activ mult mai valoros în comparație cu alte monede digitale de pe piață. După cum a raportat CoinMarketCap, Bitcoin are aceeași dominație pe care o avea în 2017.

Pe măsură ce piața continuă să se extindă, cea mai populară criptomonedă arată cât de rezistentă este la fluctuațiile din spațiu și cum depășește altcoins-urile.

Dacă doriți să aflați mai multe despre predicțiile Bitcoin, puteți verifica acest lucru aici.

Concluzii

În concluzie, aș dori să spun că Bitcoin este mai mult un instrument de investiții pe termen lung. Când cumpărați criptos, ar trebui să aveți în vedere faptul că participați la ceva nou, încă necunoscut, cu un potențial imens. Această tehnologie are ca scop promovarea întregii lumi a comerțului electronic, a statisticilor, a finanțelor etc. De aceea, bitcoinii sunt buni pentru jucătorii răbdători. Da, a devenit un dezastru pentru mulți comercianți, imaginați-vă acei bieți semeni care au cumpărat monede cu 19.000 de dolari. Ei bine, a te ocupa de criptos este ca jocurile de noroc: ar trebui să fii înțelept și foarte atent, pentru că poți pierde totul.

Cu toate acestea, există deținătorii de BTC care le-au cumpărat acum câțiva ani. În 2013, ei ar putea cumpăra cinci monede cu ~ 100 USD. În ciuda tuturor accidentelor din acele zile, acum dețin active la costul a aproximativ 19.000. S-ar putea să spuneți, ar fi mai înțelept să le vindeți atunci când fiecare jeton a meritat acești bani, dar cine știe unde următoarea cursă uriașă va crește prețul BTC? Și așa cum arată istoria, va exista și foarte curând.

De ce sunt atât de sigur? Am motivele mele și am vorbit despre ele mai sus. În primul rând – bitcoinii vor rămâne la cerere, deoarece sunt necesari pentru mulți oameni. În al doilea rând – numărul lor este limitat, iar oferta va scădea doar cu ani de zile, deoarece mineritul va aduce mai puțini bitcoin, întrucât așa funcționează sistemul. Acesta este motivul pentru care vă spun – nu așteptați până când BTC va apărea și graficele devin apăsătoare. predicții a domnului McGlone s-ar putea să nu se împlinească niciodată. Personal mă bazez pe opinia unor astfel de experți, precum investitorul Blockchain Oliver Isaacs, Donald Bullers de la Elastos sau Mati Greenspan de la eTorro. Toți spun că cryptos sunt departe de a fi morți, iar acesta este un moment bun pentru investiții.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector