Investering i Litecoin (LTC) – Alt du trenger å vite

Det ville være umulig å våge seg inn i kryptorommet lenge uten til slutt å løpe over en av de eldste og mest anerkjente myntene som eksisterte – Litecoin (LTC). Litecoin er en åpent рееr-tо-рееr digitalt kontantsystem som ligner på Bitcoin. Det er viktig at Litecoin ble utviklet for å forbedre noen av manglene ved verdens første vellykkede kryptovaluta, Bitcoin. I denne grad har Litecoin også blitt merket ‘sølv’ til Bitcoins gull av mange i sektoren.

Hva er Litecoin (LTC)?

Litecoin var en av de tidligste kryptovalutaene som kom inn på markedet. Derfor er det fortsatt en av de største myntene i sektoren basert på markedsverdi. Denne enormt populære mynten finnes på nesten alle kryptobørsene. Det er også en av de mest aksepterte kryptovalutaene i verden. Du kan bruke Litecoin til å kjøpe varer, tjenester eller til og med investere i andre kryptoprosjekter når de dukker opp.

Som de fleste kryptovalutaer, bruker Litecoin blockchain-teknologi for å forbli desentralisert. Desentraliserte valutaer skiller seg fra tradisjonelle fiat-valutaer på mange måter. Primært utstedes de ikke fra en sentral myndighet som en regjering. I stedet produseres Litecoins via en сrурtоgrарhіс рrоtосоl. Offisielt frigjøres Litecoin under MIT / X11-lisenser.

Hvordan fungerer Litecoin (LTC)?

Litecoin fungerer på en måte som er veldig lik Bitcoin. Faktisk var dette online betalingssystemet direkte inspirert av Satoshi Nakamoto og hans utgivelse av Bitcoin-protokollen. Mange mennesker er overrasket over å høre at Litecoin var en av de tidligste Bitcoin gafler i markedet. Som sådan er denne kryptokurrency teknisk sett nesten viktig for dem, om enn med noen avgjørende forskjeller.

Litecoin via Litecoin.org

Litecoin via Litecoin.org

LTCs utvikler, Charlie Lee, startet sitt Litecoin-prosjekt ved å låne kjernekoden fra Bitcoin. Deretter gjorde han flere viktige endringer i protokollen. En av de viktigste oppgraderingene han introduserte var reduksjonen av blokkgodkjenningstiden fra 10 minutter ned til 2,5 minutter. Akkurat som med Bitcoin inneholder disse blokkene den neste batchen av transaksjoner som venter på godkjenning.

Blokker tidsreduksjon

Blokkeringstidsreduksjonen ga Litecoin mer skalerbarhet enn forgjengerne. Spesielt er LTC nå 4 ganger raskere enn Bitcoin når det gjelder transaksjoner per sekund (tps). Lee justerte også transaksjonsgebyrmodellen i LTC for å gjøre den mer tiltalende for massene. Spesielt er Litecoins gebyrstruktur 1/50 størrelsen på Bitcoin.

Denne gebyrstrukturen er en av hovedattraksjonene til plattformen. Utrolig nok koster det bare 1/1000 av en LTC å behandle en transaksjon. Denne minimale avgiften endres heller ikke avhengig av størrelsen på transaksjonen. Du betaler samme beløp uavhengig av størrelse. Denne strategien gir en enorm oppgradering til dagens markedsledere. For eksempel krever PayPal et gebyr på 3% for hver transaksjon som utføres i nettverket.

LTC Totalforsyning

En av de viktigste trekkene til Litecoin, og kryptovalutaer generelt er deres endelige tilbud. I motsetning til fiat-valuta, som regjeringer kan skrive ut etter eget ønske, produseres Litecoins bare med faste intervaller etter godkjenning av en blokk med transaksjoner til nettverket. Totalt blir det bare produsert 84 millioner Litecoins. Interessant, dette beløpet var resultatet av enkle beregninger fra utviklernes side.

