Store penger finner Bitcoin i 2020 – Hedgefond, tjenesteleverandører, etterretningsfirmaer og investorer med høy profil

Siden kryptovalutamarkedene begynte å gjenoppstå for måneder siden, har det vært forskjellige tilfeller av at ‘store penger’ kom inn på handlingen. Eksempler på dette kan sees på forskjellige nivåer, inkludert høyprofilerte investorer, etterretningsfirmaer, hedgefond og tjenesteleverandører. I dag tar vi en titt på hver, og hvorfor det gjøres inngang nå.

MicroStrategy

Vårt første eksempel er også den siste hendelsen. For bare dager siden, programvaregiganten og etterretningsfirmaet MicroStrategy, kunngjort til verden at de kjøpte en betydelig sum av Bitcoin. Mer spesifikt kjøpte MicroStrategy 21.454 BTC, som tilsvarer omtrent $ 250M USD.

Hvorfor nå?

Michael Saylor, administrerende direktør i MicroStrategy, opplyser,

“Vår investering i Bitcoin er en del av vår nye kapitalallokeringsstrategi, som søker å maksimere langsiktig verdi for våre aksjonærer … Denne investeringen gjenspeiler vår tro på at Bitcoin, som verdens mest adopterte kryptovaluta, er en pålitelig butikk med verdi og et attraktivt investeringsmiddel med mer langsiktig verdipotensial enn å ha kontanter. Siden oppstarten for over et tiår siden har Bitcoin dukket opp som et betydelig tillegg til det globale finansielle systemet, med egenskaper som er nyttige for både enkeltpersoner og institusjoner. MicroStrategy har anerkjent Bitcoin som et legitimt investeringsmiddel som kan være bedre enn kontanter, og har følgelig gjort Bitcoin til hovedandelen i sin treasury reserve-strategi. ”

For å gjenta, bemerker verdens største etterretningsfirma at Bitcoin …

  • er en pålitelig butikk av verdi
  • har langsiktig takknemlighet
  • appellerer til både enkeltpersoner og institusjoner
  • er en legitim ressurs
  • kan være overlegen kontanter

Som de nevnte tallene tilsier, tror MicroStrategy dette fullt ut, ettersom det har lagt pengene sine der munnen er – til en verdi av $ 250 millioner.

Paul Tudor Jones

Når en hedgefondforvalter, verdt nesten $ 6 milliarder dollar, tar et skritt, merker folk det. Så da Paul Tudor Jones kunngjorde i mai at han ville fordele ‘lave ensifrede’ prosentandeler av Tudor BVI-fondet til Bitcoin, ble kryptoentusiaster forståelig nok begeistret. Selv om ‘lave ensifre’ kanskje ikke høres ut som mye, representerer bare noen få prosentpoeng tildelt fra et fond på 5 milliarder dollar en solid sum.

“Den beste profittmaksimerende strategien er å eie den raskeste hesten … Hvis jeg blir tvunget til å forutsi, er det min innsats at det vil være Bitcoin.” – Paul Tudor Jones, administrerende direktør i Tudor Investment Corp.

Hvorfor nå?

Inflasjon. Med den tilsynelatende uendelige utskriften av FIAT, ser mange på eiendeler som sikre havner, som en sikring mot forventet inflasjon. Bitcoin er ikke den eneste eiendelen som drar nytte av denne følelsen – også gull og andre edle metaller blomstrer.

Dave Portnoy

Mer enn bare en populær online personlighet, er Dave Portnoy grunnlegger og president for Barstool Sports. De siste månedene har Portnoy fengslet oppmerksomheten til mange, mens han livestreamer sin daglige handelsaktivitet. Som en vellykket gründer, verdt omtrent 100 millioner dollar, med en sterk tilstedeværelse på nettet, har hans ventende inngang til Bitcoin begeistret mange.

Portnoy fanget sist mange oppmerksomhet med en offentlig invitasjon til Winklevoss-tvillingene. Denne invitasjonen omringet en ønsket introduksjon til Bitcoin, og hvordan han kan delta. Dette gikk ikke upåaktet hen, da Winklevoss-tvillingene så denne invitasjonen, og godtok.

Hvorfor nå?

Med over 1,3 millioner følgere indikerte Portnoy tidligere videoer at han følte presset for å revurdere Bitcoin, og potensialet bak det. Selv om Bitcoin-samfunnet til tider kan være overivrig i forkynnelsen, ser det ut til at denne egenskapen har gjort susen i dette spesielle tilfellet. Dette presset fra hans tilhengere understreker ganske enkelt den aktuelle appetitten til mange investorer, ettersom de ser etter høye potensielle eiendeler for å redusere risikoen for inflasjon.

PayPal

Mens PayPal ennå ikke har gitt ut offisielle uttalelser rundt sine intensjoner, har det blitt stadig tydeligere at selskapet legger opp til å lansere kryptovaluta-tjenester i nær fremtid. Spekulasjoner om dette kom først da selskapet begynte å ansette kryptovaluta-spesialister for produktutvikling.

I tillegg til gjetertalent har flere kilder delt informasjon med nyheter, som indikerer et etablert partnerskap mellom Paxos Crypto Brokerage og PayPal – ikke ulikt det nylig annonserte partnerskapet mellom Paxos Crypto Brokerage og Revolut US. Hvert av disse partnerskapene vil muliggjøre sømløs integrering av en API-basert tjeneste, som muliggjør kjøp og salg av en mengde kryptovalutaer.

Hvorfor nå?

I sine tidlige dager spredte Bitcoin linjen mellom å fryse ut og bli en respektert eiendel. Spol frem til 2020, og hvis Bitcoin har gjort en ting klar, er det at den har utholdenhetskraft. Vi har nådd et tidspunkt der det har vært nok utvikling og adopsjon rundt sektoren, at sjansene for at Bitcoin freser ut er alt annet enn null.

Med dette som er tilfelle, hvem er det bedre å tjene på Bitcoin enn en etablert FinTech-tjenesteleverandør? Revolut har adoptert det. Square har adoptert den. WealthSimple har adoptert det. RobinHood har adoptert det. Hvis noe, kan PayPal være litt sent på festen.

Et økende tempo

Hver av disse tilfellene på egenhånd kan ikke øke markedene. Kumulativt peker de imidlertid på et positivt skifte i følelser mot kryptovalutaer. Mens ‘hvorfor nå’ kan variere mellom hver nye aktør, er ikke Bitcoin-markedene lenger bare befolket av spekulative detaljhandelshandlere, men hjem til deltakere fra en rekke sektorer. Det blir sett på som en legitim ressurs, og om man ser på tjenesteleverandører, hedgefond, etterretningsfirmaer etc. – adopsjon skjer i økende tempo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map