Ce sunt Bitcoin Futures?

Introducerea Bitcoin Futures în sectorul financiar a avut unele efecte semnificative asupra pieței. Aceste instrumente financiare unice permit investitorilor pricepuți să valorifice volatilitatea Bitcoin fără a deține efectiv Bitcoin. Acest scenariu este ideal pentru firmele de investiții la scară largă și pentru cei care doresc să evite investițiile pe piețe nereglementate, cum ar fi criptomonedele.

În primul rând, Bitcoin Futures funcționează similar cu cele futures pe acțiuni sau pe mărfuri. Pur și simplu, un viitor este un acord legal de tranzacționare a unei mărfuri la un preț și o dată predeterminate. În acest fel, contractele futures permit investitorilor să speculeze cu privire la prețul viitor al oricărei mărfuri date. În consecință, Futures joacă un rol critic în sectorul financiar.

De exemplu, imaginați-vă o firmă de extracție a aurului și cum ar putea utiliza contracte futures în beneficiul său. Minerul continuă să dezgropeze metale prețioase pe măsură ce inventatorii încearcă să-și asigure participațiile la prețurile actuale. Deoarece produsul nu există încă, există încă fluctuații de preț care ar putea împiedica sau crește profiturile. Pentru a amortiza riscul implicat în această investiție, minerul poate decide să accepte să-și vândă metalele prețioase la un preț și o dată prestabilită.

Termeni de tranzacționare Kraken Futures prin pagina principală

Kraken Termeni de tranzacționare la termen prin intermediul paginii de pornire

În acest fel, aceștia se pot asigura că primesc rentabilitatea investiției minimă necesară. Invers, un investitor ar căuta să achiziționeze un contract futures pentru o valoare mai mică decât estimează că va fi valoarea de piață a aurului în acel moment. În consecință, această manevră oferă mai mult spațiu pentru profituri pe partea din spate. Diferența dintre prețul viitorului și prețul real al mărfii în momentul vânzării este profitul investitorului.

Riscuri cu Bitcoin Futures

Este important să menționăm că contractele futures nu sunt investiții infailibile. Scenariul ar putea apărea în cazul în care prețul scade și investitorul este blocat cu un viitor care este supraevaluat. Aceasta este situația care a avut loc la scurt timp după lansarea Bitcoin Futures la sfârșitul anului 2017.

După cum arată acest din urmă exemplu, este nevoie de un investitor cu experiență pentru a valorifica în mod corespunzător contractele futures. În mod critic, va trebui să aveți o înțelegere fermă a ciclurilor de piață și a fluctuațiilor, dacă intenționați să obțineți profit futures de tranzacționare. Acestea fiind spuse, există unele beneficii incontestabile pe care Bitcoin Futures le introduc în acest sector.

Beneficiile Bitcoin Futures

În cazul Bitcoin Futures, avantajele sunt prea mari pentru a fi ignorate. În primul rând, Bitcoin Futures tranzacționează pe bursele reglementate. În prezent, puteți accesa Bitcoin Futures pe unele dintre cele mai reputate schimburi din SUA, inclusiv CME, Bakkt și CBOE. Foarte important, aceste platforme primesc reglementări direct de la Comisia de tranzacționare a mărfurilor la termen.

Schimburile reglementate sunt mai sigure decât alternativele lor criptografice. În trecut, investitorii au suferit pierderi majore după prăbușirea schimburilor criptografice nereglementate. Într-un caz acum infam, cel mai mare schimb de cripte din acea vreme, Mt. Gox, prăbușit după ce un hack a lăsat bursa în ruine financiare. Din păcate, schimbul prăbușit a costat investitorii milioane. Cel mai rău dintre toate, investitorii nu au avut recurs, deoarece platforma nu era reglementată.

Decontare în numerar

Un alt avantaj major al Bitcoin Futures este că se stabilesc în numerar. Acest lucru are sens odată ce vă dați seama că nu a avut loc tranzacționarea Bitcoin reală. De fapt, investitorul și bursa nu dețin niciodată Bitcoin în timpul tranzacției. Mai degrabă, un acord pentru tranzacționarea Bitcoin în viitor la tranzacții cu preț fix. Această strategie înseamnă că investitorii Bitcoin Futures nu trebuie să dețină un portofel Bitcoin sau orice alt software cripto-suportiv pentru a participa.


Pantaloni scurți Crypto

Un alt avantaj pe care Bitcoin Futures îl aduce pe piață este capacitatea de a scurta. Scurtarea este o strategie de investiții în care un investitor intră într-o tranzacție cu scopul de a profita de o scădere a valorii de piață a unui activ suport. Deoarece prețurile futures se actualizează zilnic, investitorii pot scurta contractele futures răscumpărând contractul la un preț mai mic.

Cu entuziasm, puteți continua să vă răscumpărați contractul futures la un preț din ce în ce mai mic pe măsură ce piața scade. În acest fel, investitorii pot vedea profituri uriașe în perioadele de pierderi ale pieței. Cu toate acestea, este de asemenea important să menționăm că scurtcircuitul la scară largă pune presiune negativă asupra valorii de piață a unui activ.

Bitcoin Futures prin CMEBitcoin Futures prin CME

Tranzacționarea marjelor

Unul dintre cele mai atractive atribute cu privire la tranzacționarea contractelor futures este că trebuie doar să puneți un procent din totalul contractelor la tranzacționare. Acest procent, cunoscut sub numele de marjă, variază între 10-20%. Important, această strategie permite investitorilor să își valorifice poziția pentru a maximiza profiturile. În esență, investitorii câștigă un potențial de profit nelimitat. Invers, există și un potențial nelimitat de pierdere.

În special, a trecut ani înainte ca Bitcoin Futures să apară pe bursele reglementate din SUA. Mai exact, în decembrie 2017, atât Chicago Board Options Exchange (Cboe), cât și Chicago Mercantile Exchange (CME) au introdus Bitcoin Futures. În special, emiterea acestor contracte futures a oferit un impuls valorii de piață a Bitcoin. Mai exact, Bitcoin a crescut cu 10% la știrile lansărilor de succes.

Emiterea unui al treilea contract Bitcoin Futures de către CME a ajutat la catapultarea Bitcoin la maximul său istoric de puțin peste 20.000 de dolari. Cu toate acestea, entuziasmul a fost de scurtă durată. În anul următor, criptomarketurile au intrat pe o piață de urs de un an, care a văzut scăderea prețului Bitcoin de la peste 20.000 de dolari până la puțin peste 3.000 de dolari..

În timp ce mulți au speculat că scăderea prețului s-a datorat unor probleme de scalabilitate în cadrul rețelei Bitcoin, Banca Federală a Rezervei din San Francisco sugerat faptul că Bitcoin futures a fost unul dintre principalii factori care au contribuit la reducere. Raționamentul din spatele acestei afirmații este introducerea pe piață a pantalonilor scurți.

Bitcoin Futures – Probleme de abordat

Bitcoin Futures urmează să joace un rol critic în evoluția pieței. Ca atare, ei continuă să fie în fruntea oricărei discuții despre criptomonede. Mai exact, casele de compensare non-profit au exprimat îngrijorări asupra manipulării pieței în trecut. În ciuda acestor preocupări, ar trebui să vă așteptați să vedeți și mai multe Bitcoin Futures care intră pe piață în următoarele luni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map