Investiția în inteligența artificială (AI) – Tot ce trebuie să știți

Inteligența artificială (AI) este un domeniu care nu necesită nicio introducere. AI a călărit fracurile Legii lui Moore care stări că se poate aștepta ca viteza și capacitatea computerelor să se dubleze la fiecare doi ani. Din 2012, cantitatea de calcul utilizată în cele mai mari cursuri de antrenament AI a crescut exponențial odată cu dublându-se la fiecare 3 până la 4 luni, cu rezultatul final că suma resurselor de calcul alocate AI a crescut cu 300.000 de ori din 2012. Nicio altă industrie nu se poate compara cu aceste statistici de creștere.

Vom explora ce domenii ale IA conduc această accelerare, ce companii sunt cele mai bine poziționate pentru a profita de această creștere și de ce contează.

Tipuri de învățare automată

Învățare automată este un subcâmp al AI care este în esență programarea mașinilor pentru a învăța. Există mai multe tipuri de algoritmi de învățare automată, cel mai popular de departe este invatare profunda, aceasta implică introducerea datelor într-un Retele neuronale artificiale (ANN). Un ANN este o rețea intensivă foarte calculată de funcții matematice unite într-un format inspirat de rețelele neuronale găsite în creierul uman.

Cu atât mai mult Date mare care este alimentat într-un ANN, cu atât ANN devine mai precis. De exemplu, dacă încercați să instruiți un ANN pentru a afla cum să identificați imagini de pisică, dacă hrăniți rețeaua cu 1000 de imagini de pisică, rețeaua va avea un nivel mic de precizie de poate 70%, dacă o măriți la 10000 de imagini, nivelul de precizie poate crește la 80%, dacă îl măriți cu 100000 de imagini, atunci tocmai ați mărit precizia rețelei la 90% și mai departe.

Aici se află una dintre oportunități, companiile care domină domeniul dezvoltării cipurilor AI sunt în mod natural coapte pentru creștere.

Există multe alte tipuri de învățare automată care prezintă promisiuni, cum ar fi Consolidarea învățării, aceasta este formarea unui agent prin repetarea acțiunilor și recompensele asociate. Prin utilizarea învățării prin întărire, un sistem AI poate concura împotriva sa cu intenția de a îmbunătăți performanța. De exemplu, un program care joacă șah va juca împotriva lui în mod repetat, fiecare instanță a jocului îmbunătățind modul în care se comportă în următorul joc.

În prezent, cele mai bune tipuri de IA utilizează o combinație atât de învățare profundă, cât și de învățare consolidată în ceea ce este denumit în mod obișnuit învățare de întărire profundă. Toate cele mai importante companii de AI din lume, cum ar fi Tesla, utilizează un anumit tip de învățare profundă.

Deși există alte tipuri de sisteme importante de învățare automată care sunt în prezent avansate, cum ar fi meta-învățare, de dragul simplității, învățarea profundă și învățarea mai avansată a întăririi profunde ale verilor sunt ceea ce investitorii ar trebui să fie cei mai familiarizați. Companiile care sunt în fruntea acestui progres tehnologic vor fi cele mai bine poziționate pentru a profita de creșterea exponențială imensă la care asistăm în AI.

Investiția în inteligența artificială (AI) - Tot ce trebuie să știți

Știința datelor & Date mare

Dacă există un diferențiator între companii care vor reuși și vor deveni lideri de piață și companii care vor eșua, este Date mare. Toate tipurile de învățare automată se bazează foarte mult pe știința datelor, acesta este cel mai bine descris ca un proces de înțelegere a lumii din tipare în date. În acest caz, AI învață din date și cu cât sunt mai multe date, cu atât sunt mai precise rezultatele. Există câteva excepții de la această regulă datorită a ceea ce se numește supraîncadrarea, dar aceasta este o preocupare de care dezvoltatorii AI sunt conștienți și iau măsuri de precauție pentru a compensa.

Importanța datelor mari este motivul pentru care companiile precum Tesla au un avantaj de piață clar atunci când vine vorba de tehnologia autovehiculelor. Fiecare Tesla care se află în mișcare și care folosește pilotul automat alimentează date în cloud. Acest lucru permite Tesla să utilizeze învățarea profundă a armăturii și alte modificări ale algoritmului pentru a îmbunătăți sistemul general de vehicule autonome.

Acesta este și motivul pentru care companiile precum Google vor fi atât de dificil de detronat pentru provocatori. Fiecare zi care trece este o zi în care Google colectează date din nenumăratele sale produse și servicii, inclusiv rezultatele căutării, Google Adsense, dispozitivul mobil Android, browserul web Chrome și chiar termostatul Nest. Google se îneacă sunt mai multe date decât orice altă companie din lume. Asta nici măcar nu contează toate lunile în care sunt implicați.


Înțelegând de ce contează învățarea profundă și știința datelor, putem deduce de ce companiile de mai jos sunt atât de puternice.

Companii AI în care să investească

Există trei lideri de piață actuali care vor fi foarte greu de provocat.

Alphabet Inc (NASDAQ: GOOGL)

Alphabet Inc. este compania umbrelă pentru toate produsele Google care include motorul de căutare Google. Este necesară o scurtă lecție de istorie pentru a explica de ce sunt un astfel de lider de piață în AI. În 2010, o companie britanică DeepMind a fost lansat cu scopul de a aplica diverse tehnici de învățare automată pentru construirea algoritmilor de învățare cu scop general.

În 2013, DeepMind a luat lumea prin asalt cu diferite realizări, inclusiv să devină campion mondial la șapte jocuri Atari folosind învățarea profundă de întărire.