I utgangspunktet bestemte utviklere seg for at siden Litecoin behandler transaksjoner med 4 ganger Bitcoin-hastigheten, ville det være lurt å gi nettverket 4 ganger tokens. Kritisk betyr denne faste mengden mynter også at inflasjonen ikke vil påvirke valutaens samlede verdi etter hvert som tiden går. Jo mer tid som går, jo mer verdi bør hver Litecoin ha. Per i dag er det allerede over 65177458 Litecoins i markedet.

Mange handelsmenn ser på Litecoin som et mer bærekraftig alternativ i markedet. Deres synspunkter er ikke uten grunn. For det første opplever LTC ofte mindre volatilitet enn storebror Bitcoin. Også utviklingsteamet bak dette prosjektet er litt mer fordelaktig enn Bitcoins utviklingsteam. Spesielt har LTC-utviklere bevist at de ønsker å forbli teknologiske foran konkurransen gang på gang. Plattformen var den første til å legge til Segregated Witness-oppdateringen.

I tillegg begynte Litecoin å behandle Lightning Network-transaksjoner måneder før BTC. I mai 2017 vedtok LTC Segregated Witness-protokollen måneder før Bitcoin var i stand til å gjøre det. Samme år gjennomførte også utviklingsteamet bak prosjektet sin første Lightning Network-transaksjon fra Zürich, Tyskland til San Francisco.

Historie om Litecoin (LTC)

Litecoins episke oppgang til berømmelse begynner i oktober 2011 med publiseringen av prosjektets whitepaper av lang tid Bitcoinist, Charlie Lee. Spesielt var Lee en tidligere ansatt i Google som hadde fulgt Bitcoin siden de første dagene. På den tiden anerkjente Lee verdien av Bitcoin, men la merke til at det var noen områder som, hvis de ble forbedret, kunne bidra til å drive storskala blockchain-adopsjon blant massene. Lees forbedringer fokuserte på reduserte transaksjonstider, avgifter og eliminering av konsentrerte gruvebassenger.

Imponerende, det tok bare Litecoin 2 år å oppnå en markedsverdi på 1 milliard dollar. Mynten fortsetter å dominere markedet i dag. Spesielt nådde Litecoin sin offisielle heltid på $ 360,93 den 18. desember 2017. Utrolig representerte denne verdien en 8200% økning i forhold til tokenverdien bare ett år før. På den tiden hadde Litecoin en markedsverdi på rundt 4,40 dollar.

I en interessant begivenhet bestemte Lee seg for å selge alle sine Litecoin-beholdninger i desember 2017. På den tiden forklarte Lee via en Reddit post hvorfor han tok avgjørelsen. Han uttalte at han hadde bekymringer over sin økende innflytelse på plattformen. I sine nå berømte innlegg er Lee det sitert sier “Når jeg tvitrer om Litecoin-prisen eller til og med bare gode eller dårlige nyheter, blir jeg beskyldt for å gjøre det til personlig fordel. Noen tror til og med at jeg har kort LTC! Så på en måte er det en interessekonflikt for meg å holde LTC og tweet om det fordi jeg har så mye innflytelse. ” Til slutt bestemte han seg for at det var best å unngå interessekonflikten som følger med hans posisjon som LTCs grunnlegger.

Hvordan kjøpe Litecoin (LTC)

Heldigvis har det aldri vært enklere å kjøpe LTC. På grunn av sin enorme popularitet kan du anskaffe LTC fra alle større børser som er i drift i dag. Prosessen for denne tilnærmingen endres litt for hver plattform, men generelt fungerer alt det samme. Det første trinnet er å fylle ut registreringsinformasjonen hvis du er ny på plattformen. Når du har fullført registreringen, kan du begynne å kjøpe LTC direkte. Det er to hovedmåter å skaffe denne mynten på.

