Bitcoin crește împotriva așteptărilor pieței după reducere la jumătate, dar comercianții cu amănuntul rămân precauți: viitorul viitor

Futures Friday este o revizuire săptămânală a contractelor futures trimestriale Bitcoin pe OKEx.

La începutul acestei săptămâni, Bitcoin (BTC) a finalizat al treilea eveniment de înjumătățire. Cu o zi înainte de înjumătățire, prețurile au scăzut cu peste 1.500 de dolari și au declanșat lichidări semnificative pe piața instrumentelor derivate. Cu toate acestea, de la înjumătățire, BTC a crescut și a lovit din nou 10.000 de dolari joi.

Bitcoin a apreciat mai mult de 10 la sută în această săptămână, crescând de la 8.600 dolari la tranzacționare în jur de 9.500 dolari la presă, conform prețului OKEx Quarterly Future (BTCUSD0626). Performanța post-înjumătățire a Bitcoin a contrastat până acum cu așteptările generale ale pieței privind o scădere a prețului.

Privind datele de tranzacționare OKEx, putem observa că raportul BTC lung / scurt a continuat să fluctueze în jurul valorii de 1,0 în ultimele zile ale săptămânii, indicând faptul că nu mulți comercianți cu amănuntul deschid lung, în timp ce prețul a crescut cu 1.500 USD față de cel mai scăzut nivel de weekend.

Între timp, baza BTC reflectă o perspectivă optimistă, deoarece prima a revenit din nou. Cu toate acestea, Raportul de împrumut al marjei arată că cumpărarea la vedere a pieței a pierdut un anumit impuls, ceea ce reprezintă o alertă pentru taurii pe termen scurt.

Grafic OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 1H. Sursa: OKEx

Citiri de date de tranzacționare OKEx

Accesați pagina de date de tranzacționare OKEx pentru a explora mai mulți indicatori.

Raport lung / scurt BTC

Scăderea bruscă a prețurilor din 10 mai a provocat scăderea ratei lungi / scurte anterioare. În revenirea prețului de urmărire, raportul nu s-a îmbunătățit prea mult și rămâne în continuare sub 1,0. Acest lucru poate indica faptul că traderii continuă să-și protejeze pozițiile spot, în ciuda recuperării prețurilor Bitcoin.

Ora de colectare a datelor: 8/8 0:00 a.m. până la 5/17 4:00 a.m. (UTC)

Raportul lung / scurt arată raportul dintre numărul total de utilizatori care deschid poziții lungi față de deschiderea pozițiilor scurte. Raportul este compilat din toate tranzacțiile futures și perpetue. Latura lungă / scurtă a unui utilizator este determinată de poziția sa netă în BTC.

Pe piața instrumentelor derivate, ori de câte ori există o poziție lungă deschisă, trebuie să existe și o poziție scurtă deschisă pentru a o echilibra. Numărul total de poziții lungi trebuie să fie egal cu numărul total de poziții scurte. Când raportul este scăzut, indică faptul că mai mulți oameni țin pantaloni scurți.

Baza de bază

Baza BTC a fluctuat în mare parte în ultimele șapte zile. Prima OKEx BTC Quarterly Future a scăzut de la 88 USD la 85 USD negativ și apoi a revenit la 77 USD pozitiv înainte de a ajunge la 50 USD la ora presării. Întoarcerea primei pozitive sugerează că piața este optimistă față de așteptările de preț după înjumătățire.


Ora de colectare a datelor: 8/8 0:00 a.m. până la 5/17 4:00 a.m. (UTC)

Acest indicator arată prețul futures trimestrial, prețul indicelui spot, precum și diferența de bază. Baza unui anumit timp este egală cu prețul trimestrial la termen minus prețul indicelui spot.

Prețul futures reflectă așteptările comercianților cu privire la prețul bitcoin. Atunci când baza este pozitivă, indică faptul că piața este optimistă. Atunci când baza este negativă, aceasta indică faptul că piața este scăzută.

