Investering i Tezos (XTZ) – Alt du trenger å vite

Hva er Tezos (XTZ)?

Tezos (XTZ) er et fjerde generasjons blockchain-nettverk som inneholder avanserte protokoller for å muliggjøre en rekke funksjoner. Primært er det plattform støtter utviklingen av desentraliserte applikasjoner (DApps) og koding av smarte kontrakter.

Tezos er et åpen kildekode desentralisert nettverk for eiendeler og applikasjoner. I dag består Tezos-samfunnet av forskere, utviklere, validatorer og ulike støttegrupper. Alle disse partiene deler det felles målet om å utvide Tezos økosystem.

Tezos historie (XTZ)

Tezos ’historie begynner i 2014 da medstiftere, Arthur Breitman, og Kathleen Breitman begynte utviklingen på neste generasjons blockchain. Spesielt forsøkte Breitman å forenkle Dapp-utviklingen og skape et unikt desentralisert økosystem for å imøtekomme behovene til den digitale økonomien.

Tezos ble offisielt lansert i Sveits i september 2018. I likhet med mange andre prosjekter i sektoren benyttet Tezos seg av en dobbel selskapstilnærming. Spesielt er Tezos ‘stiftende selskap Dynamic Ledger Solutions (DLS).

Arthur Breitman og Kathleen Breitman

Arthur Breitman og Kathleen Breitman

I tillegg bruker gruppen et grunnlag for sine innsamlingsformål. Denne ideelle organisasjonen er kjent som Tezos Foundation. Det er viktig at Tezos Foundation er selskapet som har alle driftsmidlene, inkludert midlene som samles inn under ICO.

Tezos slo markedet i gang. Firmaet var vertskap for en rekordstor ICO uten avgrensning i 2018. Arrangementet var en stor suksess. Det sikret seg 232 millioner dollar i Bitcoin og eter på snaue to uker. Suksessen til arrangementet skapte internasjonale overskrifter. Det hjalp også med å drive Tezos lenger inn i rampelyset.

Investorer mottok XTZ for Bitcoin og Ethereum. XTZ, også kalt tez eller tezzie, er et verktøytegn for Tezos økosystem. Brukere kan betale for tjenester og utføre smarte kontrakter ved hjelp av XTZ. Det er 741,546,948 XTZ i omløp for tiden.

Tezos kunngjorde aldri den totale mengden XTZ plattformen planlegger å frigjøre. Utviklere la dette være åpent i et forsøk på å sikre at plattformen deres aldri når sin kapasitet i markedet. Imidlertid hevder noen i rommet at denne mangelen på knapphet skader myntens samlede verdi.

Ledelsesproblemer

Tezos ’ICO-suksess var kortvarig. I løpet av få uker har presidenten for Tezos Foundation, Johann Gevers, og Breitmans kom inn i en offentlig strid om de innsamlede midlene. Spesielt nektet Gevers å utbetale midlene til Breitmans.

Problemet var enormt debacle som førte til at investorer mistet tilliten til prosjektet. Dette førte til at verdien av XTZ falt midlertidig. Til slutt, Gevers venstre prosjektet, og midlene kom til destinasjonen. Imidlertid sørget Gevers for å sikre seg en avgangspakke på $ 400 000 for sine problemer.

Hvordan Tezos (XTZ) fungerer

Tezos er unikt i markedet av en rekke årsaker. For det første bruker den en konsensusmekanisme for flytende bevis. Plattformen introduserer også en agonistisk native-middleware kjent som Network Shell. Denne strategien gjør det mulig for utviklere å bruke moduler under konstruksjonen av applikasjoner.

Flerspråklig tilnærming

Tezos er tospråklig som betyr at det bruker både et imperativt og funksjonelt språk. Viktige språk som Solidity er ideelle for smart kontraktprogrammering når det gjelder fleksibilitet. Funksjonelle språk er dyktigere i matematisk resonnement, noe som gjør dem sikrere.

Tezos bruker kombinasjonen for å sikre at smarte kontrakter er både robuste og sikre. Spesielt er Tezos økosystem avhengig av Ocaml for blockchain programmering og Michelson for koding av smarte kontrakter. Denne strategien forbedrer også transaksjonshastigheter over hele nettverket.

For tiden er XTZ i stand til rundt 1000 transaksjoner per sekund (tps). Grensen er basert på maksimalt tillatt gass per transaksjon. Denne hastigheten kan også øke i fremtiden ved å stemme på protokollendringer som for eksempel off-chain skaleringsløsninger.

