De ce India are nevoie de criptare

Faceți clic pe această imagine de mai sus pentru a Inscrie-te și depuneți sau tranzacționați minimum 5 USDT (sau alte criptomonede cu sumă echivalentă) pentru a câștiga 3 USDT.

Prezentare generală

Ridicarea restricțiilor de tranzacționare criptografică din India a rămas una dintre cele mai interesante povești din acest an. În timp ce cea de-a cincea cea mai mare economie din lume este de așteptat să ofere o claritate normativă suplimentară pentru participanții din industrie care au operațiuni locale, recesiunea economică post-COVID ar putea fi un punct pivot care ar putea alimenta cererea de criptomonede în India.

1. FX indian & acțiunile se luptă să-și revină

Performanțele slabe ale piețelor valutare și de acțiuni din India ar putea fi unul dintre motivele pentru care investitorii din India ar putea dori să includă criptomoneda ca parte a portofoliului lor. În ciuda performanței relativ stabile din 4T19, USDINR si Sensex au fost semnificativ neperformat comparativ cu BTCUSDT și Nasdaq într-un interval de timp de un an. INR s – a depreciat cu aproximativ 8% față de dolarul verde și Sensex a renunțat la mai mult de 20% din valoare.

Figura 1: USDINR / BTCUSDT / SENSEX / NASDAQ Performanță pe 1 an (începând cu 20 mai)

Sursa: OKEx; Vedere de tranzacționare

Slăbiciunea se observă în special în perioada post-COVID, unde BTCUSDT și Nasdaq s-au recuperat destul de mult până la nivelurile pre-focar. În același timp, recuperarea USDINR și Sensex a rămas supusă.

Ca India confirmat în cazul celei de-a 100.000-a de cazuri de coronavirus din această săptămână, credem că măsurile recent introduse de relansare a economiei ar putea fi contestate de situația în creștere a pandemiei din țară. Acest lucru ar putea deraia unele dintre eforturile de recuperare.

2. Preocupările privind inflația (sau deflația)

Pe măsură ce pandemia crește, guvernul indian a introdus o INR Pachetul de stimulare de 20 trln își propune să ajute întreprinderile să repornească. Cu toate acestea, aceasta poate crea, de asemenea, o altă problemă – inflația (sau deflația în unele cazuri) și acesta ar putea fi un alt motiv pentru care investitorii ar trebui să arunce o privire asupra investițiilor cripto. Ministrul finanțelor din India, Nirmala Sitharaman adăugat că guvernul nu va ezita să ia mai multe măsuri pentru a stimula economia județului.

Figura 2: Rata inflației India și IPC

Sursa: Tradingeconomics.com; MOSPI

Deși este rezonabil să ne așteptăm ca guvernul să intervină pentru a stimula creșterea economică în perioadele dificile, excesul / subestimul ar putea crea, de asemenea, fluctuații de preț.

Narațiunea majoră a economiei epocii COVID din vest pare mai concentrată pe deflație. Joseph Lupton, economist global la JP Morgan, crede acea "O mare mare dezinflaționistă se ridică acum," iar o scădere generalizată a prețului deflaționist poate fi dăunătoare întregii economii.

În timp ce în est, povestea inflației încă bolborosește, deoarece COVID confirmă că cazurile au încetinit treptat, în special în China. Datele arată că inflația consumatorilor moderat în China luna trecută. Cu toate acestea, întrucât blocarea a perturbat multe lanțuri de aprovizionare, situația se poate întâmpla cauză prețurile la alimente vor crește, la fel ca la începutul lunii februarie.

Poate fi prea devreme pentru a concluziona în ce scenariu se va încadra India, dar India nu este străină de excesul de stimul. În 2009, guvernul indian a anunțat un plan masiv de stimulare datorat impactului crizei financiare globale. Cu toate acestea, mulți considerat pachetul era excesiv de excesiv, rezultând într-o perioadă prelungită de inflație ridicată.

În general, fluctuațiile extreme ale prețurilor în ambele sensuri ar putea fi provocatoare, în special pentru investitorii pe termen lung; Aici intervine bitcoinul. Cu o ofertă finită și natura sa contra-inflației, investitorii pe termen lung ar putea găsi cu ușurință aceste caracteristici de stocare a valorii bitcoin atractive în comparație cu alte active.

3. Ratele mai mici ale dobânzii, oferta de bani mai mare

Ratele dobânzii ar putea fi un alt motiv pentru care investitorii ar trebui să ia în considerare includerea criptografică. RBI-ul tăiat rata de repo de referință cu 75 de puncte de bază, până la 4,4% în ședința MPC din martie. Activitățile economice încetinite au condus în primul rând la reducerea masivă a ratei din cauza blocărilor legate de COVID-19.