Baza contractelor futures trimestriale poate indica mai bine tendința pe termen lung a pieței. Atunci când baza este ridicată (fie pozitivă, fie negativă), înseamnă că există mai mult spațiu pentru arbitraj.

Interes deschis și volum de tranzacționare

Dobânzile deschise (OI) s-au acumulat la 6,28 milioane de contracte (1 contract = 100 USD) pe 10 mai, crescând de la minimul lor din 8 mai, de 5,52 milioane, înainte ca lichidările lungi. Pe 14 mai, OI a scăzut brusc după ce prețul a atins 9.900 de dolari. După cum am menționat în Crypto Market Daily de joi, acest lucru poate indica faptul că unii cumpărători și-au închis pozițiile și au obținut profituri.

Ora de colectare a datelor: 8/8 0:00 a.m. până la 5/17 4:00 a.m. (UTC)

Dobânda deschisă este numărul total de contracte futures / swap care nu au fost închise într-o anumită zi.

Volumul de tranzacționare este volumul total de tranzacționare a contractelor futures și a swap-urilor perpetue pe o anumită perioadă de timp.

Dacă există 2.000 de contracte lungi și 2.000 de contracte scurte deschise, dobânda deschisă va fi de 2.000. Dacă volumul tranzacționării crește și dobânda deschisă scade într-o perioadă scurtă de timp, aceasta poate indica faptul că o mulțime de poziții sunt închise sau au fost forțate să lichideze. Dacă atât volumul de tranzacționare, cât și dobânda deschisă cresc, indică faptul că s-au deschis o mulțime de poziții.

Raportul de împrumut al marjei BTC

Raportul de împrumut al marjei a scăzut rapid de la peste 4,5 la 0,8 după 9 mai și a încheiat trei săptămâni de impuls crescător. În timp ce raportul a revenit la 1,45, pauza de impuls sugerează că comercianții cumpără mai prudent pe piața spot levieră.

Ora de colectare a datelor: 8/8 0:00 a.m. până la 5/17 4:00 a.m. (UTC)

Raportul de împrumut al marjei reprezintă date de tranzacționare pe piață la fața locului, care arată raportul dintre utilizatorii care împrumută USDT față de împrumutarea BTC în valoare USDT într-o anumită perioadă de timp..

Acest raport îi ajută și pe comercianți să analizeze sentimentul pieței. În general, comercianții care împrumută USDT urmăresc să cumpere BTC, iar cei care împrumută BTC urmăresc să îl scurteze.

Atunci când raportul de împrumut de marjă este ridicat, indică faptul că piața este urcată. Când este scăzut, indică faptul că piața este urcată. Valorile extreme ale acestui raport au indicat istoric inversarea tendințelor.

Statistici comercianți

Robbie, analist de investiții OKEx

Din punct de vedere tehnic, Bitcoin a revenit în zona de rezistență cheie de la 10.000 la 10.500 dolari, unde a început ultima mare scădere, iar prețul nu a reușit să se închidă din nou peste 10.000 dolari joi (UTC). Deoarece prețul a crescut cu 10% în cursul săptămânii, luarea de profit este probabil să descurajeze creșterea prețurilor pe termen scurt.

În timp ce indicatorii de mai sus prezintă semnale mixte, cu o primă viitoare bună peste spot și o scădere a OI. Raportul Long / Short (sub 1.0) poate indica faptul că comercianții cu amănuntul sunt precauți să deschidă longs în acest moment. Cu toate acestea, comercianții cu amănuntul acționează adesea ca un contra-semnal pentru mișcările pieței și încă cred că taurii sunt în control.

Declinare de responsabilitate: Acest material nu ar trebui să fie luat ca bază pentru luarea deciziilor de investiții și nici să fie interpretat ca o recomandare de angajare în tranzacții de investiții. Tranzacționarea activelor digitale implică un risc semnificativ și poate duce la pierderea capitalului investit. Ar trebui să vă asigurați că înțelegeți pe deplin riscul implicat și să luați în considerare nivelul dvs. de experiență, obiectivele investiționale și să solicitați consiliere financiară independentă, dacă este necesar

Urmați OKEx Insights pe:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map