Hong Kong aduce licență la schimburi criptografice

Cadru bazat pe înscriere; impact limitat așteptat. Încă numai PI.

Prezentare generală

Hong Kong își intensifică eforturile pentru a reglementa formal schimburile de criptomonede din oraș. Pe 6 noiembrie 2019, Securities and Futures Commission tocmai a lansat un nou cadru de reglementare elaborat, care permite organului de supraveghere a valorilor mobiliare să elibereze licențe către platformele de tranzacționare criptografice. Ar putea fi acesta un schimbător de jocuri pentru industria criptografică? Fiind un centru financiar global de vârf, ce înseamnă noul regim pentru oraș?

Un cadru cuprinzător

În urmă cu un an, SFC a anunțat o cutie de nisip de reglementare, pe fondul oferirii unui mediu restrâns pentru companiile fintech pentru a promova inovația de reglementare. După un an la cea mai recentă săptămână HK FinTech, Ashley Alder, șeful SFC, a anunțat că organul de supraveghere a valorilor mobiliare din oraș a stabilit acum un nou set cuprinzător de reglementări pentru schimburile de criptomonede din Hong Kong..

Alder a spus că regulile sunt adaptate pentru industria criptografică, acoperind toate preocupările cheie privind protecția investitorilor, inclusiv custodia sigură a activelor, cerințele KYC, combaterea spălării banilor și manipularea pieței. Sunt incluse, de asemenea, concepte care nu există pe piețele financiare tradiționale, cum ar fi portofelele calde și reci, furculițele, picăturile de aer.

Criptomonedele și activele virtuale tranzacționate pe o platformă cu licență SFC nu vor face obiectul aceluiași tip de reglementare care se aplică ofertelor tradiționale de valori mobiliare sau fondurilor de investiții.

În plus, toate platformele licențiate trebuie să aibă o asigurare care să acopere riscul pierderii sau furtului activelor virtuale.

El a subliniat că „activele virtuale s-au deplasat mai departe pe piețele financiare convenționale” și a evidențiat în special monedele stabile, spunând că unele proiecte sunt „capabile să fie adoptate extrem de rapid la scară globală”, ceea ce a dus la „îngrijorări serioase în rândul politicienilor și bancherilor centrali și autoritățile de reglementare financiare. ”

Licențierea de schimb: o soluție opt-in

Noul cadru de reglementare permite SFC să acorde o licență operatorilor de schimb care doresc să opteze pentru reglementare. Cu alte cuvinte, nu este obligatoriu ca schimburile criptografice din oraș să dobândească o licență de operare. Alder a explicat că motivul alegerii unei soluții opt-in, deoarece legislația existentă nu a fost concepută având în vedere lumea criptografică. El crede că piețele pot aștepta până când noua legislație acoperă întregul sector al activelor virtuale, deși nu este prevăzută o cronologie.

Având în vedere că mulți dintre principalii operatori de schimb criptografic au prezență în Hong Kong, credem că vor exista o mână de schimburi care vor primi invitația de a participa la planul de reglementare SFC, totuși, nu ne așteptăm să vedem un număr mare a schimburilor care se reped în rețeaua de reglementare.

Numai investitori profesioniști, fără retail

Noul program de licențiere a declarat că operatorii de schimb valutar pot furniza servicii numai investitorilor profesioniști, ceea ce înseamnă că încă nu pot fi furnizate servicii de vânzare cu amănuntul. Conform Regulilor privind valorile mobiliare și la termen (investitor profesionist) (Cap. 571D), „investitor profesionist” înseamnă

– O persoană fizică care are un portofoliu de cel puțin 8 milioane HKD sau echivalentul său în orice valută străină la data relevantă sau după cum se constată prin trimiterea la unul sau mai multe dintre următoarele documente emise sau depuse în termen de 12 luni înainte de data relevantă.

– O societate fiduciară care a fost încredințată sub unul sau mai multe trusturi din care acționează ca administrator cu active totale de cel puțin 40 de milioane HKD sau echivalentul său în orice valută străină la data relevantă.

Aceasta este doar o parte a definiției, cu toate acestea, nu înseamnă că vor fi implicați investitori de retail. Noile reguli continuă să facă tranzacționarea criptomonedelor în Hong Kong doar către un grup mic de investitori. Alder a subliniat că motivul acestui fapt este contractele futures de active virtuale către public, în special contractele cu efect de levier, acestea sunt volatile și ar putea fi „extrem de riscante”.

Bitcoin și alții: nu valori mobiliare

Modul în care SFC vede natura bitcoin și a altor cripto-active este un alt punct culminant din anunț. Alder a spus clar: „Bitcoin și celelalte active cripto mai familiare nu sunt valori mobiliare”. Și că SFC „are doar puterea de a reglementa o platformă care tranzacționează active virtuale sau jetoane care sunt„ titluri de valoare ”sau„ contracte futures ”legale. Poziția SFC este în mare măsură în concordanță cu alte organisme de reglementare din lume, cum ar fi SEC din SUA.

Concluzie

Anunțul de reglementare a schimbului criptografic SFC a venit după inițiativele blockchain ale Chinei și ne putem aștepta ca China și, în linii mari, Asia, să fie în centrul atenției atunci când vine vorba de dezvoltarea cripto-bazată pe blockchain. Pe măsură ce investițiile criptografice devin din ce în ce mai frecvente, precum și utilizarea zilnică și utilizarea activelor virtuale au crescut rapid, fără îndoială că este nevoie de un set complet de reglementare a activelor cripto. Credem că un mediu bine reglementat va aduce beneficii atât investitorilor, cât și părților interesate din industria criptografică. Dezvoltarea reglementării în Hong Kong este considerată o mișcare pozitivă pentru industria criptografică generală.

SFÂRȘIT

Despre OKEx

Cea mai mare și mai diversă piață a criptomonedelor din lume, OKEx este locul în care comercianții, minerii și investitorii instituționali globali de criptomonede vin să gestioneze activele cripto, să sporească oportunitățile de investiții și să acopere riscurile. Oferim tranzacționări spot și derivate, inclusiv contracte futures, swap perpetuu și opțiuni, ale criptomonedelor majore, oferind investitorilor o mare flexibilitate în formularea strategiilor lor pentru a maximiza câștigurile și a reduce riscurile.

Contact media:

Vivien Choi

E-mail: [e-mail protejat]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map