Gull mot sølv – Nøkkelforskjeller for investorer

Som investor tenker du kanskje at det nå er det ideelle tidspunktet å begynne å handle med edle metaller. Prisene på både gull og sølv er høye i dagens usikre økonomiske forhold. Spørsmålet blir da hvilken som er best å kjøpe, og hva er de faktiske forskjellene mellom disse to edle metaller.

Her vil vi se nærmere på flere av de viktigste forskjellene mellom de to, med spesielt fokus på hvordan de kan påvirke deg fra et handels- og investeringssynspunkt..

Rimelig sølv

Naturligvis er dette en av de første tingene du vil legge merke til når du ser på sølvprisene. Det er billigere enn gull ganske langt. Denne lavere prisen kommer faktisk med mange av de samme fordelene du finner ved kjøp av gull eller andre edle metaller.

Sølv akkurat som gull fungerer som en butikk med verdi og sikring mot mange økonomiske usikkerheter som kan oppstå. Ved siden av denne egenverdien er det også en materiell ressurs ved at du kan se og berøre den i motsetning til andre former for investering. Sølv er også en veldig privat og sikker fysisk ressurs å ha.

Av disse grunner kan en investering i sølv gi deg flere av de samme viktige fordelene, men med en mye lavere og rimeligere pris. Denne overkommelige prisen er også en av hovedgrunnene til at etterspørselen etter sølv blant førstegangsinvestorer i edle metaller er svært høy.

Lagringsplass som kreves for sølv

Som vi nettopp nevnte, medfører en investering i sølv stor pris på grunn av lavere pris. For øyeblikket kan du kjøpe sølv for rundt $ 24 per unse sammenlignet med $ 1900 for samme unse gull.

Dette ser kanskje ikke ut til å være et problem, men å ta i betraktning at sølv også har en mye lavere tetthet enn gull, og du kan se at det er noen problemer med praktisk når det gjelder lagring av edelt metall. Enkelt sagt, du trenger mye mer plass for å lagre beholdningen av sølv enn gull. Denne lagringen er allerede et sentralt spørsmål når du kjøper fysisk gull, men er noe som økes mye mer med sølv.

Poenget når det gjelder lagring av sølv mot lagring av gull er at sølv koster deg mer i lagring på grunn av hvor mye plass det tar. Sølv må også oppbevares på et tørt sted for å unngå forringelse av kvaliteten. Dette er rett og slett en bekymring du ikke har med gull.

Prisvolatilitet av sølv mot gull

Mengdemessig er den årlige tilførselen av sølv mye større enn den årlige tilførselen av gull. Dette kan også være en bidragsyter til senere forskjeller, men når det kommer til volatilitet, må vi se på verdien av sølvmarkedet sammenlignet med gullmarkedet med tanke på nåværende pris.

Med denne verdien knyttet er verdien av gullforsyningen til markedet mer enn 12 ganger større enn den totale verdien som leveres til sølvmarkedet. Hvordan påvirker dette volatiliteten til sølv?

Med en mindre forsyningsverdi kan sølv bli mer påvirket av eventuelle endringer i markedet. Dette kan sammenlignes med aksjemarkedet generelt med et eksempel på et selskap med høyt markedsverdi mot et selskap med lavere markedsverdi. Det tar mindre handel for å flytte prisene til lavere verdi.


Dette volatilitetspunktet kan sees fra begge sider som en næringsdrivende. Det betyr sannsynligvis at sølv på en dårlig dag når markedene er nede, kan være mer enn gull, men det betyr også at når prisene er oppe, kan sølv stige proporsjonalt mer av samme grunner..

Sølv brukes mer i industrien

En mye høyere andel av sølvforsyningen brukes i industrien. Den har et bredt spekter av bruksområder i mange sektorer. Sølv er mye brukt i elektronikk på grunn av sin ledningsevne. Den brukes også i mange medisinske applikasjoner, batterier, fornybar energi og andre områder. Gull derimot brukes ikke nesten like mye i industrien. Hva forteller dette oss om disse edle metaller?

På den ene siden viser det at sølv er mye mer utsatt for det generelle økonomiske klimaet, siden mye av etterspørselen kommer fra industrien. Disse næringene kan bli hardt rammet av noen form for nedgang. Du tror kanskje at en slik hendelse kan føre til fallende sølvpriser. Det er ikke alltid tilfelle skjønt.

Felles for både sølv og gull er at de begge brukes som en stor butikk av verdi. De er begge enormt populære investeringer i sikre havn i tider med økonomiske problemer. Som det har blitt demonstrert tidligere og akkurat nå, kan edle metaller som gull og sølv stige mest i tider med økonomisk usikkerhet, ettersom flere investorer kjøper begge for å sikre kapitalen.

Mye mer gull lagres

Regjeringen og andre store institusjoner har ofte store lagre av mange edle metaller. På et tidspunkt var sølv det dominerende metallet som ble holdt i reserve av mange over hele verden. I dag er det absolutt ikke tilfelle. Det er nå mye mer gull lagret av land over hele verden enn det er sølv.

Det er flere grunner til dette, ikke minst at sølv ikke lenger brukes for det meste til å lage mynter. Dette skaper en situasjon der priser på edelt metall kan hoppe opp veldig raskt hvis det var en stor plutselig etterspørsel etter sølv fra enhver form for industrielt behov eller økonomisk situasjon..

På den annen side holdes millioner av gram gull i reserve av regjeringer over hele verden. Denne eierandelen øker bare år for år. Poenget er at hvis det tilfeldigvis er forsyningsavbrudd eller en enestående etterspørsel etter sølv, kan denne etterspørselen raskt oppveie tilbudet i det minste på kort sikt, noe som vil føre til økende priser i edelt metall som allerede er utsatt for litt mer volatilitet..

Kjøper gull eller sølv

Vi anbefaler disse to selskapene å kjøpe gull eller sølv:

  1. Gullmegler
  2. Bullion Vault
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map