Înjumătățirea recompenselor poate reduce profitul minier, dar impactul limitat asupra bazinelor

Prezentare generală

Prețurile bitcoin au rămas ferm peste nivelurile de 9500, deoarece piețele sunt la mai puțin de 100 de zile distanță de evenimentul extrem de anticipat de recompensare a bitcoinului. În timp ce comercianții s-ar fi putut aștepta la o traiectorie pozitivă a prețurilor pe măsură ce se apropie înjumătățirea, minerii s-ar putea afla într-o poveste complet diferită, deoarece înjumătățirea ar putea reduce profiturile și ar putea declanșa o creștere a ratei de hash. Cu toate acestea, un nou studiu realizat de OKEx arată că impactul recompensării la jumătate a bazinelor miniere poate să nu fie la fel de sever ca înainte.

Moment pozitiv

Înjumătățirea recompensei Bitcoin va fi, fără îndoială, cel mai urmărit eveniment din spațiul cripto din acest an. Sentimentul pozitiv în jurul valorii de înjumătățire s-a reflectat asupra mișcărilor recente de preț ale cripto-ului principal. Bitcoin a câștigat aproximativ 30% în ianuarie, făcându-l una dintre cele mai performante clase de active din întreaga lume. Sentimentul urcării a fost preluat la tranzacționarea la începutul lunii februarie. Chiar în primele șase zile ale lunii februarie, bitcoin a adăugat încă 5% din valoare și, aparent, este pe drumul cel bun la nivelurile de 10000.

Figura 1: Bitcoin pe drumul spre nivelurile de 10000 USD (Sursa: OKEx; Tradingview)

Lecții de istorie: reducerea la jumătate a cazului alcătesc BTC

Nu există nicio bilă de cristal care să le spună piețelor ce se va întâmpla după viitoarea înjumătățire a bitcoinului; cu toate acestea, cele două înjumătățiri bitcoin anterioare ne-ar putea oferi un indiciu asupra a ceea ce s-ar putea întâmpla după eveniment.

Prima jumătate a recompensei bitcoin a avut loc la 28 noiembrie 2012, pe fundalul unei piețe puternice de urs. Pe măsură ce înjumătățirea a început să crească, BTC a crescut de la mai puțin de 5 USD la mai mult de 10 USD în cele șase luni înainte de prima înjumătățire. Prețul a crescut chiar la aproximativ 200 USD în cele șase luni de la înjumătățire.

Piețele au înregistrat, de asemenea, cursuri similare în timpul celei de-a doua reduceri la jumătate a bitcoinului în 2016. Prețurile BTC au crescut drastic de la 400 USD la peste 640 USD în cele șase luni anterioare celei de-a doua reduceri la jumătate, iar prețurile au atins 1075 USD în următoarele șase luni, reprezentând o creștere de 66%.

În timp ce piețele au rămas necunoscute despre performanța bitcoinului după viitoarea înjumătățire din mai, însă sentimentul pozitiv în bitcoin și pe piața mai largă a criptomonedelor a devenit din ce în ce mai evident. Acest impuls alcătesc s-ar putea consolida în continuare, deoarece piața va da probabil așteptări mai mari la înjumătățire pe măsură ce se apropie mai aproape.

De ce a înjumătățit penele ciufulite?

Viitoarea înjumătățire poate fi urcată la prețurile bitcoin; cu toate acestea, minerii ar putea avea o perspectivă foarte diferită.

Într-o sesiune recentă AMA cu Alina Yao, vicepreședintele afacerii și șeful OKEx Pool a recunoscut că „reducerea la jumătate ar putea crește riscul unei profitabilități miniere mai mici și creșterea ratei de hash în același timp”. Cu toate acestea, Yao a adăugat, de asemenea, că impactul la înjumătățire asupra bazinelor miniere ar putea fi limitat datorită îmbunătățirii rapide din sector.

Bazinul minier a fost o industrie extrem de competitivă. Pentru a rămâne în joc, operatorii de piscine au îmbunătățit infrastructurile și tehnologiile sale, și-au consolidat eficacitatea împotriva șocurilor pieței. Mai mult, datele arată că înjumătățirea nu poate duce la o creștere a formei ratei de hash.

Rata de hash a lui Bitcoin a fost menținută la 27,6T timp de aproximativ 80 de zile în timpul primului eveniment de înjumătățire din noiembrie 2012. Numărul nu a scăzut peste 30T până la jumătatea lunii februarie 2013. Minerii au asistat, de asemenea, la un model similar similar în timpul celei de-a doua reduceri la jumătate a bitcoinului. Prin urmare, înjumătățirea poate să nu fie principalul factor al creșterii ratei de hash chiar și în perioada de înjumătățire.

Concluzie

Am analizat modul în care se dezvoltă sentimentul pozitiv pe măsură ce piețele se apropie de evenimentul înjumătățit, iar grupurile miniere pot prezenta rezistență în momentul în care recompensele miniere sunt înjumătățite. Momentul raliului de preț care s-a construit în jurul valorii de înjumătățire ar putea rămâne intact, cel puțin pentru perspectiva pe termen mediu. În plus, incertitudinile globale, cum ar fi focarul de coronavirus în curs de desfășurare și alte tensiuni geopolitice, ar putea crește apetitul de risc la nivel global și ar putea fi un alt motor pentru criptomoneda de vârf..

SFÂRȘIT

Despre OKEx

Cea mai mare și diversă piață din lume a criptomonedelor, OKEx este locul în care comercianții, minerii și investitorii instituționali globali de criptomonede vin să gestioneze activele criptografice, să sporească oportunitățile de investiții și să acopere riscurile. Oferim tranzacționări spot și derivate, inclusiv contracte futures, swap perpetuu și opțiuni, ale criptomonedelor majore, oferind investitorilor o mare flexibilitate în formularea strategiilor lor pentru a maximiza câștigurile și a reduce riscurile.

Contact media:

Vivien Choi

E-mail: medi[email protected]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map