Hvorfor Tezos (XTZ) er viktig

Tezos tilbyr brukere noen funksjoner som ikke er tilgjengelige for tidligere blokkeringer. For å utføre denne oppgaven kombinerer Tezos sine transaksjons- og konsensusprotokoller. Denne strategien strømlinjeformer prosessene. Avgjørende er at kombinasjonen hjelper i kommunikasjonen mellom nettverksprotokollen og blockchain-protokollen.

Liquid Proof-of-Stake – Tezos (XTZ)

De Liquid PoS konsensusmekanisme er en oppgradering til Delegated Proof-of-Stake-systemene som finnes i tredje generasjons blokkjeder som EOS og NEO. I en DPoS stemmer samfunnet om hvem som skal fungere som en delegert node.

Det er viktigere at delegerte noder godkjenner blokkeringer og legger til transaksjonene i blockchain. I tillegg har de noen flere rettigheter og ansvar i nettverket. Avgjørende er at antall tillatte delegater avhenger av minimumskravet til obligasjonsstørrelsen. For tiden tillater denne grensen opptil rundt 70 000 delegatorer.

LPoS-mekanismen er eksklusiv for Tezos på dette tidspunktet. LPoS i Tezos har vist seg å være veldig vellykket. Foreløpig har nettverket en eierandel på omtrent 80% fordelt på 450 validatorer og 13 000 delegatorer. Dette gjør Tezos til en av de mest desentraliserte blokkjedene i sektoren.

Mer kontroll

Liquid PoS gir brukerne mer kontroll sammenlignet med DPoS-systemer. For en får hver bruker en stemme. Denne strategien er med på å sikre et mer sammenhengende samfunn. Enkelt, brukere kan stemme direkte eller delegere sitt stemmeansvar til et annet parti.

I tillegg kan disse delegatene deretter delegere sine stemmer til andre delegater via en prosess kjent som transitivity. Spesielt kan brukere når som helst velge å gjenvinne stemmeretten. De kan til og med endre sin representants stemme når det er et tema der de er uenige i sin avgjørelse.

Fordeler med flytende PoS

Liquid PoS-konsensusmekanismen gir en balansert og inkluderende tilnærming til desentralisert nettverkssikkerhet. Hver person har en stemme som teller i den endelige godkjenningen av nettverksendringer. Best av alt, alle kan bli en delegat gratis. Du trenger bare å få respekt for samfunnet.

For å delta i prosessen, må en bruker bare sette XTZ i en nettverkslommebok. I Tezos økosystem kalles denne prosessen “baking”. Jo mer XTZ du kaker, jo bedre er sjansene for å legge til neste blokk.

Etter at blokken er vellykket, vil nettverket få 32 tilfeldige andre bakere til å gjenta prosessen. Når denne prosessen er fullført, mottar bakeren en belønning. Best av alt får bakeren muligheten til å belaste transaksjonsgebyrer på alle transaksjonene i blokken.

Selvendrende hovedbok med styring på kjeden

Tezos-systemet reduserer sjansen for harde gafler via denne desentraliserte stemmemekanismen. Utviklere var ekstra forsiktige med å sikre at nettverket har mulighet til å oppgradere passivt på en desentralisert måte via selvendringer. På denne måten søker Tezos å holde samfunnet sitt fokusert på de samme målene.

Tezos (XTZ) Stemmeprosess

Stemmeprosessen begynner når en utvikler sender et oppgraderingsforslag. Forslaget må inneholde de tekniske aspektene ved oppgraderingen. Det må også inkludere kompensasjonen som kreves av utvikleren for deres innsats.

Tezos - CoinMarketCap

Tezos – CoinMarketCap

Herfra vil protokollen gå før samfunnet. Samfunnet vil teste protokollen og gi verdifull tilbakemelding om fordelene. Spesielt gjennomgår hver protokoll flere testperioder. På denne måten sørger Tezos for at bare koding av topp kvalitet gjør det på blockchain.

Etter at testperioden er fullført, kan Tezos tokenholdere stemme direkte på oppgraderingen. Hvis godkjent, vil protokolloppgraderingen integreres i nettverket via en protokoll som kalles en “hot swap”. I tillegg vil utvikleren motta kompensasjon fra Tezos Foundation for sin innsats på dette tidspunktet.