În timp ce 4,4% ar putea părea decent în comparație cu băncile centrale precum BOJ și SNB, ratele lor de referință erau deja negative. Este posibil ca piețele să vadă în curând ca RBI să-și reducă ratele cheie și mai agresiv. Soluții Fitch se așteaptă RBI poate reduce rata repo cu încă 100 de puncte de bază până la începutul anului 2021, ca parte a măsurii de abordare a economiei COVID-19.

Figura 3: Rata dobânzii și oferta monetară India M2

Sursa: Tradingeconomics.com

În momentul în care tendința ratelor politicii RBI scade, banca centrală indiană pare să nu ezite atunci când vine vorba de pornirea mașinilor lor de tipărire a banilor. Oferta de bani M2 a țării a crescut din 2017, iar rata sa a crescut și mai mult în ultimele luni.

Având în vedere fondul COVID, ratele dobânzii vor rămâne probabil la niveluri extrem de scăzute, dacă nu chiar și mai mici. Acest lucru ar putea fi o provocare pentru investitorii pe termen lung, în special pentru cei care se concentrează pe obligațiuni și venituri fixe. Deși mai existau alternative printre clasele de active tradiționale, bitcoinul și criptomoneda pot fi, de asemenea, o opțiune ideală.

4. Blocarea crește interesul criptografic mai mare

Blocarea la nivel național ar fi putut încetini economia. Cu toate acestea, ar putea crea și mai mult timp pentru investitorii indieni pentru a studia despre criptomonede.

Într-un interviu, Nischal Shetty, CEO al schimbului de criptomonede Wazirx, a spus, "Blocarea extinsă a dus la manifestarea de către oameni a unui interes și mai mare față de criptare în India. Întrucât milioane de oameni nu au ocazia să lucreze din cauza blocării, cripto-ul se dovedește a fi o oportunitate pentru indieni de a tranzacționa și de a câștiga din asta.

Faptul că comentariul lui Shetty pare în linie cu numerele locale de tranzacționare criptografice C2C. Datele de la Coindance arată că volumul comerțului săptămânal cu Localbitcoins a crescut constant din februarie 2020, cu aproximativ INR În valoare de 100 mln BTC a fost schimbat manual prin intermediul platformei C2C.

Figura 4: Volumul săptămânal de localbitcoins (INR)

Sursa: Coindance

Deși este posibil ca numărul să nu pară extrem de semnificativ în acest moment, totuși, fiind cea de-a cincea cea mai mare economie din lume și reprezentând 17% din populația lumii, credem că există un potențial imens de creștere a criptografiei în India.

5. Claritate sporită a reglementării, dar au nevoie de mai mult

Preocupările de reglementare ar putea fi unul dintre cei mai influenți factori pentru ca investitorii să intre în spațiul criptografic. La începutul lunii martie, Curtea Supremă din India a făcut-o întins o decizie prin care se spune că interdicția tranzacționării criptomonedelor folosind serviciile bancare din țară „neconstituțională."

Odată cu eliminarea primului obstacol, industria criptografică din India a îndemnat autoritățile de reglementare să ofere orientări suplimentare și claritate pentru operațiunile lor locale..

A raport din Global Legal Insights sugerează că organismele de reglementare ar putea explora posibilitatea acceptării anumitor criptomonede ar putea constitui un depozit sau o garanție. RBI a studiat lansarea unei monede digitale susținute de blockchain, în ciuda îndoielii sale cu criptomoneda. Credem că organismele de reglementare ar putea oferi în curând mai multe informații în ceea ce privește poziționarea criptomonedei în sistemul financiar, precum și un cadru pentru participanții din industrie.

Concluzie

Peisajul macroeconomic pare favorabil investitorilor indieni să ia în considerare o includere criptografică în portofoliul său de investiții, în timp ce datele arată, de asemenea, că interesul criptografic în India a crescut. OKEx urmează să lanseze platforma sa de tranzacționare criptografică P2P în India, pentru a oferi investitorilor o soluție all-in-one de a tranzacționa cripto prin intermediul infrastructurilor sale de rețea rapide și sigure. Mai mult, OKEx va lansa, de asemenea, un birou OTC nou-nouț în India, dedicat facilitării tranzacțiilor cu blocuri mari cu soluții personalizate. Rămâneți la curent cu anunțul.

Autor: Cyrus Ip

Analist de cercetare, OKEx

Pentru mai multe informații despre OKEx, vă rugăm să vizitați:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map