Den første måten er direkte med fiat-valuta. De fleste børser tilbyr LTC / Fiat-parring direkte. Når dette er tilfelle, kan du bare laste din fiat-valuta på byttelommeboken. Velg deretter Litecoin og så er du klar. Du vil se LTC-en din vises i byttelommeboken din i løpet av sekunder etter at du har kjøpt.

Den andre måten å kjøpe LTC på er å bruke en mellommann. Hvis børsen ikke tilbyr LTC / Fiat-sammenkoblinger, må du kjøpe Bitcoin først. Deretter kan du bytte den mot Litecoin. Den gode nyheten er at Litecoin er en av de mest populære kryptovalutaene i verden. Som sådan kan du bytte nesten hvilket som helst token eller mynt for litt Litecoin uten problemer.

Investering i Litecoin (LTC) - Alt du trenger å vite Investering i Litecoin (LTC) - Alt du trenger å vite Investering i Litecoin (LTC) - Alt du trenger å vite
★★★★★ ★★★★★ Binance gjennomgang

Rangeringer av Securities.io bestemmes av redaksjonen vår. Poengformelen for meglere for digitale eiendeler (kryptovaluta) tar hensyn til dusinvis av faktorer, inkludert kontogebyrer og minimum, handelsplattformer, kundesupport, reguleringsorganer og investeringsalternativer.

★★★★★ ★★★★★ Kraken gjennomgang

Rangeringer av Securities.io bestemmes av redaksjonen vår. Poengformelen for meglere for digitale eiendeler (kryptovaluta) tar hensyn til dusinvis av faktorer, inkludert kontogebyrer og minimum, handelsplattformer, kundesupport, reguleringsorganer og investeringsalternativer.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat gjennomgang

Rangeringer av Securities.io bestemmes av redaksjonen vår. Poengformelen for meglere for digitale eiendeler (kryptovaluta) tar hensyn til dusinvis av faktorer, inkludert kontogebyrer og minimum, handelsplattformer, kundesupport, reguleringsorganer og investeringsalternativer.

Best for

Avanserte brukere

Best for

USA-handelsmenn

Best for

Europeiske handelsmenn

Konto Minimum

Ingen

Konto Minimum

$ 1,00

Konto Minimum

€ 35

Kampanjer

10% tilbakebetaling

Rabattkode: EE59L0QP

Kampanjer

Ingen

Kampanjer

Ingen

Hvordan utvinne Litecoin

Gruvedrift Litecoin er veldig lik Bitcoin. Nettverket bruker en konsensusmekanisme for å sikre at nettverkets tilstand forblir gyldig. Imidlertid, i motsetning til Bitcoin, fjerner Litecoin SHA-256 konsensusmekanismen til fordel for en annen protokoll kjent som “scrypt mining.” Tilhengere av Litecoin liker gruvedistribusjonsmetoden for LTCs scrypt mining som antas å være en mer rettferdig modell. Scrypt tillater maskinvare av forbrukerkvalitet som GPU å utvinne Litecoin med suksess.

Kritisk, du kan fortsatt bryte LTC på en Mac eller Windows-PC. Gruvearbeidere kan velge å utføre oppgaven enten alene eller ved hjelp av et gruvebasseng, noe som ikke lenger er mulig for Bitcoin-gruvedrift. Mens gruvedrift av Litecoin i dag kan gjøres med en vanlig hjemme-PC, vil det være veldig tregt. Det er mye klokere å kjøpe en gruvedrift som er spesielt designet for algoritmer for kryptering. Denne strategien vil gi deg bedre resultater og øke sjansene dine for å bli neste gruvearbeider som validerer transaksjoner og legger dem til blockchain.

Det er 14.400 Litecoins utvunnet hver dag. Denne gruveplanen tilsvarer hvert 2,5 minutt, en LTC-blokk blir utvunnet. Noden som legger til neste transaksjonsblokk i blockchain mottar en belønning på 25 nylig genererte Litecoins. I likhet med Bitcoins strategi belønner gruvedrift halvparten over tid. I oktober 2015 ble Litecoin-belønningene halvert. Spesielt vil halveringen fortsette med jevne mellomrom til 84.000.000. Litecoin blir utvunnet.

