Cum să câștigi bani în acțiuni

Deși nu există o formulă magică pentru a câștiga bani pe piața bursieră, există câteva modalități de a vă pune șansele în favoarea dvs. Cheia este să fii realist cu privire la nivelul tău de cunoștințe și la timpul pe care îl ai la dispoziție pentru a investi investițiilor.

Investiții pasive

Cea mai simplă modalitate de a câștiga bani pe piața de valori este investind pasiv cu ETF-uri. Acest lucru vă va permite să obțineți același randament ca un indice al acțiunilor celor mai mari companii listate.

În ultimii sute de ani, piața de valori a depășit în mod constant alte clase de active, cum ar fi obligațiunile, imobilele și metalele prețioase. În același timp, majoritatea fondurilor de investiții au avut performanțe mai slabe decât indicii bursieri largi. Când vorbim despre un indice bursier larg, ne referim la indici precum S&P500 care include cele mai valoroase companii listate pe o piață.

Așadar, investiția într-un ETF care urmărește un indice de piață înseamnă că obțineți același randament ca indicele, astfel încât să fiți deja înaintea fondurilor gestionate cel mai activ. De asemenea, înseamnă că sunteți investit în clasa de active care a depășit în mod constant pe termen lung. Chiar și randamentele relativ modeste se pot compune substanțial pe o perioadă suficient de lungă. De asemenea, ETF-urile sunt mult mai ieftine decât aproape orice alt tip de produs financiar.

Îmbunătățirea performanței unui ETF de piață este posibilă, dar necesită un risc mai mare. O modalitate de a îmbunătăți performanța unui portofoliu de ETF este prin adăugarea de fonduri care urmăresc sectoarele cu creștere mai rapidă, precum tehnologia și companiile discreționare ale consumatorilor..

Cumpărați și mențineți investițiile

Termenul de investiție pasivă este de obicei folosit pentru a se referi la investiții în ETF-uri sau fonduri indexate. Investiția pasivă implică, de asemenea, păstrarea fondurilor pentru o lungă perioadă de timp, fără a face modificări. Investițiile de tip Buy and Hold sunt foarte similare.

Înainte de apariția investiției pasive, termenul de investiție buy and hold a fost folosit pentru a se referi la cumpărarea acțiunilor individuale și apoi la păstrarea lor pe termen nelimitat. Într-o mare măsură, așa a făcut Warren Buffet bani, deși există ceva mai mult în ceea ce face.

Este mai dificil să se măsoare eficiența investițiilor de cumpărare și deținere, deoarece succesul sau eșecul acesteia depind în mod evident de acțiunile selectate. Dar există un mare avantaj în această strategie. Investitorii își sabotează adesea propria performanță prin cumpărarea și vânzarea de acțiuni și încercarea de a cronometra piața. În multe cazuri, ar câștiga mai mult prin simpla cumpărare și deținere de acțiuni, presupunând că nu încep cu alegeri de acțiuni teribile. Soluția este să dețineți câteva acțiuni diferite și să rămâneți la acțiuni cu modele de afaceri bune, avantaj competitiv și o conducere puternică.

Modalități avansate de a câștiga bani pe piața de valori

Investiția pasivă nu este în niciun caz singura modalitate de a câștiga bani din acțiuni sau cea mai bună modalitate. Există o mulțime de metode mai complexe, dar acestea necesită mai mult timp și cunoștințe și, de obicei, mai mult risc. Iată câteva dintre cele mai comune metode de investiții (și, în unele cazuri, tranzacționare).

Fonduri mutuale și ETF-uri gestionate activ

În timp ce majoritatea fondurilor gestionate activ – ambele ETF-uri și fondurile mutuale – nu depășesc piața atunci când sunt luate în considerare costurile, unele fac. Mulți investitori de mare succes mută bani între diferite fonduri pentru a încerca să învingă piața. Acest lucru necesită totuși o mulțime de cercetări.

Tentația este de a urmări performanța investind în fondurile care au avut rezultate bune în trecutul recent. De multe ori, acest lucru se dă înapoi, iar investitorii ajung să cumpere mare și să vândă scăzut. Trucul este de a găsi fondurile care sunt susceptibile să aibă performanțe bune în viitor, indiferent de performanțele anterioare.

Investiție de valoare

Un investitor valoric cumpără o acțiune dacă consideră că prețul la care tranzacționează o acțiune este substanțial sub valoarea sa intrinsecă. Aceasta este valoarea activelor companiei împărțită la numărul de acțiuni emise și reprezintă, de asemenea, valoarea de lichidare a companiei.

Cumpărarea unei acțiuni sub valoarea sa vă oferă o marjă de siguranță și este posibil să puteți obține profit fără ca compania să crească deloc..

Deci, aveți un dezavantaj limitat, cu un potențial mare de creștere dacă prețul acțiunii se recuperează. Investiția valorică necesită o înțelegere foarte bună a conturilor companiei și a situațiilor financiare.

