Investere i Palladium – Alt du trenger å vite

Hvorfor investere i Palladium?

Ved å investere i edle metaller vil du bli tilgitt for å sette et veldig tungt fokus på populære navn i sektoren. Handel med gull og sølv tiltrekker åpenbart mye mer oppmerksomhet på dette området, hovedsakelig på grunn av det generelle nivået av bevissthet som folk flest har rundt disse svært vanlige markedsvalgene. Det er andre edle metaller som det absolutt er verdt å investere i. En av disse som ofte glemmes av detaljhandlere, er palladium. Til tross for at dette edle metallet har vokst kraftig de siste årene, og har vist gevinster på mer enn 1000% siden 2008, blir det ofte lagt til side av investorer som fokuserer på gull- og sølvmarkedene med høyere volum.

Her vil vi vise deg hva palladiummarkedet handler om, hvordan du kan komme i handel med dette edle metallet, og hvorfor det kan være et flott tillegg til porteføljen din.

Det grunnleggende – hva som driver Palladium-priser?

For øyeblikket handler palladium høyere enn gull, med begge rekordhøye poeng. Dette har lyst på begge som aldri før. Så, hva er de viktigste faktorene som har drevet prisene på palladium til å sette dem på høyere nivåer til og med enn gull? Her er noen få viktige å vurdere:

Etterspørsel etter bilindustri – Dette er uten tvil den viktigste innflytelsen på prisene på palladium over hele verden. Bilindustrien står for rundt tre fjerdedeler av den globale etterspørselen etter palladium. Dette skyldes at palladium er en nøkkelkomponent i produksjonen av katalysatorer. Dette, og spesielt etterspørselen etter biler i store markeder som USA og Kina, har stor betydning for prisen på palladium.

Geopolitiske bekymringer – Denne faktoren kan være aktiv på flere fronter for palladium og er noe du bør undersøke før du investerer. Mye av verdens palladiumforsyning kommer fra Russland og Sør-Afrika. Dette utgjør omtrent 80% av den totale forsyningen over hele verden. Når det er sagt, kan eventuelle forstyrrelser i denne forsyningen eller prosessen, det være seg i form av sanksjoner som Russland noen ganger takler, eller strømforsyningsproblemer, føre til svingninger i prisene..

Bytte – Å erstatte palladium for andre metaller innen bilindustrien er noe som kommer under og øker granskningen. Dette er stort sett på grunn av den høye prisen på palladium, og også det faktum at en rekke erstatninger, inkludert platina, kan brukes. Med det i bakhodet er platina imidlertid ikke en direkte erstatning som lett kan brukes, så bilprodusenter er fortsatt i stor grad avhengige av palladium.

Amerikansk dollar styrke – Valutamarkedet i amerikanske dollar går gjennom en tøff tid for øyeblikket. Denne svekkende dollaren kan absolutt ha en innvirkning på palladiumprisene som den gjør på andre edle metaller, selv om begrunnelsen bak den kan være annerledes. Palladium kjøpes vanligvis fra leverandører i amerikanske dollar. Enhver nedadgående bevegelse i dollaren har potensial til å fungere som en avskrekkende toppleverandør. Dette kan redusere tilførselen av edelt metall som igjen kan føre til en oppadgående prisbevegelse.

Måter å investere i Palladium

Nå som du kjenner flere av de viktigste driverne bak prisen på palladium, gir det deg en god posisjon til å involvere deg i kjøp og handel på markedet. Det er flere måter du kan gjøre så mye på å handle gull- eller sølvmarkeder. Hovedpoengene som vil variere her er likviditeten, og hvor tett investeringen er knyttet til palladiumprisen.

Den mest direkte måten å bli involvert i å handle med palladium er å kjøpe palladium bullion direkte fra en kjent mynte eller annen pålitelig forsyningskilde. Dette fysiske kjøpet av metallet har vanligvis form av mynter, samleobjekter eller metallstenger som kan kjøpes i forskjellige vekter. Naturligvis er dette absolutt knyttet til markedsprisene på palladium, selv om du bør være oppmerksom på at en liten premie vanligvis legges til av selgeren, og dette kan være en vesentlig vanskeligere palladiuminvestering å videreselge raskt hvis prisen endres.

Palladium-aksjer er en annen populær måte å involvere seg i å handle på markedet. Dette betyr å kjøpe aksjer i palladiumrelaterte selskaper gjennom megleren. De er vanligvis veldig nært knyttet til etterspørsel og pris for palladium, selv om du også må være forsiktig med å forstå nøkkelmålingene for den enkelte bedriftens ytelse. Hvis du leter etter et enda større volummarked, kan du velge å handle palladiumopsjoner eller futureskontrakter. Disse kan være høyere risiko, men er absolutt de mest flytende når det gjelder din evne til raskt å handle palladium.

Til slutt, hvis du søker en veldig balansert måte å investere i palladium på, kan ETF være et godt valg for deg. Det er i det vesentlige kurver med aksjer du kan investere i til en samlet pris. Å investere i en tematisk ETF relatert til palladium vil gi deg god eksponering mot mange av hovedaktørene i sektoren, og bør også sikre en viss grad risikoen hvis prisene faller. Disse ETFene kan ofte også betale et sunt utbytte.

Hvem bør investere i Palladium?

Selv om palladium nå har et høyere prispunkt enn gull, er det fortsatt en investering som enhver type handelsmann kan gjøre. I likhet med andre investeringer i edelt metall er det noe du kan bruke for å gi stort mangfold i porteføljen din. Det blir også veldig tilgjengelig for alle detaljhandlere takket være tilbudet fra mange av de beste online meglerne.

Din investering i palladium avhenger virkelig av risikoprofilen din. Dette vil avgjøre hvilken metode for palladiuminvestering som kan være mest egnet for deg. Hvis du er villig til å ta mer risiko og tåler en viss volatilitet, kan du vurdere opsjoner eller futures, mens en mer konservativ tilnærming vil være en investering i ETFer eller visse indeksfond. Med veksten i etterspørsel og pris er det imidlertid klart at flere og flere handelsmenn blir oppmerksomme på potensialet innen handel med palladium like mye som andre edle metaller.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map