Hvor kan jeg lagre Litecoin?

Når det gjelder lagring av Litecoin, er det ingen mangel på alternativer å vurdere. For små daglige handelsaktiviteter kan du la Litecoin ligge i lommeboka. Det er imidlertid verdt å nevne at dette er den minst trygge måten å lagre kryptovaluta i dag. De neste alternativene du bør vurdere er PC- eller mobillommebøker. I dag er det en mengde lommebøker i stand til Litecoin som er tilgjengelige for publikum. I de fleste tilfeller vil disse lommebøkene tillate deg å lagre Litecoin sammen med noen av dine andre favorittkryptovalutaer.

Hvis du søker å gjøre en større investering i LTC, eller hvis du planlegger å HODLing denne kryptoen i lange perioder, er en maskinvareboklomme det beste alternativet. Maskinvarelommebøker holder kryptoen din lagret offline i “kald lagring.” Denne strategien gjør det umulig for online-trusler å få tilgang til beholdningene dine. De Ledger Nano S eller de mer avanserte Ledger Nano X begge støtter Litecoin (LTC).

Handel med Litecoin

Å handle Litecoin er det samme som å handle med noen av de beste kryptovalutaene. Du må overvåke markedet for å få en solid forståelse av dagens miljø. I tillegg er det et annet viktig skritt å overvåke nyhetene for Litecoin-utviklingen. For eksempel denne uken Russlands president Vladimir Putin signert en lov som offisielt anerkjenner kryptovalutaer som Bitcoin og Litecoin.

LTC via CoinMarketCap

LTC via CoinMarketCap

Positive nyheter som storskala adopsjon eller godkjenning fra myndighetene oversettes vanligvis direkte til gevinster for mynten. Omvendt kan du ane forestående markedstap når det er negativ nyhetsdekning av kryptomarkedet generelt. Utrolig nok har analytikere rapportert at Litecoin har en vane ledende Bitcoin når det gjelder markedsbevegelse. Denne første satsen har fått mange analytikere til å overvåke Litecoin i et forsøk på å bedre fange Bitcoins potensielle markedsbevegelser.

LTC’s fortsetter å utvides

Hver uke opplever Litecoin en eller annen form for utvidelse av nettverket eller mulighetene. Akkurat dette uke, De Kyber Network, en desentralisert kryptokursutveksling, oppført det Ethereum-kompatible pLTC-tokenet. Selv om dette prosjektet ikke er direkte Litecoin, benytter det tydelig myntens omdømme og verdi som en del av strategien. PLTC-token er et Litecoin-festet token som lever på Ethereum blockchain. Helt, pLTC er festet 1: 1 til Litecoin.

Offisielt ble token lansert 29. juli 2020, og hadde til hensikt å låse opp likviditet i sektoren ved å muliggjøre flere krysskjedede aktivatransaksjoner. Utviklingsteamet bak pTokens prosjektet forklarte konseptet som enda en måte for brukere å utforske verden av desentralisert finans. I dag eksisterer det flere pToken. Alt eksisterer på Ethereum blockchain, men er knyttet til underliggende digitale eiendeler.

Litecoin i dag

I dag er Litecoin fortsatt en av de ti beste kryptovalutaene i verden. Token viser for øyeblikket en markedsverdi på $ 57,33 med en totalverdi på $ 3,736,382,516 (335,419 BTC) via CoinMarketCap. Det var imponerende at LTC klarte å forbli en dominerende spiller gjennom de siste 5 årene, selv om kryptoromets samlede kapasitet begynte å endre seg. Forhåpentligvis vil Litecoin fortsette å fylle nøkkelen til å spille sølvet til Bitcoins gull i årene som kommer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map