Investering i sølv – Alt du trenger å vite

Hvorfor investere i sølv?

Med den globale økonomien på et uforutsigbart sted, er det ingen overraskelse at handel med edle metaller har steget. Gull er på høyden av all-time highs når handelsmenn strømmer til en mer tradisjonell trygg havn som er vanlig i tider med økonomisk usikkerhet.

Ikke bare gull skjønner en økning i etterspørselen. Sølvhandel, ofte sett på som det nest mest populære edelmetallet som handles, har hoppet til sine egne flerårige høyder. Sølv har nærmet seg $ 28, og sølv har gått frem nesten 30% bare i år. Med det i tankene da, lurer du kanskje på hvordan du kan komme inn på handlingen? Vi har dekket deg med en full nedgang i hvordan du kommer i gang med å handle sølv, sammen med alt du trenger å vite om det verdensberømte edle metallet.

Hva påvirker sølvprisene?

I motsetning til gull som i stor grad ikke påvirkes av de vanlige bevegelsene i tilbud og etterspørsel, kan sølvprisene svinge basert på en rekke faktorer. Slik sett spiller sølv noe av en dobbel rolle. Ja, den har lignende egenskaper når det gjelder å bli sett på som en butikk av verdi og en sikker havninvestering til en viss grad, selv om verdien også kan bli sterkt påvirket av etterspørselen i sektorene den brukte.

Valutastyrke: I likhet med forholdet du vil se mellom hovedvaluta (USD) og gull, har sølv også et omvendt forhold til dollaren. Dette betyr at når dollar er svak, har sølvprisene en tendens til å være høyere. Det motsatte er også sant at i tider med en sterk amerikansk dollar har prisen på sølv en tendens til å gå ned.

Finanspolitikk: Her kan vi bruke finanspolitikken som en avgjørende faktor, ikke bare for inflasjon og renter, men også for myndighetens politikk for kjøp av sølvgull. Alle de tre tingene kan gjøre mye for å flytte prisen på sølv. Det er en god sikring mot økende inflasjon, mens lavere renter også har en tendens til å få folk til å investere i sølv og andre varer.

Praktisk etterspørsel: Den andre siden av sølv er at det er veldig mye brukt i industrien. Dette gjelder spesielt elektriske apparater, medisinsk utstyr og kretsløp. Etterspørselen innen disse sektorene er også en nøkkeldriver i markedsprisene hvis edelt metall.

Hvordan investere i sølv

Nå som du vet hva som driver markedet, la oss se på noen av de enkleste måtene du kan bli involvert i og investere i sølv. Når du har satt deg opp en online meglerhandelskonto, bør investeringsprosessen være veldig enkel.

Silver Bullion: Dette er absolutt den mest direkte måten du kan bli involvert i sølvmarkedet. Det er relativt enkelt å kjøpe sølvbarrer, eller faktiske sølvstenger og mynter, og det er en rekke pålitelige utsalgssteder du kan kjøpe fra. Du bør imidlertid huske at dette er den mest illikvide måten å investere i sølv, og hvert kjøp av fysisk sølv vil ha en liten premie i tillegg til lagringskostnadene du kan pådra deg.

Vi anbefaler disse to selskapene:

  1. Gullmegler
  2. Bullion Vault

Sølv Aksjer: Å investere i aksjer relatert til sølv er en annen flott måte å bli involvert i markedet. Dette kan bety å investere i selskaper som bryter sølv, eller noen som er involvert i produksjonsprosessen. Disse aksjekursene i disse selskapene er vanligvis nært korrelert med prisen på sølv. Denne investeringen kan strekke seg så langt som selskaper i sektorene nevnt ovenfor som bruker mye sølv i sine produkter. Disse selskapene vil også bli påvirket av prisene på sølv, og selvfølgelig har investering i aksjemarkedet stor likviditet hvis du ønsker å selge eller handle.

ETFer & Fond: Prisen på sølv kan svinge, og det samme kan prisen på enkeltaksjer. For det formål er diversifisering alltid en god idé. ETFer og aksjefond kan gi det ideelle alternativet til å investere i sølv gjennom en rekke forskjellige aksjer. Dette er nettopp det du gjør ved å investere i en ETF eller et aksjefond. Dette er egentlig kurver med aksjer som tilbys, og kan vektes mot en bestemt sektor. I dette tilfellet vil du investere i et fond vektet til fordel for sølv.


Selv om det er andre måter å begynne å investere i sølv på, er dette noen av de vanligste og mest tilgjengelige metodene gjennom megleren din..

Fordeler med sølvinvesteringer

Det er flere fordeler som kan oppnås ved en investering i sølv, spesielt på riktig tidspunkt. Med den nåværende økonomiske situasjonen som presser flere og flere mennesker inn til sølv, ser det ut til at det nå kan være på tide å gjøre dette.

Diversifisering av porteføljen din er alltid et stort pluss. Dette er nøyaktig hva en investering i gull, sølv eller andre edle metaller kan tilby. Disse kan også fungere som en flott hekk mot endrede forhold nå eller inn i fremtiden.

Et annet positivt poeng for sølv er at hvis du er interessert i en investering i edle metaller, tilbyr sølv en av de mest tilgjengelige portene når det gjelder pris. Med under $ 30 per unse i det nåværende markedet er det fortsatt veldig rimelig selv om du har litt mindre kapital å investere med.

Med sliver har du også de doble bruksområdene som er nevnt ovenfor. Det kan både være en butikk med verdi og også en etterspurt industriell ressurs. Dette i seg selv legger også til anken hvis du vurderer å flytte sølv.

Siste tanker

Samlet sett, selv om det er sant at sølv blir sett på som et mer flyktig edelt metall å investere i enn gull, er det et veldig balansert valg. Du har flere fordeler på din side, spesielt hvis du velger å investere i sølv for øyeblikket, og du har også en vare som du vet kan beholde verdien over tid.

Legg til det faktum at det er lettere enn noensinne å investere i sølv og andre varer, og du er på rett vei.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map