Tradisjonelle banker gjør opp forvaringstjenester for digitale eiendeler

De siste ukene har vi sett en økning i adopsjonen av blockchain-tjenester blant tradisjonelle banker. For det første fikk amerikanske banker grønt lys for å ta vare på kryptovalutaer av Kontoret for valutakontrolløren (OCC).  Nå får vi vite at en av de største bankene i Sør-Korea, KB Kookmin Bank, jobber allerede med å utvikle lignende tjenester.

Hvem er involvert?

Når det gjelder Sør-Korea, er planen at KB Kookmin Bank skal begynne å tilby forvaringstjenester for digitale eiendeler. Dette er en gruppeinnsats som involverer følgende selskaper,

Dette samarbeidet er spesielt bemerkelsesverdig, ettersom KB Kookmin Bank ikke er en hvilken som helst gammel bank. De er for tiden den største banken i Sør-Korea. Bevegelser foretatt av en bank av denne størrelsen følges nøye av mange. Selv om KB Kookmin Bank og dets partnere kan være første til bords, kan du forvente å se andre ta plass i nær fremtid.

Fremtidig utvidelse av aktiva

Mens de første tjenestene vil fokusere på forvaring av kryptovalutaer, antas det at denne støtten til slutt vil vokse og omfatte forskjellige typer digitale eiendeler. Mer spesifikt forventes det at disse depotjenestene over tid vil støtte digitale verdipapirer.

I en kommentar fra Hashed ble denne utvidelsen av støttede eiendeler berørt. Hashed fastslår at deltakerne gjennom dette samarbeidet forventer at “… at den digitale aktivaindustrien ikke bare vil involvere kryptovalutaer, men også andre tradisjonelle eiendeler som eiendom, kunstverk og andre reified-rettigheter som vil bli utstedt og handlet på blockchain-plattformer.”

Selv om kryptokurver først har fordeler, har utviklingen av slike depotjenester potensial til å transformere og innlede ny vekst i sektoren for digitale verdipapirer..

Kontoret for valutaens kontrollør

I ukene før nyhetene rundt KB Kookmin Bank og dens forestående forvaringstjeneste, så vi OCC-utgivelsen av en tolkningsbrev på emnet.

I dette brevet bryter OCC sammen, ikke bare hva digitale eiendeler er, men hvordan banker kan støtte den økende bruken. OCC oppsummerte sin holdning og uttalte,

“OCC erkjenner at etter hvert som finansmarkedene blir stadig mer teknologiske, vil det sannsynligvis være økende behov for banker og andre tjenesteleverandører for å utnytte ny teknologi og innovative måter å tilby tradisjonelle tjenester på vegne av kunder. Ved å tilby slike tjenester kan bankene fortsette å utføre den finansielle formidlingsfunksjonen de historisk har spilt i å tilby betalings-, lån- og innskuddstjenester. ”

Det fortsatte,

“… vi konkluderer med at en nasjonal bank kan tilby disse forvaringstjenestene for kryptovaluta på vegne av kunder, inkludert ved å ha de unike kryptografiske nøklene knyttet til kryptovaluta. Dette brevet bekrefter også OCCs holdning om at nasjonale banker kan tilby tillatte banktjenester til enhver lovlig virksomhet de velger, inkludert kryptovalutafirmaer, så lenge de effektivt styrer risikoen og overholder gjeldende lov. “


Bank adopsjon

Hva kom først, kyllingen? Eller egget? Dette gamle ordtaket kan lett brukes i den nåværende verden av blockchain. Hopper disse tradisjonelle bankene ombord på toget på grunn av den nylige gjenoppblomstringen som er sett i sektoren? Eller er sektoren økende på grunn av at bankene hopper om bord. Uavhengig av svaret er tegn på blockchain-adopsjon innen tradisjonelle bransjer et klart positivt.

Forhåpentligvis fortsetter denne svingningen i følelser blant bankene å få fart, ettersom bankene ikke alltid har sett digitale eiendeler i et positivt lys. For bare måneder siden rapporterte vi om vanskeligheter med tyske selskaper, ettersom de ble nektet tjenester av tradisjonelle banker.

KB Kookmin Bank

KB Kookmin Bank ble grunnlagt i 2000 og har virksomhet i Seoul, Sør-Korea. Siden lanseringen har KB Kookmin Bank vokst til å ansette over 25 000, samtidig som de gir kunder på global skala tilgang til kommersielle banktjenester..

Konsernsjef Hur Yin overvåker for tiden selskapets virksomhet.

Kontoret for valutakontrolløren (OCC)

OCC er et amerikansk basert reguleringsorgan som har til oppgave å føre tilsyn med nasjonale banker. Denne tilsynet utføres med det mål å sikre rettferdige og gjennomsiktige finansielle tjenester til alle kunder.

Fungerende kontrollør, Brian P. Brooks, fører for øyeblikket tilsyn med operasjonene ved OCC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map