În 2014, Google a achiziționat DeepMind pentru 500 de milioane de dolari, la scurt timp după aceea, în 2015 DeepMind’s AlphaGo a devenit primul program AI care a învins un jucător profesionist Go uman și primul program care a învins un campion mondial Go. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu Go, mulți consideră că este cel mai provocator joc existent.

DeepMind este considerat în prezent un lider de piață în învățarea profundă a întăririi și un concurent principal pentru realizareInteligența generală artificială (AGI), un tip futurist de IA cu scopul de a atinge sau de a depăși în cele din urmă inteligența la nivel uman.

Trebuie să luăm în considerare și celelalte tipuri de AI în care Google este implicat în prezent, cum ar fi Waymo, un lider de piață în tehnologia automată a vehiculelor, în al doilea rând doar după Tesla, și sistemele secrete de AI utilizate în prezent în motorul de căutare Google.

Google este implicat în prezent în atât de multe niveluri de IA, încât ar fi nevoie de o lucrare exhaustivă pentru a le acoperi pe toate.

Tesla (NASDAQ: TSLA)

După cum sa menționat anterior Tesla profită de datele mari de la flota sa de vehicule rutiere pentru a colecta date de la pilotul său auto. Cu cât sunt colectate mai multe date, cu atât se pot îmbunătăți folosind învățarea profundă, aceasta este deosebit de importantă pentru cele considerate ca fiind cazuri de margine, acestea sunt cunoscute ca scenarii care nu se întâmplă frecvent în viața reală.

De exemplu, este imposibil să se prevadă și să se programeze în fiecare tip de scenariu care se poate întâmpla pe drum, cum ar fi o valiză care circulă în trafic sau un avion care cade din cer. În acest caz, există foarte puține date specifice, iar sistemul trebuie să asocieze date din mai multe scenarii diferite. Acesta este un alt avantaj de a avea o cantitate imensă de date, deși poate fi prima dată când un Tesla din Houston întâlnește un scenariu, este posibil ca un Tesla din Dubai să fi întâlnit ceva similar..

Tesla este, de asemenea, un lider de piață în tehnologia bateriei, și în tehnologia electrică pentru vehicule. Ambele se bazează pe sistemele AI pentru a optimiza autonomia unui vehicul înainte de a fi necesară o reîncărcare. Tesla este cunoscută pentru frecvența sa actualizări on-air cu optimizări AI care îmbunătățesc cu câteva puncte procentuale performanța și autonomia parcului său de vehicule.

De parcă acest lucru nu ar fi fost suficient, Tesla este și el proiectarea propriilor cipuri AI, acest lucru înseamnă că nu mai depinde de cipuri de la terțe părți și pot optimiza cipurile pentru a funcționa cu software-ul lor complet de auto-conducere de la zero.

NVIDIA (NASDAQ: NVDA)

NVIDIA este cea mai bine poziționată companie pentru a profita de creșterea actuală a cererii în cipurile GPU (unitate de procesare grafică), deoarece acestea sunt în prezent responsabile de 80% din toate GPU-urile vânzări.

În timp ce GPU-urile au fost utilizate inițial pentru jocuri video, acestea au fost rapid adoptat de industria AI special pentru învățarea profundă. Motivul pentru care GPU-urile sunt atât de importante este că viteza calculelor AI este mult îmbunătățită atunci când calculele sunt efectuate în paralel. În timp ce instruiți un ANN de învățare profundă, sunt necesare intrări și acest lucru depinde în mare măsură de multiplicări matriciale, unde paralelismul este important.

NVIDIA lansează în mod constant noi cipuri AI care sunt optimizate pentru diferite cazuri de utilizare și cerințe ale cercetătorilor AI. Această presiune constantă de a inova este cea care menține NVIDIA ca lider de piață.

Alegeți un broker de acțiuni

Primul pas în călătoria dvs. ar trebui să fie alegerea unui broker de acțiuni. Un broker pe care îl recomandăm este Firstrade.

Investiția în inteligența artificială (AI) - Tot ce trebuie să știți Investiția în inteligența artificială (AI) - Tot ce trebuie să știți Investiția în inteligența artificială (AI) - Tot ce trebuie să știți
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Evaluările Securities.io sunt stabilite de echipa noastră editorială. Formula de notare pentru brokerii de valori ia în considerare peste zeci de factori, inclusiv taxele și minimele conturilor, platformele de tranzacționare, asistența pentru clienți, organismele de reglementare și opțiunile de investiții.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Evaluările Securities.io sunt stabilite de echipa noastră editorială. Formula de notare pentru brokerii de valori ia în considerare peste zeci de factori, inclusiv taxele și minimele conturilor, platformele de tranzacționare, asistența pentru clienți, organismele de reglementare și opțiunile de investiții.

★★★★★ ★★★★★ Recenzie Public.com

Evaluările Securities.io sunt stabilite de echipa noastră editorială. Formula de notare pentru brokerii de valori ia în considerare peste zeci de factori, inclusiv taxele și minimele conturilor, platformele de tranzacționare, asistența pentru clienți, organismele de reglementare și opțiunile de investiții.

Taxe

Comisia zero

Taxe

Comisia zero

Taxe

Comisia zero

Cont minim

Nici unul

Cont minim

100 USD

Cont minim

Nici unul

Promoții

Stocuri gratuite *

* Consultați site-ul web pentru detalii.

Promoții

Nici unul

Promovare

Nici unul

rezumat

Este imposibil să enumerăm toate companiile care sunt implicate într-o anumită formă de IA, ceea ce este important este înțelegerea tehnologiilor de învățare automată care sunt responsabile pentru cea mai mare parte a inovației și creșterii la care a asistat industria. Am evidențiat 3 lideri de piață, vor veni alți mulți. Pentru a fi la curent cu AI, ar trebui să rămâi la curent cu Știri AI, evitați hype-ul AI și înțelegeți că acest domeniu evoluează constant.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map