Cercetătorii inițiativei California Berkeley Haas Blockchain lansează un nou studiu Stablecoin

În această săptămână, un grup de cercetători finanțat de Inițiativa Berkeley Haas Blockchain a Universității din California eliberată un studiu stablecoin care a concluzionat emiterea acestor monede nu are niciun efect asupra prețului bitcoin sau altor criptomonede de pe piață. Grupul și-a descoperit concluzia deschisă după ce a comparat datele despre piață și fluxul de tranzacționare din ultimele două luni. Știrile reprezintă o schimbare în utilizarea și efectul acestor noi instrumente financiare în sfera criptografică.

Stablecoins

Stablecoins sunt jetoane care sunt legate de criptomonede, bani fiduciari sau de mărfuri tranzacționate la bursă, cum ar fi metalele prețioase sau metalele industriale. În acest fel, aceste jetoane experimentează fluctuații de preț în funcție de piața lor de piață și nu de sfera criptografică generală. Prima stablecoină majoră a fost Tether (USDT). La momentul emiterii sale, Tether a susținut că fiecare USDT a fost susținut de moneda fiduciară pe bază de 1: 1. În martie 2019, Tether și-a modificat suportul pentru a include împrumuturi și alte active. În ciuda modificărilor, Tether continuă să fie stablecoin de top.

Dezbateri Stablecoin

Important, stablecoins continuă să fie un instrument puternic dezbătut pe piață. Acest raport oferă atât autorităților de reglementare, cât și criptocomunității transparența necesară în ceea ce privește efectele acestor jetoane. Ani de zile, acuzațiile de manipulare a pieței au afectat piața. Aceste îngrijorări au atins un ton febril după ce Facebook și-a anunțat anul trecut proiectul de balanță Stablecoin. Autoritățile de reglementare s-au grăbit să oprească proiectul.

Studiu Stablecoin – Safe Haven

În special, studiul nu demonstrează nicio dovadă că emisia de stablecoin afectează prețurile criptomonedelor în prezent. În schimb, datele relevă opusul. Utilizarea Stablecoin are loc mai ales ca piață reacţie la schimbările de preț și nu ca cauză a acțiunii în sine. Cercetătorii au descoperit că dovezile concluzionează asupra utilizării primare a stablecoinelor ca refugiu sigur.

Ieșiți din volatilitate

Aceste date au sens atunci când considerați că monedele stabile oferă investitorilor o modalitate mai ușoară de a părăsi volatilitatea în spațiu. Transferul cripto-ului dvs. în moneda fiat vine cu mai multe întârzieri și taxe. Pe o piață în mișcare rapidă, întârzierile de conversie fiat și taxele adăugate se pot dovedi a fi o problemă reală. Alternativ, transferul fondurilor dvs. către o monedă stabilă durează câteva secunde, majoritatea schimburilor oferind acum propriile monede fixate.

Studiu Stablecoin

Studiu Stablecoin

În mod crucial, analiza datelor de tranzacționare a arătat, de asemenea, că stablecoinele joacă un rol și mai important ca depozit de valoare pentru schimburile care nu oferă conversii cripto-fiat. Aceste monede sunt singura scăpare de volatilitatea pieței. Aceste platforme văd cea mai stabilă mișcare în timpul tendințelor descendente ale pieței.

Stablecoin Study Research Group

Richard Lyons, U.C. Ofițerul șef de inovare al lui Berkley și Ganesh Viswanath-Natraj, profesor asistent de finanțe la Warwick Business School au condus cercetarea. În special, proiectul a primit finanțare de la Universitatea din California Berkeley Haas Blockchain Initiative.

Inițiativa Berkeley Haas Blockchain

Inițiativa Berkeley Haas Blockchain a fost lansată oficial în 2018 cu scopul de a crește gradul de conștientizare a blockchain-ului în rândul studenților și de a avansa cercetarea academică în domeniu. grup se concentrează pe o gamă completă de inițiative blockchain, inclusiv dezvoltarea tehnică și inovația în blockchain, criptomonede și plăți digitale. Foarte important, Inițiativa Berkeley Haas Blockchain a fost posibilă printr-un parteneriat strategic cu Ripple.

