Ce înseamnă ratele dobânzii aproape zero pentru Stablecoins și de ce nu va împiedica creșterea

Prezentare generală

Măsuri extraordinare pentru vremuri extraordinare și ar putea însemna, de asemenea, conducerea la consecințe extraordinare. Deși am văzut că piețele de active s-au recuperat inițial din vânzarea coronavirusului, totuși, pandemia este departe de a se fi terminat și teama de a avea o recesiune globală a crescut.

Apa care poartă barca este aceeași care o înghite. Măsurile de ultra-relaxare adoptate de băncile centrale globale și de factorii de decizie politică pot conține cumva daunele economice, dar ar putea crea și alte provocări.

Atât piețele tradiționale, cât și piețele cripto apar, din ce în ce mai mult, îngrijorate de a avea rate negative în SUA și, recent, au existat mult mai multe conversații despre acest subiect în rândul factorilor de decizie politică. Dacă vedem dobânzi negative în SUA, cum va afecta această măsură extremă piața stablecoin și modelul său de afaceri și piața criptomonedelor în general?

Pandemia trimite rata la aproape zero

Rezerva Federală SUA și alte bănci centrale au luat măsuri îndrăznețe pentru a atenua impactul coronavirusului asupra economiei globale și a piețelor financiare. După cele două reduceri ale ratei surpriză 3 martie și 15 martie, rata fondurilor alimentate este acum redusă la 0-0,25%, niveluri pe care piețele nu le-au văzut de la criza financiară globală. Mai mult, pe 23 martie, Fed a anunțat reluarea relaxării cantitative fără limită, deschizând ușa pentru achiziționarea de active care „aveau nevoie pentru a sprijini buna funcționare a pieței."

Figura 1: Fondurile federale ale SUA vizează intervalele superioare și inferioare (sursă: extinsă a sistemului guvernatorilor rezervei federale; Fed. St Louis).

Reacțiile de pe piețele de trezorerie au atras atenția analiștilor. Randamentele SUA de 1 lună și 3 luni au scăzut în zona negativă. Scăderea a venit nu prea mult după ce Fed a făcut-o "Infinitul QE" anunţ. Chiar dacă ambii au revenit ușor de la minim, totuși, piețele nu au exclus în totalitate randamentele ar putea reveni la negative.

Figura 2: Randamentele SUA 1M și 3M au intrat în negativ (Sursa: Tradingview)

Ratele negative ale dobânzii în SUA, pe bune?

În urma acestui fapt, discuțiile privind reducerea ratei fondurilor alimentate au crescut, piețele și factorii de decizie politică au avut opinii foarte diferite.

Într-o conferință de presă din 15 martie, președintele Fed, Jerome Powell avertizat că creșterea economică a SUA ar fi probabil "slab" în 2Q. Totuși, banca centrală „nu va folosi dobânzi negative pentru a combate pandemia de coronavirus”. Powell a adăugat că „Nu vedem ratele negative ale politicilor ca fiind susceptibile de a fi un răspuns politic adecvat aici în Statele Unite”.

Unii alți oficiali ai Fed-ului par să fi arătat o atitudine mai blândă cu privire la această problemă. Neel Kashkari, președintele Rezervei Federale Minneapolis, spus ratele dobânzii negative sunt improbabile, deși nu imposibile.

Între timp, președintele Donald Trump pare mai degrabă un susținător al politicii ratelor negative. Înapoi la Forumul Economic Mondial, Trump spus, „Suntem forțați să concurăm cu națiuni care obțin rate negative, ceva foarte nou, ceea ce înseamnă că sunt plătiți să împrumute bani, lucru cu care aș putea să mă obișnuiesc foarte repede. Iubeste asta."

Chiar recent, Federal Reserve Bank of St. Louis Economic Research a lansat un studiu despre băncile centrale care au rate negative, iar posibilitatea Fed SUA devine negativă.

Deci, SUA vor deveni negative? Se pare că nu există un răspuns scurt pentru acest lucru, cel puțin pe termen scurt, dar nimic nu este cu adevărat în afara situației actuale. Totuși, cum va reacționa piața stablecoinului centrat în USD atunci când s-a materializat un mediu de rată negativă în SUA?

Ratele dobânzii, dolarul și moneda stabilă

Dolarul a fost mult timp considerat o monedă de refugiu în perioadele stresante, iar recentele frământări ale pieței conduse de COVID sunt un exemplu clasic. În spatele problemei legate de virus, Indicele Dolarului a crescut de la 94 de mânere superioare la zona 102 în timpul vârfului de vânzare.

Stablecoin are un concept similar, stablecoin-urile legate de USD, cum ar fi USDT și USDC, au fost considerate un activ criptografic mai sigur în comparație cu alte criptomonede atunci când piața se prăbușește.

