Ce este un portofel hardware Bitcoin?

Un portofel hardware Bitcoin este un dispozitiv care vă permite să stocați criptomoneda în siguranță offline, cunoscută și sub denumirea de stocare la rece. Aceste unități funcționează similar cu un cont bancar digital. La fel ca un portofel mobil, vă puteți trimite, primi și urmări soldul direct din portofelul dvs. hardware.

Portofelele hardware sunt considerate cea mai sigură metodă de stocare a criptomonedelor de către majoritatea din industrie. Aceste obiecte futuriste vă asigură Satoshis în câteva moduri diferite. În primul rând, dispozitivul criptează accesul la monedele dvs. Această criptare vă oferă un strat suplimentar de securitate atunci când aveți portofelul hardware online.

Important, cineva nu poate să-ți fure portofelul hardware și să îți acceseze criptomonedele. Majoritatea dispozitivelor includ o cerință suplimentară de cod PIN. În acest mod, cripta dvs. câștigă un nivel suplimentar de securitate împotriva furtului sau pierderilor. În special, dacă vă pierdeți pinul, va trebui să vă restaurați portofelul folosind pinul de rezervă emis din fabrică.

Ce sunt portofelele hardware Bitcoin?

Principala diferență între portofelele dvs. cripto tradiționale și portofelele hardware este că acesta din urmă are o formă fizică. Deoarece există portofele hardware în lumea reală, există câțiva factori suplimentari care trebuie luați în considerare atunci când cumpărați unul. Veți dori să alegeți un portofel hardware care să se potrivească stilului dvs. de viață. Dacă sunteți o persoană activă care își folosește criptomoneda des, veți avea nevoie de un dispozitiv mai mic care să vă ofere portabilitatea necesară stilului dvs. de viață.

Președintele francez, Emmanual Macron, prezintă un portofel Bitcoin Ledger

Președintele francez, Emmanual Macron, prezintă un portofel Bitcoin Ledger

Indiferent de dimensiunea sau stilul portofelului hardware pe care îl alegeți, va trebui să vă asigurați că păstrați noul dispozitiv în siguranță. Amintiți-vă, portofelul dvs. hardware poate fi pierdut, furat sau distrus dacă nu este stocat corect. Pentru a evita aceste preocupări, vă recomandăm să vă mențineți portofelul hardware într-o locație sigură și uscată. Vestea bună este că, chiar dacă portofelul dvs. este distrus sau furat, puteți totuși accesa cripto-ul dvs. prin intermediul unei semințe de rezervă.

Semințe de rezervă

Frazele de semințe sunt un grup de cuvinte aleatorii care vă oferă acces la criptomoneda dvs. într-un portofel cripto. Acestea sunt extrem de populare atât în ​​aplicații de portofel hardware, cât și mobile, și din motive întemeiate. Păstrați întotdeauna fraza de rezervă într-o locație sigură. Dacă vă pierdeți expresia de rezervă și portofelul hardware, criptarea dvs. a dispărut pentru totdeauna.

Depozitare la rece vs Hot Wallet

Pentru a înțelege importanța portofelelor hardware, trebuie să înțelegeți diferențele dintre păstrarea Bitcoin în depozitul frigorific și un portofel fierbinte. Acești termeni se referă pur și simplu la starea internetului dispozitivului. Portofelele mobile, cum ar fi cripto-ul dvs. preferat Dapp, necesită o conexiune la internet pentru a funcționa. Această conexiune la internet funcționează, de asemenea, ca un potențial vector de atac pentru hackerii care caută acces la fondurile dvs. Portofelele hardware comunică la internet numai atunci când le atașați direct la rețea. În acest fel, portofelele hardware sunt cea mai sigură opțiune pentru pasionații de cripto.

Cu entuziasm, cei mai mari deținători de cripto folosesc portofele hardware pentru a-și proteja vastele imperii. În special, Winklevoss gemenii au fost menționați declarând că își păstrează criptografia în portofele hardware, cu expresia seed distribuită în mai multe cutii de securitate bancară. Având în vedere că sunt miliardari Bitcoin, această strategie are sens. Deși este posibil să nu dețineți milioane de cripto, este totuși inteligent să dețineți un portofel hardware pentru a vă asigura deținerile. Din fericire, aceste dispozitive sunt acum mai accesibile ca niciodată.

Cum obțin un portofel hardware Bitcoin?


Astăzi, există toate tipurile de producători de portofele hardware pentru criptomonede. Veți dori să rămâneți la cele mai reputate mărci pentru a vă asigura că nu există vectori de atac neprevăzute sau probleme hardware. În mod critic, nu doriți să achiziționați un portofel hardware de la o companie care ar putea să nu mai funcționeze în câteva luni. De asemenea, un nou producător poate avea unele erori de rezolvat în produsul lor.

Cele mai bune opțiuni actuale sunt:

  • Ledger Nano S
  • Ledger Nano X (portofel premium)
  • Trezor Model One
  • Trezor Model T (portofel premium)

Sfaturi generale pentru securizarea portofelului dvs. hardware

În general, există câteva linii directoare importante pe care ar trebui să le urmați pentru a vă păstra criptarea în siguranță pe portofelele hardware. Primul lucru pe care doriți să-l faceți este, în mod evident, să vă asigurați că dispozitivul dvs. este sigur din punct de vedere fizic. Dacă casa ta arde și atât portofelul, cât și expresia cheie se află în casa ta, ziua ta tocmai s-a înrăutățit.

În plus, va trebui să mențineți firmware-ul de pe dispozitivul dvs. actualizat. Companiile lansează actualizări în mod obișnuit pentru a remedia probleme de securitate. Dacă nu reușiți să vă mențineți dispozitivul actualizat, ați putea fi victima unui vector de atac învechit. De asemenea, nu lăsați niciodată portofelul hardware conectat. Înfrânge scopul deținerii unui portofel hardware dacă îl lăsați conectat la internet.

