Companie cu sediul în Marea Britanie, legată de schimbul criptografic implicată în activități de spălare a banilor

O companie din Marea Britanie a fost legată de bursa de criptomonede BTC-e care a fost investigată după ce ar fi desfășurat activități de spălare a banilor. Această companie din Marea Britanie este cunoscută sub numele de Mayzus Financial Services sau MFS și este în prezent investigată. Informația a fost eliberată de NameCoinNews acum câteva zile.

Companie cu sediul în Marea Britanie legată de activitățile de spălare a banilor BTC-e

Cazul de schimb BTC-e legat de activitățile de spălare a banilor este departe de a fi închis și continuă să genereze noi titluri și informații. De data aceasta, NameCoinNews a raportat că MFS deținută de Rusia este legată de bursa de criptare BTC-e.

ONG-ul anticorupție Global Witness a analizat cazul și a adunat informațiile necesare pentru a ajunge la o astfel de concluzie. BTC-e a fost investigat datorită faptului că a fost folosit de grupul de hacking numit Fancy Bear.

Conform raportului, guvernul rus a plătit acești hackeri pentru a efectua o serie de atacuri cibernetice. Mai mult, BTC-e a fost sub supraveghere pentru operarea unei afaceri de spălare a banilor care i-a ajutat pe hackeri să spele fonduri din Mt. Hack Gox care a avut loc la sfârșitul anului 2013 și la începutul anului 2014.

Merită subliniat faptul că Mt. Gox a fost cea mai mare bursă din acel moment, iar hack-ul a afectat puternic întreaga piață a criptomonedelor și credibilitatea acesteia. Platforma a pierdut 850.000 de BTC, care în acel moment valorau mai mult de 450 de milioane de dolari. Multe dintre aceste BTC au fost apoi spălate și schimbate pe platforma BTC-e, care a fost investigată de atunci.

BTC-e a fost, de asemenea, unul dintre cele mai mari schimburi de criptomonede de pe piață, care a gestionat aproximativ 9 miliarde de dolari în tranzacții de criptomonede de când a fost lansat în 2011. În același timp, platforma a fost un gateway fiat-to-crypto foarte important și util deoarece a ajutat comercianții să își schimbe euro, dolari SUA și ruble rusești pentru criptomonede precum Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Namecoin, Novacoin, Peercoin, Dash și, de asemenea, Ethereum (ETH).

Raportul explică faptul că Mayzus Financial Services Ltd. este o companie deținută de omul de afaceri rus Sergey Mayzus și se află în prezent în Cipru. În același timp, această firmă operează un brand cunoscut sub numele de Money Polo, care este în prezent operațional în 130 de țări diferite și are în jur de 400.000 de sucursale în întreaga lume. MoneyPolo oferă servicii persoanelor fizice și companiilor care doresc să mute banii peste granițe într-un mod sigur, instant și cu costuri reduse.

Această situație va îngreuna ancheta juridică, având în vedere că sunt implicate noi părți. Va fi important să urmărim îndeaproape care vor fi evoluțiile cu privire la acest caz și cum va fi soluționat.

În Regatul Unit, Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) este cea însărcinată cu autorizarea firmelor de transfer de bani pentru a muta bani la nivel internațional și a le repatria. Reputația FCA este solidă pe o piață care trebuie reglementată și controlată în orice moment.

Criptomonedele afectate de infractori

Infractorii au folosit întotdeauna Bitcoin și alte criptomonede pentru a spăla bani sau a desfășura activități ilegale. Acest lucru se datorează faptului că aceste active digitale oferă mai multă confidențialitate decât serviciile și plățile financiare tradiționale și, de asemenea, sunt mai ușor de deplasat peste granițe în comparație cu monedele fiduciare..

Schimburile au fost folosite și de acești criminali pentru spălarea banilor, având în vedere că fondurile ar trebui transformate din criptomonede în fiat dacă infractorii vor să le folosească zilnic. Acesta este motivul pentru care schimburile și alte platforme legate de cripto au fost investigate și examinate de autoritățile de reglementare din întreaga lume.

Statele Unite, de exemplu, au stabilit reglementări riguroase pentru ca companiile legate de cripto să înceapă să funcționeze. Unele state solicită firmelor care oferă servicii de criptare să solicite o licență care poate fi foarte dificil de obținut.

În plus, mai multe guverne și jurisdicții au început să implementeze politicile Know-Your-Customer (KYC) și Anti-Spălarea banilor (AML). În cele din urmă, au creat, de asemenea, reguli de finanțare anti-terorism (ATF) care trebuie urmate îndeaproape de schimburi și de alți furnizori de servicii criptografice..

Legitimitatea spațiului criptomonedelor și a întregii industrii criptografice a fost afectată de un număr mare de cazuri legate de criminali și spălarea banilor care implică criptomonede. În ciuda acestui fapt, o mică parte din toate tranzacțiile sunt utilizate pentru activități ilicite.

Aproximativ 2% din tranzacțiile Bitcoin sunt considerate ilicite și 21% din tranzacții sunt legale. Restul de 77% este încă neclasificat, având în vedere că uneori este dificil de înțeles cine sunt expeditorul și destinatarii tranzacțiilor.

Între timp, băncile majore și alte instituții financiare din diferite jurisdicții au fost, de asemenea, implicate în activități de spălare a banilor în ultimii ani. Mulți dintre ei au fost nevoiți să plătească amenzi mari datorită faptului că au ajutat organizațiile criminale să spele bani.

Într-adevăr, HSBC, BNP Paribas sau JP Morgan au fost toți implicați în diferite activități ilicite, inclusiv manipularea banilor din droguri, evitarea impozitelor și multe altele. Acest lucru arată că, în ciuda narațiunii negative actuale din jurul Bitcoin și a criptomonedelor, băncile au fost, de asemenea, instrumentele preferate utilizate de infractori pentru a gestiona procedurile din surse ilegale.

Înțelegerea criptomonedelor

Criptomonedele pot fi foarte utile și utile pentru mulți investitori și persoane fizice. Sunt rapide și ușor de utilizat și nu trebuie să fie gestionate de o autoritate centralizată. Acesta este cu siguranță un lucru pozitiv, luând în considerare prima dată când un sistem financiar se poate baza pe monede descentralizate care elimină toți intermediarii.

Deși există schimburi și platforme care au fost utilizate de criminali, acest lucru nu înseamnă că întreaga piață criptografică este legată de criminali. BTC-e va trebui să-și rezolve problemele legale în viitor și să găsească o soluție la acuzațiile primite. Aceasta nu este o sarcină ușoară, iar implicarea unei companii din Regatul Unit nu ușurează lucrurile.

Reglementările de pe piața criptomonedelor ar fi foarte utile pentru a ajuta schimburile și alte firme să se comporte conform legii și să ofere transparență întregului spațiu criptografic care are în prezent nevoie de reguli și informații clare..

Unele țări conduc deja spațiul în ceea ce privește aceste chestiuni. Unele dintre țările cu reglementări clare includ Elveția și Malta. Între timp, alte jurisdicții încearcă să stabilească un cadru prietenos și clar care să ajute firmele și companiile să ofere servicii utilizatorilor de cripto pe piață și, de asemenea, să reducă incertitudinea din spațiu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map