Investere i gull – alt du trenger å vite

I turbulente tider er gull en av de viktigste investeringene for handlende over hele verden. Med det nåværende økonomiske klimaet som det er, er det ingen overraskelse at gullprisene per unse på spothandelsmarkedene har slått rekordhøye nivåer. Gitt at prisene har økt nærmere 30% i 2020, uten at det er slutt på den økonomiske usikkerheten i horisonten, kan du lure på om det nå er riktig tidspunkt å investere i gull. Her vil vi veilede deg nøyaktig hvordan du kan komme i gang med en investering i gull og andre faktorer du bør vurdere.

Fordelene ved å investere i gull

Det er et par viktige fordeler når du tenker på å investere spesielt i gull. Her er en oversikt over hva du kan forvente av hver:

Stabilitet: Det sies ofte at gull er resesjonssikkert. Faktum er at etter diagrammer og historiske data øker etterspørselen etter gull i tider med usikkerhet som kan komme i mange former. Dette kan være økonomisk når det gjelder en finansiell lavkonjunktur, som et resultat av valutasvakhet, eller som skyldes politisk ustabilitet i visse regioner.

Til slutt vises denne stabiliteten godt hvis du tar en titt på kartene. Gullprisene har steget jevnt og trutt gjennom årene, spesielt når økonomiene har blitt utfordret. Eksempelet er klart i 2020 ettersom prisen har nådd rekordhøye nivåer over $ 2000.

Diversifisert portefølje: En hjørnestein i vellykket investering er å ha en balansert portefølje. Det er her gull og faktisk andre edle metaller, og noen varer kan komme til nytte. Å ha gull i porteføljen gir en veldig sikker balanse, og i mange tilfeller en sikring mot volatilitet og økonomisk usikkerhet på grunn av eiendelens sikre havn, og det faktum at verdien ikke er spesielt påvirket av samme tilbud og etterspørsel reaksjoner som de fleste andre eiendeler.

Hva gull vil bringe til porteføljen din er et mål på konsistens. Det er kanskje ikke den mest profilerte utøveren når det gjelder avkastning, og når vi ser på økningstakten på lengre sikt, blir den utført av de fleste store aksjeindekser og noen andre eiendeler, selv om den fremdeles har snitt jevn vekst, spesielt innen kortere perioder der større økonomiske utfordringer har vært på plass.

Hvordan investere i gull

Investering i ethvert nytt marked eller eiendel virker til en viss grad skremmende. Denne følelsen forsvinner når du innser at det ikke er noen reelle barrierer for inngang. Det samme gjelder å investere i gull. Det er faktisk mange måter du kan kickstarte investeringen din i eiendelen. Mens en av disse er å kjøpe gullet, kan du være trygg på at det er flere mer fleksible måter å bli involvert.

Aksjer: Investering i gullrelaterte aksjer er en utmerket måte å komme i gang hvis du er interessert i å eie noe gull. OK, du vil ikke eie det faktiske gullet direkte, men du vil direkte dra nytte av en økning i selskaper som er direkte påvirket av prisene på gull.

Investering i slike aksjer som gruveselskaper betyr også at du har en god grad av likviditet siden du enkelt kan kjøpe og selge beholdningene dine, noe som er en av utfordringene hvis du kjøper fysisk gull.

ETFer: I likhet med å investere i gullaksjer, kan du velge gullrelatert ETF eller aksjefond. Dette er i utgangspunktet investeringer i kurver av gullrelaterte selskaper slik du ville fått med en aksje. Forskjellen her er at du ikke vil ha direkte eierskap til de underliggende aksjene, og en investering i flere selskaper på denne måten er absolutt mer diversifisert.

Dette er en mer balansert, konservativ investeringsmetode som beholder mye likviditet for deg som handelsmann, selv om det kan være noen gebyrer og andre betingelser knyttet til deg. Av den grunn er dette mer passende investeringer for ikke-nybegynnere.

Hvis du er interessert, kan du se vår guide for handel i ETF-er.

Fremtid & Alternativer: Et annet alternativ du har når du investerer i gull eller andre varer, er å handle på futuresmarkedet. Futures er i utgangspunktet avtaler om å kjøpe en eiendel, i dette tilfellet gull, på et bestemt tidspunkt i fremtiden, til en bestemt pris. Dette er veldig populære handelsmarkeder og kan være ekstremt likvide.

Denne likviditeten kan være positiv hvis du trenger å handle gullinvesteringene dine raskt, men du bør merke deg at futuresmarkedet kan være ganske volatilt, og futures- og opsjonshandel anses å være ganske høy risiko og for det meste bare egnet for erfarne investorer..

Fysisk gull: Det er flere måter å kjøpe fysisk gull på. Den vanligste måten å gjøre det på er å kjøpe gullgull som er sertifisert i nærheten av rent gull og vanligvis kjøpt i stereotyp form av gullstenger, eller visse gullmynter og er tilgjengelig fra mange sertifiserte og pålitelige kilder rundt om i verden..

Vi anbefaler disse to selskapene å kjøpe gull:

  1. Gullmegler
  2. Bullion Vault

Hvem bør vurdere å kjøpe gull?

I virkeligheten kan en investering i gull være egnet for nesten alle, om enn av en rekke forskjellige grunner. Det er et utmerket tillegg til enhver portefølje som en konsistent utøver som kan legge til et stort mangfold, avhengig av hvordan du ønsker å investere i den..

Spesielt i det nåværende usikre økonomiske klimaet, synes en investering i gull å ha blitt ansett som et klokt valg av mange handelsmenn som gjenspeiles i dagens rekordhøye priser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map