Escrocherii în portofel

Din păcate, noutatea generală a sectorului criptografic a lăsat mulți oameni într-o stare de confuzie cu privire la modul de a-și proteja cel mai bine câștigurile. Recent, a existat o creștere a numărului de escrocherii de portofele hardware pe piață. Aceste escrocherii urmează de obicei câteva strategii ușor de recunoscut.

Bitcoin înșelătorie portofel hardware

Bitcoin înșelătorie portofel hardware

Nu cumpărați niciodată un portofel hardware folosit

Având în vedere rolul important pe care îl va juca portofelul dvs. hardware în strategia dvs. de investiții în blockchain, se recomandă să rămâneți cu dispozitive noi. Portofelele hardware folosite pot fi modificate sau chiar pre-piratate înainte de a primi unitatea. În plus, numai producătorii de renume ar trebui să fie în lista dvs. de urmărire.

Atacuri de phishing

Primul și cel mai frecvent este phishing atacuri. Nu oferiți nimănui expresia de rezervă a portofelului. Escrocii se vor prezenta adesea ca producătorii dispozitivului dvs. și vă vor cere informații, cum ar fi fraza de rezervă, ca mijloc de verificare sau asistență într-un fel. Odată ce ați dat cuiva expresia dvs. de rezervă, ați pierdut Bitcoin-ul.

Carduri razuibile

Un alt portofel hardware Bitcoin mai elaborat înșelătorie implică vânzarea dispozitivelor uzate online. Escrocii vor deschide dispozitivele, vor nota nota de rezervă și vor vinde unitatea. Într-un caz, o persoană a cumpărat un portofel uzat de la eBay. Totul a fost grozav pentru prima săptămână, apoi, dintr-o dată, cripto-ul persoanei a dispărut.

Investigațiile ulterioare au dezvăluit ce se întâmplase. Escrocii aveau o frază de rezervă preconfigurată ascunsă pe o zgârietură falsă card. El a resigilat portofelul hardware în ambalajul original și l-a instruit pe noul proprietar să-și facă backup noului dispozitiv cu expresia de semințe defectă.

Noul proprietar a crezut că a fost prima persoană care a deschis cutia și a continuat să o încarce cu mai mulți Bitcoins. Hackerii au putut apoi să folosească pur și simplu fraza de rezervă pentru a recâștiga accesul la dispozitiv și a trimite tot Bitcoin în altă parte. Din păcate, escrocii au reușit să economisească viața acestui individ.

Cei mai buni furnizori de portofele de pe piață

În prezent, există doi producători care domină sectorul portofelelor hardware Bitcoin – Trezor și Ledger. Ambele firme oferă câteva caracteristici unice și stil pentru a se potrivi nevoilor dvs. În plus, ambele companii au o reputație excelentă și și-au furnizat produsele pe piață de ani de zile.

Portofele hardware Trezor

Trezor linia de portofele hardware Bitcoin are un design elegant, care seamănă cu un semnal sonor de alarmă auto. Acest aspect ușor de utilizat este ușor de navigat și ușor de stocat. În plus, linia de portofele hardware Trezor oferă o mare varietate de interoperabilitate. Utilizatorii pot stoca Bitcoin, precum și alte alte monede, inclusiv jetoane ERC-20. Dispozitivele Trezor includ funcții avansate, cum ar fi o aplicație Android avansată pentru a vă monitoriza deținerile. Utilizatorii acestor dispozitive se bucură, de asemenea, de o extensie și acces la Chrome MyEtherWallet portal de autentificare online.

Portofel hardware Trezor T Bitcoin

Portofel hardware Trezor T Bitcoin

Trezor T

Trezor oferă o gamă de produse pe piață. Portofelul lor principal este Trezor T. Acest dispozitiv compact are multe upgrade-uri de la modelul original. Există un ecran tactil ușor de navigat, iar dispozitivul include o conexiune USB-C și slot pentru card microSD.

Portofele hardware Ledger

Ledger este cel mai popular furnizor de portofele de pe piață în acest moment. Compania a furnizat servicii de portofel hardware de încredere din 2012. Portofelele Ledger sunt cel mai bine cunoscute pentru designul lor minuscul și caracteristicile avansate. Pe partea de sus a unei extensii Chrome, dispozitivul se integrează cu Copay, Electrum, Mycelium, MyEtherWallet și GreenBits.

Ledger Nano S

Ledger Nano S

Ledger Nano S

Ledger’s cel mai popular produs este Nano S. Această unitate seamănă cu un USB cu un mic ecran LCD. Afișajul vă permite să vedeți informații vitale și să introduceți codul PIN pentru a accesa Bitcoin-ul dvs. În special, Nano S acceptă peste 1100 de criptomonede diferite, inclusiv toate jetoanele ERC-20. În prezent, sunt folosite peste 180.000 de jetoane ERC, deci această caracteristică oferă multă valoare unității.

Pentru un produs Ledger premium există și Nano X.

rezumat

Dacă sunteți tipul de investitor care intenționează să economisească cantități mari de cripto, sau sunteți doar cu gândul la securitate, un portofel hardware este alegerea inteligentă pentru dvs. Cu toate acestea, va trebui să rămâneți vigilent. În lumea tranzacțiilor blockchain peer-to-peer, nu există rambursări sau plăți anulate. Dacă cineva îți fură Bitcoin-urile pentru că nu le-ai păstrat în siguranță, există puține căi de urmat. În mod crucial, păstrarea criptografiei dvs. în siguranță este responsabilitatea dvs..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map