Comercianți cu instrumente financiare derivate: dobândă mai mare pentru ETH decât BTC

Faceți clic pe această imagine de mai sus pentru a Inscrie-te și depuneți sau tranzacționați minimum 5 USDT (sau alte criptomonede cu sumă echivalentă) pentru a câștiga 3 USDT

Chei de luat masa

  • Piețele instrumentelor derivate au manifestat recent un interes mai mare pentru ETH Mai degrabă decât BTC, deoarece comercianții par mai dispuși să parieze pe a doua cea mai mare criptă.
  • Datele relevă, de asemenea, că tendința actuală a ETH este mai probabil să poată susține.
  • BTC comercianții cu instrumente derivate par să joace în siguranță, mai degrabă decât să fie speculativi.

Banii noi care intră pe piața ETH

Modificările dobânzii deschise sunt indicatori vitali pentru a arăta dacă există bani noi care intră pe piață. Datele de la Skew arată că interesul deschis agregat al ETH contractele futures și swap-urile au crescut constant de la mijlocul lunii mai, numărul a atins cel mai înalt nivel într-o lună. O tendință ascendentă a dobânzii deschise ar putea sugera, de asemenea, că tendința existentă pe piață ar putea lua avânt. Prin urmare, este probabil să continue.

În contrast, BTC dobânzile futures și swap deschise la OKEx s-au menținut oarecum la nivelurile actuale. Deși nu ne așteptăm la o scădere bruscă a BTC OI pe termen scurt, se pare că se află o tendință descendentă. Deși o OI scăzută ar putea face parte doar din imagine, totuși, piața pare relativ reticentă să parieze pe BTC prețurile în acest moment.

Figura 1a: ETH Futures & Schimbați OI pe OKEx Figura 1b: BTC Futures & Schimbați OI pe OKEx

Sursa: Skew

ETH implică volatilitatea constantă în timp ce BTC scade

Volatilitatea implicată ar putea oferi o imagine mai largă a piețelor. Vedem asta ETHIV-ul a fost recuperat și relativ stabil după căderea din 20 mai, de acolo ETHUSDT nu a reușit să asigure 215 de niveluri și s-a retras în zona 206.

Pe de altă parte, IV al BTC a fost relativ fluctuant recent, în special bitcoin, care se confrunta din nou cu o respingere puternică la nivelurile de 10000.

OKEx Technical Weekly a evidențiat faptul că criptos majore ca BTC și ETH nu au reușit să rupă nivelurile cheie de rezistență (BTC: 10000; ETH: 220). Având în vedere că prima și a doua cea mai mare criptografie nu au reușit să-și rupă nivelurile cruciale de rezistență, ceea ce IV ne poate spune este că ETH pare relativ favorabil sau, cel puțin, mai dispus să fie pariat de comercianți. Dimpotrivă, coborârea BTCIV ar putea implica faptul că este posibil ca comercianții să nu fie încă neclare cu privire la direcția pe termen scurt a cripto-ului.

Figura 2a: Volatilitatea implicată ETH Figura 2b: Volatilitatea implicată BTC

Sursa: Skew

ETH swap base positive, BTC’s in negative

Baza este diferența dintre prețul spot și prețul futures. Din nou, cererea și oferta pe termen scurt a produsului sunt principalii factori care ar putea muta baza. O bază pozitivă înseamnă că comercianții au fost dispuși să plătească o primă pentru a cumpăra contracte futures. De asemenea, o bază negativă înseamnă că contractele futures au fost tranzacționate la o reducere, ceea ce înseamnă că prețul futures este mai mic decât spotul.

Datele de la Skew arată că baza ETHUSD swap pe OKEx a fost în principal pe partea pozitivă, în timp ce baza BTCUSD swap pare că a început să ia o întorsătură recent. Deși baza uneori ar putea fluctua, comercianții ar trebui să urmărească cu atenție schimbarea bazei.

Figura 3a: OKEx ETHUSD Swap – Figura 3b: OKEx BTCUSD Swap Coinbase ETHUSD Basis – Coinbase BTCUSD Basis

Sursa: Skew

Probabilitate egală de rupere a rezistențelor cheie în iunie pentru ETH și BTC

Datele piețelor de opțiuni pot oferi întotdeauna culori de piață pentru comercianți și investitori pentru a evalua abordările altor participanți la piață, iar numărul probabilității ar putea fi unul interesant.

După cum am menționat anterior în acest articol, ambele BTC și ETH au fost respinse recent de nivelurile lor de rezistență cheie. Deși datele de mai sus ar putea indica comercianții au fost mai dispuși să parieze pe ETH, cu toate acestea, piața opțiunilor arată că probabilitatea de ETH a fi peste 220 până la sfârșitul lunii iunie este de aproximativ 28%, în timp ce probabilitatea de a fi de BTC a fi peste 10000 până la sfârșitul lunii iunie este de aproximativ 29%.

Cu alte cuvinte, piața opțiunilor pare să creadă că au existat doar aproximativ 1/3 din șansele ca cele două cripte principale să rupă cele două rezistențe cheie menționate până la sfârșitul lunii iunie. Este demn de remarcat faptul că numerele de probabilitate se schimbă constant în funcție de condițiile pieței.

Figura 4a: Prob. de ETH peste x $ pe scadență. Figura 4b: Prob. Din BTC peste x $ pe scadență

Sursa: Skew

Raportul BTC Put / Call în 6 luni

Am fost acoperire BTCRaportul de punere / apel înainte de înjumătățirea bitcoinului. Credem că o creștere a raportului put / call indică faptul că comercianții de opțiuni s-au concentrat asupra acoperirii riscului de dezavantaj BTC prețuri, mai degrabă decât înființarea pentru tranzacții speculative.

De cand BTC a fost în jurul valorii de 9000 niveluri, raportul put / apel a crescut la un nivel în care BTC a atins 10000 la începutul lunii mai. Acest lucru ar putea indica faptul că comercianții de opțiuni ar putea să nu anticipeze o BTC revenirea prețurilor la nivelurile actuale.

Figura 5: BTC Put / Call Ratio

Sursa: Skew

Autor: Cyrus Ip

Analist de cercetare, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map