Noi dovezi

În mod critic, acest ultim studiu stablecoin contrazice concluziile găsite de un alt grup de cercetători universitari în iulie 2018. În acel moment, John Griffins de la Universitatea Texas din Austin și Amin Shams de la Universitatea de Stat din Ohio și-au găsit cercetare s-a dovedit o corelație directă între emisiile Tether și majorările prețurilor Bitcoin. Mai exact, datele lor au demonstrat că scăderea capitalizării pieței a dus la creșterea prețurilor bitcoin. Studiul a mers până la punctul de a arăta introducerea Tether ca forță motrice din spatele Bitcoin 2017.

Raportul și-a găsit în cele din urmă drumul către Departamentul de Justiție al SUA. În consecință, autoritățile de reglementare au deschis o investigație pentru a afla dacă Tether și Bitfinex stablecoin folosit emisiuni pentru a umfla prețul bitcoin. Acum, autoritățile de reglementare susțin că Tether USDT s-a angajat în manipulări ilegale ale pieței pentru a susține prețul bitcoin. În mod crucial, Tether apărat compania sa și rolul important al stablecoinelor pe piață.

Un timp diferit

Faptul că Tether a fost prima bancă stabilă care a jucat rolul de refugiu sigur pe piață este important. În 2017, a ținut greutatea criptocomunității pe umeri. Astăzi există un imens varietate de monede stabile disponibile investitorilor. Această diversificare continuă să se extindă pe măsură ce noile firme intră pe piață. Iată cele mai populare monede stabile în funcție de capitalizarea pieței:

  • Tether (USDT)
  • TrueUSD (TUSD)
  • DAI Stablecoin
  • Monedă USD (USDC)
  • Jeton standard Paxos (PAX)
  • Bitshares (BitUSD) Stablecoin
  • Gemeni (GUSD)
  • Binance GBP Stablecoin (BGBP)

Studiu Stablecoin – Piața gata să se extindă

Pe măsură ce piața stablecoin continuă să se extindă, firmele mai mari doresc acum să creeze următorul standard stablecoin. Ca atare, mai multe firme de tehnologie precum Facebook și Telegram au anunțat planuri de a emite active digitale în viitor. Aceste platforme au deja milioane de utilizatori, care ar deveni instant utilizatorii de criptare, dacă proiectele vor avea succes. Din păcate, ambele proiecte au întâmpinat până acum răspunsuri dure din partea SEC. În ambele cazuri, autoritățile de reglementare au solicitat mai mult timp pentru a revizui aspecte ale proiectelor și informații suplimentare de la companii.

Date noi – O nouă abordare

Acum că autoritățile de reglementare au actualizat datele, este timpul pentru o nouă abordare a pieței stablecoin. Unele țări au solicitat o abordare internațională a stablecoinelor. De exemplu, anul acesta Consiliul pentru stabilitate financiară (FSB), organismul de supraveghere G20, publicat îngrijorări legate de potențialul perturbator al stablecoinelor pe piață. Raportul a urmat unui șir de bănci centrale care anunțau planurile de a emite monede stabile în viitor.

Banca Centrală a emis monede stabile

Un alt major raport subliniază modul în care anul acesta Rusia a preluat conducerea în emiterea unei stablecoin-uri multinaționale susținute de mărfuri cu Uniunea Economică Eurasiatică sau EAEU și țările BRICS. Vestea vine după știre a apărut că China intenționează să emită o monedă stabilă în viitorul apropiat.

Prezentare generală a studiului Stablecoin

Trebuie să le acordați acestor cercetători credit. Noile date din acest raport ar trebui să ajute atât legislatorii, cât și dezvoltatorii de stablecoin să avanseze. Sperăm că, în viitorul apropiat, ambele echipe vor fi pe aceeași pagină. Deocamdată, parlamentarii continuă să încerce să înțeleagă adevăratele capabilități ale acestor instrumente revoluționare blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map