Investiții în creștere

Investițiile în creștere se referă la creșterea profitului și la potențialul de creștere a profitului. Pentru ca o companie să își mărească profiturile, trebuie fie să crească vânzările, fie să își extindă marja de profit. Creșterea vânzărilor este cea mai ușoară atunci când întreaga piață a produsului său este în creștere – în caz contrar, compania trebuie să își mărească cota de piață. Creșterea marjei rezultă adesea din efectul economiilor de scară, deoarece costurile fixe cresc într-un ritm mai lent decât vânzările.

Provocarea investitorilor este că prețul stocurilor de creștere reflectă de obicei o anumită cantitate de creștere viitoare. Dacă creșterea dezamăgește în viitor, prețul acțiunilor poate părea excesiv de scump și poate scădea. Cu toate acestea, investițiile în creștere au avut un succes remarcabil în ultimele două decenii, în special în sectorul tehnologic, care include companii precum Apple, Amazon și Facebook. Celălalt sector cu companii cu o creștere bună este sectorul discreționar al consumatorilor, precum Starbucks și Nike.

Investiții în dividende

Dacă sunteți mai interesat de construirea unui flux de venituri decât de creșterea capitalului, investiția în dividende este o altă opțiune. Companiile plătesc dividende pentru a distribui câștigurile acționarilor lor. Companiile care plătesc dividende tind să fie mai mature și să aibă marje de profit bune.

Există adesea tentația de a cumpăra acțiuni cu cele mai mari randamente din dividende. Dar cel mai important factor este de fapt sustenabilitatea dividendului. Dacă o companie nu poate menține plata dividendelor, prețul acțiunilor se va prăbuși probabil și veți pierde mult mai mult decât dividendul dvs. Cele mai bune acțiuni de dividende sunt cele care își permit cu ușurință să-și crească în continuare dividendele.

Vânzare scurtă

Da, puteți câștiga bani atunci când prețurile acțiunilor scad. Puteți face acest lucru prin vânzarea în lipsă care implică împrumutarea acțiunilor (pentru care plătiți o taxă) și vânzarea acestora. Când prețul acțiunilor scade, puteți cumpăra acțiunile înapoi și le puteți restitui creditorului.

Scurtarea stocurilor este o strategie avansată și trebuie abordată cu prudență. Dacă stocul scurt al prea multor comercianți, este foarte probabil ca prețul să fie „stors” mai mare. Amintiți-vă că pentru o poziție scurtă, pierderea potențială este nelimitată.

Tranzacționarea perechilor

Vânzarea în lipsă permite combinarea pozițiilor lungi și scurte. Aceasta înseamnă că puteți cumpăra o acțiune pe care vă așteptați să o performați bine și să vindeți pe scurt o acțiune pe care vă așteptați să nu o performați. Avantajul acestei strategii este că poziția este acoperită împotriva unei corecții generale a pieței.

A ales un agent de bursă

Primul pas în călătoria dvs. ar trebui să fie alegerea unui broker de acțiuni. Un broker pe care îl recomandăm este Firstrade.

Cum să câștigi bani în acțiuni Cum să câștigi bani în acțiuni Cum să câștigi bani în acțiuni
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Evaluările Securities.io sunt stabilite de echipa noastră editorială. Formula de notare pentru brokerii de valori ia în considerare peste zeci de factori, inclusiv taxele și minimele conturilor, platformele de tranzacționare, asistența pentru clienți, organismele de reglementare și opțiunile de investiții.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Evaluările Securities.io sunt stabilite de echipa noastră editorială. Formula de notare pentru brokerii de valori ia în considerare peste zeci de factori, inclusiv taxele și minimele conturilor, platformele de tranzacționare, asistența pentru clienți, organismele de reglementare și opțiunile de investiții.

★★★★★ ★★★★★ Recenzie Public.com

Evaluările Securities.io sunt stabilite de echipa noastră editorială. Formula de notare pentru brokerii de valori ia în considerare peste zeci de factori, inclusiv taxele și minimele conturilor, platformele de tranzacționare, asistența pentru clienți, organismele de reglementare și opțiunile de investiții.

Taxe

Comisia zero

Taxe

Comisia zero

Taxe

Comisia zero

Cont minim

Nici unul

Cont minim

100 USD

Cont minim

Nici unul

Promoții

Stocuri gratuite *

* Consultați site-ul web pentru detalii.

Promoții

Nici unul

Promovare

Nici unul

Concluzie

Fiecare dintre abordările de investiții enumerate aici necesită un nivel diferit de cunoștințe, abilități, pofta de risc, timp și răbdare. Găsirea abordării corecte înseamnă găsirea unui stil de investiții care să se potrivească nivelului dvs. de cunoștințe, personalitate, program și situație financiară. Investiția pasivă este cel mai bun loc pentru a începe.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map