Tezos (XTZ) kontotyper

Tezos økosystem gir deg muligheten til å operere under to forskjellige kontotyper. Disse kontoene går under navnene Implisitte kontoer og opprinnelige kontoer. Kritisk sett tjener disse kontoene forskjellige formål innenfor Tezos infrastruktur. I de fleste tilfeller vil en implisitt konto fungere for grunnleggende funksjoner.

Implisitte kontoer

Implisitte kontoer er den kontotypen som de fleste brukere har. Disse adressene fungerer på samme måte som tradisjonelt kryptokontoer. Hver implisitt konto inkluderer både offentlige og private nøkler. Brukere kan sjekke saldoen og overføre penger til og fra denne adressen.

Opprinnelige kontoer

Opprinnelige kontoer er det utviklere bruker for smarte kontrakter. De skiller seg fra implisitte kontoer på et par viktige måter. For det første begynner disse kontoene alltid med en KT1 versus en tz1. Alle opprinnelige kontoer inkluderer alternativene Manager, Amount, Delegatable og Delegate Field.

Hvor kan jeg kjøpe Tezos (XTZ)

Tezos er tilgjengelig på de fleste større børser i dag. Binance, verdens største børs, tilbyr flere Tezos handelspar. For å komme i gang trenger du bare å registrere deg for en konto. Når kontobekreftelsesperioden er over, kan du finansiere kontoen din med fiat-valuta.

Når kontoen din har midler, tar det bare et sekund å overføre disse midlene til Bitcoin eller Ethereum. Herfra vil du ønske å bytte mot XTZ. Hele prosessen kan gjøres på under ti minutter etter at kontobekreftelsen er fullført.

Investering i Tezos (XTZ) - Alt du trenger å vite Investering i Tezos (XTZ) - Alt du trenger å vite Investering i Tezos (XTZ) - Alt du trenger å vite
★★★★★ ★★★★★ Binance gjennomgang

Rangeringer av Securities.io bestemmes av redaksjonen vår. Poengformelen for meglere for digitale eiendeler (kryptovaluta) tar hensyn til dusinvis av faktorer, inkludert kontogebyrer og minimum, handelsplattformer, kundesupport, reguleringsorganer og investeringsalternativer.

★★★★★ ★★★★★ Kraken gjennomgang

Rangeringer av Securities.io bestemmes av redaksjonen vår. Poengformelen for meglere for digitale eiendeler (kryptovaluta) tar hensyn til dusinvis av faktorer, inkludert kontogebyrer og minimum, handelsplattformer, kundesupport, reguleringsorganer og investeringsalternativer.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex anmeldelse

Rangeringer av Securities.io bestemmes av redaksjonen vår. Poengformelen for meglere for digitale eiendeler (kryptovaluta) tar hensyn til dusinvis av faktorer, inkludert kontogebyrer og minimum, handelsplattformer, kundesupport, reguleringsorganer og investeringsalternativer.

Best for

Avanserte tradere

Best for

USA-handelsmenn

Best for

Brukervennlighet

Handelsgebyrer

0,10%

Handelsgebyrer

0,16%

Handelsgebyrer

0,125%

Kampanjer

10% tilbakebetaling

Rabattkode: EE59L0QP

Kampanjer

Ingen

Kampanjer

Ingen

Hvordan du oppbevarer Tezos (XTZ)

Det er enkelt å lagre Tezos. Hvis du er ny på plass, kan du laste ned en pålitelig lommebok på få sekunder. De beste mobile lommebøkene for denne mynten er Kukai Tezos lommebok og TezBox Lommebok. Begge er gratis å laste ned og gir deg et lett å navigere grensesnitt.

Hvis du ønsker å gjøre en større investering i XTZ, eller hvis du planlegger å HODLing denne kryptoen i lange perioder, er en maskinvareboklomme det beste alternativet. Maskinvarelommebøker holder kryptoen din lagret offline i “kald lagring.” Denne strategien gjør det umulig for online trusler å få tilgang til beholdningene dine. De Ledger Nano S eller de mer avanserte Ledger Nano X begge Tezos (XTZ).

Tezos – Out of the Storm

Nå som Tezos har overvunnet sine indre virksomhetsrelaterte problemer, er firmaet klar til å ta sin mainstream-plattform. I dag har Tezos en av de største følgene i markedet. Derfor kan du forvente å se Tezos blant de tjue beste kryptovalutaene i årene som kommer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map