Proveniența facilitează securitizarea și emiterea de 150 milioane USD în obligațiuni

150 de milioane de dolari

O serie de împrumuturi grupate, structurate ca HELOC, au fost securitizate cu succes și emise ca obligațiuni către investitori pe Provenance, de către un grup de companii întreprinzătoare. Acest proces a făcut ca aceste împrumuturi garantate cu active în valoare de 150 de milioane de dolari să fie supuse procesului, în totalitate cu utilizarea blockchain-ului.

Figure Technologies, care a condus efortul, consideră că acesta este primul exemplu de obligațiuni emise exclusiv prin utilizarea blockchain-ului.

Efort de grup

Deși acest efort ar fi putut fi condus de Figure Technologies, ele nu sunt singurele care au jucat un rol. Fiecare dintre următoarele companii a luat parte la securitizare în diferite capacități:

  • Figura
  • Jeffries Group
  • Nomura Securities
  • Tilden Park Capital

Provenienţă

Blockchain-ul care a făcut posibilă această securitizare este cunoscut sub numele de Provenance. Atunci când descrie avantajele platformei lor, compania afirmă,

„Caracteristicile distribuite, de încredere și imuabile ale blockchain-ului elimină costurile intermediarilor, automatizează procesele operaționale ineficiente, reduc riscul prin fiabilitatea datelor și permit produse noi inovatoare.”

O privire rapidă asupra Provenance Blockchain

Figura | Faceți cunoștință cu BlockchainFigura | Faceți cunoștință cu Blockchain

Urmăriți acest videoclip pe YouTube

În timp ce Provenance a început viața ca un produs al Figure Technologies, compania a fost emancipată în 2019. Acest lucru a avut loc la finalizarea unei STO profitabile și de succes, care a văzut compania generând investiții de 20 de milioane de dolari.

De la acest eveniment, Provenance a arătat clar că un obiectiv al lor ar fi să schimbe modul de gestionare a imobilelor. În momentul încheierii STO, au indicat dorința de a fi primii în realizarea următoarelor:

  • fond de hedging pe un blockchain
  • titlu imobiliar în întregime pe blockchain
  • ipotecă digitală pe blockchain

În mod clar, știrile de astăzi despre securitizarea unui grup de HELOC sunt chiar pe aleea lor.


Provenance.io finalizează oferta de jeton de securitate de 20 de milioane de dolari

Comentariu

La anunțarea finalizării cu succes a securitizării, reprezentanții mai multor companii participante și-au luat timpul să comenteze. Următorul este ceea ce fiecare a avut de spus în această privință.

A declarat Mike Cagney, CEO al Figure,

„Blockchain are un potențial aproape incalculabil pentru deblocarea valorii pentru piețele financiare mondiale și conducem acea transformare prin asumarea marilor provocări, cum ar fi securitizarea … Până în prezent, industria a încetinit să treacă peste cărțile albe și dovada proiectelor conceptuale. Dar această primă realizare ABS la nivel de producție blockchain subliniază în mod important faptul că vremurile se schimbă. ”

Sanil Patel, A declarat directorul general al Nomura Securities International,

„Nomura este mândră că a fost un subscriitor principal la securitizarea inițială a lui Figure pe Provenance … Provenance este calea către crearea unei piețe de securitizare mai accesibile, una în care emitenții mai mici pot securiza active la un cost mai mic decât modelul tradițional.”

Brian McGrath, A declarat directorul general al Jefferies Group,

„Suntem bucuroși să colaborăm cu Provenance pentru a aduce pe piață o afacere care să răspundă nevoilor clienților noștri utilizând tehnologia lor inovatoare.”

Tehnologii Figura

Fondată în 2018, Figure menține operațiuni în San Francisco, California. Mai presus de toate, compania caută să valorifice blockchain-ul și DLT, într-un efort de a transforma FinTech. Discuția de astăzi este un exemplu al acestei implementări.

CEO, Mike Cagney, supraveghează operațiunile companiei.

Figura | Faceți cunoștință cu biroul Reno!Figura | Faceți cunoștință cu biroul Reno!

Urmăriți acest videoclip pe YouTube

HELOC

Un „HELOC” se referă pur și simplu la o linie de credit de capital propriu. Acestea sunt, în esență, linii de credit care permit creșterea capitalului propriu în casa lor pentru flexibilitate financiară – în esență, un împrumut garantat de active. În timp ce standardele de calificare pot diferi, în funcție de regiune, conceptul rămâne același.

Figura | HELOC vs împrumut personalFigura | HELOC vs împrumut personal

Urmăriți acest videoclip pe YouTube

Până în prezent, mulți rămân atenți la HELOC. Deși pot oferi avantaje mari atunci când sunt utilizate corect, nu sunt lipsite de riscuri. În timpul crizei locuințelor, cu aproximativ 10 ani în urmă, obligațiunile bazate pe HELOC aveau o mare popularitate. Când piața sa prăbușit, mulți au rămas datorând mai mult pe casele lor decât meritau. Ca rezultat, a existat un colaps simultan al obligațiunilor asociate.

Obligațiunile garantate de HELOC au căzut din modă de mai mulți ani, dar au văzut recent o reapariție.

În Altele Știri

Dacă ideea de a fuziona blockchain și DLT cu obligațiuni vi se pare familiară, se poate datora, parțial, următoarelor instanțe. În ultimul an, o varietate de bănci au văzut meritul din spatele acestei infuzii de tehnologie și au făcut tot posibilul să o testeze. Asigurați-vă că parcurgeți următoarele articole pentru a afla mai multe despre cum se descurcă băncile din întreaga lume.

Santander răscumpără devreme securitatea datoriilor

Stiva Horizon Tech face emiterea de obligațiuni Piemonte o realitate

Societe Generale SFH apelează la Ethereum pentru eliberarea jetonului de securitate

Banca Mondială strânge 33,8 milioane de dolari prin obligațiuni Tokenized

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map