Amendamentul de excepție pentru prospectul leton

Într-o mișcare care se aliniază sentimentelor pro-investiții letone și inovării digitale, parlamentarii au modificat legea valorilor mobiliare din țară (FITL), ceea ce ar putea aduce beneficii industriei STO în general. Ajustările efectuate prin excepția prospectului leton fac mult mai ușor pentru companiile mici și mijlocii (IMM-uri) să strângă capital prin intermediul unei oferte publice scutite de prospect. O astfel de scutire de prospect se încadrează bine în cadrul tokenizării, unde capitalurile emise pot beneficia de o lichiditate crescută sub formă de active tokenizate.

Excepția prospectului leton prezintă o poziție de perspectivă în ceea ce privește instrumentele financiare inovatoare, permițând accesul direct al investitorilor pe piețele primare și secundare pentru investiții de capital mici. De asemenea, demonstrează o consolidare a poziționării pieței de capital a țării în UE.

Anterior, companiile au putut strânge capital de la 100.000 EUR la 5.000.000 EUR, sub rezerva unui prospect simplificat. În timp ce această excepție a prospectului a stimulat anumite afaceri, sarcina a fost greoaie. În toate cazurile, companiile aveau nevoie să angajeze un broker sau o bancă și o serie de alte organizații terțe doar pentru a-și realiza proiectele de crowdfunding. În consecință, cu toate costurile suportate, o strângere de fonduri de, să zicem, 1.000.000 EUR a lăsat compania cu mai multe cheltuieli decât beneficii.

Excepție pentru prospectul leton

Cea mai recentă excepție din Letonia a prospectului este probabil să crească valoarea valorilor mobiliare tokenizate pe care o firmă le poate emite înainte de a depune un prospect la autoritățile de reglementare pentru emisii mai mari. Noile reguli permit emiterea fără prospecte până la 1.000.000 EUR, iar între 1.000.000 EUR și 8.000.000, trebuie pregătit un document de ofertă simplificat în conformitate cu regulile autorității de reglementare. În timp ce oferta de valori mobiliare sub 3.000.000 EUR se poate face fără implicarea unui broker sau a unei bănci. Important, această ultimă excepție este disponibilă numai pentru întreprinderile mici sau mijlocii. În mod uimitor, aceste firme ar avea capacitatea de a găzdui una sau mai multe oferte sub suma totală de 3.000.000 EUR la fiecare 36 de luni.

În special, excepția prospectului enumeră faptul că emiterea oferă titluri de capital sau datorii. Capitalurile și datoriile tokenizate oferă o nouă lichiditate pe piață. Ca atare, noi piețe continuă să se formeze în jurul acestor instrumente financiare unice. Discutând despre excepția prospectului, a declarat Liza Aizupiete, directorul general al Fintelum

„În încercarea de a ajuta sectoarele imobiliare și imobiliare să acceseze opțiuni de finanțare mai bune, actualele modificări ale legii valorilor mobiliare fac din Letonia un stat membru UE mai atractiv pentru strângerea de capital. Actualul mediu de reglementare permite Fintelum să deservească întreprinderile mici și mijlocii care ridică până la 3 milioane EUR, în termen de 36 de luni, cu bariere mai scăzute la intrarea pe piețele de capital. Investitorii vor putea investi în fiat sau criptomonede și vor avea acces la proprietatea fracționată a proiectelor care produc dividende, deschise investitorilor de retail. Cu instrumentele de tokenizare și conformitate Fintelum, proprietarii fracționari de valori mobiliare sau jetoane de utilitate vor putea schimba interesul pentru proiecte care utilizează piața noastră secundară peer-to-peer și astfel vor crește lichiditatea în active tipic nelichide. De exemplu, dacă dețineți o parte a unei companii care deține fie o proprietate imobiliară, fie reprezintă o companie comercială, puteți cumpăra sau vinde digital aceste fracțiuni între acționarii existenți sau puteți căuta noi investitori interesați de proiect. ”

Sectorul criptografic leton

Letonia continuă să fie una dintre primele țări pro-cripto din UE. Letonia a avut întotdeauna un Bitcoin activ minerit sector. Ca atare, țara a cunoscut o adopție incredibilă. De exemplu, în 2014 airBaltic a devenit primul companie aeriană din lume să vândă bilete pentru Bitcoin. În special, Letonia găzduiește una dintre cele mai importante companii de tehnologie blockchain din lume cu servicii complete – Bitfury.

Integrare blockchain

Dându-și seama cât de puternică a fost cu adevărat tehnologia blockchain, Serviciul de venit al statului leton a anunțat că va folosi tehnologia blockchain pentru luptă evaziune fiscală în februarie 2019. În plus, acești autorități de reglementare au declarat public că tehnologia blockchain creează noi oportunități de afaceri.

Excepție prospect Letonia

Excepția prospectului leton va stimula cu siguranță o creștere semnificativă în sectorul STO al țării. Țara are o mulțime de avânt în industrie și această ultimă legislație ar trebui să facă din Letonia o țară și mai atractivă pentru orice startup de blockchain care caută țărmuri prietenoase. Deocamdată, mulți dintre autoritățile de reglementare ale lumii ar putea învăța un lucru sau două din Letonia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map