Capitalizarea de piață a principalelor monede stabile a crescut semnificativ în luna martie. Aprecierile au evidențiat sentimentul riscului la momentul în care prețurile BTC au scăzut de la 9200 USD la 3850 USD într-o chestiune de o săptămână. Alți indicatori, cum ar fi volumul și numărul tranzacțiilor în lanț, au reprezentat, de asemenea, această imagine a cererii de refugiu.

Figura 3: Capitalizarea pieței marilor monede stabile până la 31 martie (Sursa: DeFiPrime; Messari)

Stablecoinele fixate în USD sunt sensibile la cererea de dolari datorită naturii sale și este imposibil să ignorăm viziunea pieței generale asupra dolarului verde, poziția ratei dobânzii a Fed și alți factori asociați atunci când discutați stablecoinele legate de USD.

Deoarece stablecoinul în dolari și dolari are o valoare 1: 1, emitenții de stablecoin depozit banii clienților lor în conturi bancare tradiționale la emiterea sumei echivalente de stablecoin USD. Emitenții profită din colectarea dobânzilor generate de acești bani și aceasta a fost sursa majoră de venituri pentru emitenții de stablecoin.

Acum, Fed ne-a redus ratele de referință la aproape zero, ceea ce înseamnă că băncile vor reduce, de asemenea, randamentul procentual anual al conturilor de economii care corespund mișcării Fed. Emitenții Stablecoin primesc acum probabil venituri mai mici din plățile dobânzilor. Imaginați-vă dacă rata fondurilor alimentate va deveni negativă, economisitorii ar putea chiar să plătească băncilor pentru păstrarea banilor, cum ar fi Europa și Japonia, iar emitenții de stablecoin nu vor fi imuni de acest lucru.

Stablecoins sunt aici pentru a rămâne și pentru a deveni mai mari

Actualul mediu cu rate scăzute ale dobânzii poate împinge emitenții stablecoin să urmărească alte surse de venituri, cum ar fi plasarea banilor clienților în vehicule de investiții cu risc zero, în timp ce alți emitenți ar putea începe să colecteze comisioane de la utilizatori, dar asta nu înseamnă că emitenții stablecoin vor ieși din afaceri în curând. Poate fi invers.

Interes instituțional în stablecoin a crescut, în special în mișcarea banilor, plățile în domeniile tranzacțiilor cu valori mobiliare. JPM Coin de JP Morgan este un exemplu excelent al unei bănci majore de investiții care a dorit să folosească tehnologia blockchain pentru a permite transferul instantaneu al plăților. Cu toate acestea, este doar între clienții lor instituționali.

Faptul că nu doar giganții bancari vor să profite de tehnologia blockchain, bănci centrale au manifestat și un interes tot mai mare. PBOC a lucrat la o formă digitală a yuanului și se pare că se apropie mai mult de acesta lansa. Rapoartele indică, de asemenea, că banca centrală consideră că moneda digitală este un „instrument convenabil pentru rata sa zero și negativă a dobânzii”. Între timp, Fed, BCE, BOE și BOJ și-au intensificat eforturile în acest domeniu.

Cu toate că CBDC și stablecoins ar putea să nu funcționeze în același mod, conștientizarea băncilor centrale cu privire la blockchain semnifică modul în care această tehnologie perturbatoare ar putea schimba modul de a face decontarea într-o abordare mai practică și de aici intră stablecoin.

DeFi ar putea fi un alt punct luminos pentru stablecoin. În lumina datoriilor recente de 4 milioane USD balon datorită scăderii prețului la ETH, care aproape a făcut din MakerDAO o oprire de urgență, vocea de a avea o garanție centralizată în USD în sistemul DeFi a crescut.

Paolo Ardoino, CTO la Tether, a spus Coindesk că, "Nu puteți avea monede stabile algoritmice bazându-vă doar pe activele cripto-în sine," Ardoino a adăugat că garanția centralizată a USD ar putea furniza un "set sigur de umeri" la ecosistemul DeFi.

Deoarece este de așteptat ca DeFi să-și continue creșterea, credem că vor exista conversații în creștere în curând, iar acest lucru nu este dorit de observatorii stablecoin.

Concluzie

Mediul actual al ratei dobânzii aproape zero poate pune emitenții stablecoin într-o poziție ușor proactivă în ceea ce privește gestionarea rezervelor lor. Cu toate acestea, acest lucru nu este neapărat un lucru rău. Într-o imagine mai largă, stablecoin a fost o parte esențială a spațiului cripto mai larg; importanța sa s-a extins și va continua în acest fel. În calitate de investitor individual, stablecoin ar putea oferi adăpost în condiții de piață dificile. În momentul în care piața stablecoin devine din ce în ce mai competitivă, comercianții și investitorii pot explora opțiunile pe care le au în spațiul stablecoin. OKEx recent primele 10 perechi criptografice la USDC, inclusiv BTC, LTC, ETH și XRP, lansarea a venit după capitalizarea pieței USDC depășit 680 milioane USD la sfârșitul lunii martie, comparativ cu doar 439 milioane USD în februarie.

Urmați OKEx pe:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map