Saum Noursalehi, CEO al tZERO – Interview Series

Saum Noursalehi este CEO al tZERO, un schimb de jetoane de securitate care are potențialul de a perturba întregul spațiu digital de valori mobiliare. Anterior, la această poziție Saum a fost președinte al Suprastoc.

Înainte de a deveni CEO al tZERO, ați fost președinte al Overstock, un lider în comerțul electronic și una dintre primele companii Fortune 500 care au acceptat Bitcoin. Când ați auzit prima dată despre Bitcoin și care a fost impresia dvs. inițială despre această tehnologie?

Am auzit prima dată de Bitcoin în 2013 la o cină și am fost fascinat de tehnologie. De fapt, nu am investit în bitcoin până în 2014, când am început să aflu mai multe despre asta, după ce Overstock a semnat un acord cu Coinbase pentru a-l accepta ca opțiune de plată.

Ai putea să ne spui cum ai trecut de la a fi președinte al Overstock, la CEO al tZERO?

Am lucrat la Overstock timp de aproape 14 ani, ocupând o serie de funcții de conducere într-o varietate de funcții la companie, inclusiv tehnologie, dezvoltare de produse, R&D și marketing pentru a numi câteva. După ce am studiat Informatica în facultate, am avut întotdeauna un interes pentru tehnologie, în special pentru inteligența artificială și tehnologia blockchain. Când a apărut ocazia de a deveni director executiv al tZERO, nu am putut să o las. Timpul meu la Overstock mi-a oferit o înțelegere puternică a dezvoltării produsului, a leadershipului și a ceea ce este necesar pentru a conduce o afacere, care mi-a cultivat identitatea profesională ca lider axat pe produs. În calitate de lider senior la o companie cotată la bursă, am avut o expunere profundă la piețele de capital și oportunități de transformare a ecosistemului actual. Cred că această experiență și interesul meu pentru tehnologia inovatoare mi-au permis să fac tranziția spațiului piețelor de capital bazate pe blockchain fără prea multe dificultăți.

Patrick Byrne și-a oferit recent demisia din funcția de CEO al Overstock. Cum va avea impact atât tZERO, cât și compania-mamă Medici Ventures?

După cum am spus în scrisoarea mea recentă către investitori, am fost trist să-l văd pe Patrick plecând. El este fondatorul acestor organizații, cu toate acestea, demisia sa nu a afectat operațiunile de zi cu zi ale tZERO și Medici Ventures sau executarea foilor de parcurs. Jonathan Johnson, care continuă să fie președintele consiliului tZERO și președinte al Medici Ventures, a preluat rolul de CEO interimar al Overstock. Jonathan este un mare lider și un campion pentru blockchain și potențialul său ca un contribuitor la evoluția într-o serie de ecosisteme, în special aplicarea sa pe piețele de capital prin tZERO. Jonathan și consiliile Overstock / Medici sunt dedicate tZERO și succesului nostru pe termen lung.

În iulie a fost anunțat dividendul preferat digital OSTKO. Puteți explica rațiunea din spatele acestui lucru și cum va ajuta la îmbarcarea noilor clienți pentru tZERO?

În iulie, Overstock și-a anunțat intenția de a emite un dividend acționarilor săi sub forma unor noi acțiuni ale acțiunilor preferențiale din seria A-1, OSTKO. Un număr de acțiuni OSTKO se tranzacționează în prezent exclusiv pe PRO Securities ATS, operat de o filială deținută în totalitate de tZERO, iar Overstock se așteaptă ca noile acțiuni de dividend să tranzacționeze la fel pe PRO Securities ATS. Dividendul va fi plătibil la un raport de 1:10, ceea ce înseamnă că o acțiune din seria A-1 va fi emisă pentru fiecare zece acțiuni de acțiuni comune, seria A-1 sau acțiuni preferențiale din seria B votate deținute de toți deținătorii acțiunilor respective. începând cu data înregistrării.

Acest dividend are potențialul de a introduce zeci de mii de acționari Overstock la PRO Securities ATS. În plus, a adus interes de la mulți brokeri-dealeri care ar dori să tranzacționeze astfel de valori mobiliare, care la rândul lor vor introduce pe toți clienții lor pe platforma noastră. Una dintre prioritățile noastre cheie este introducerea mai multor investitori pe platformă, iar acest lucru ar trebui să servească drept catalizator pentru creșterea lichidității. Dividendul este în prezent în proces de înregistrare SEC și Overstock lucrează activ cu autoritățile de reglementare.

Ravencoin a fost a treia criptomonedă adăugată aplicației tZERO. De ce Ravencoin?

Ravencoin este una dintre criptomonedele cu cea mai rapidă creștere. În plus, Ravencoin este aliniat filozofic cu tZERO, facilitând digitalizarea activelor și transformarea lor liberă. Tehnologia Ravencoin permite emiterea simplă și transferul în lanț al oricărui activ digital, inclusiv jetoanele de securitate, făcând din suportul pentru criptomoneda RVN o potrivire naturală pentru aplicația Crypto a tZERO.

Adăugarea de jetoane de securitate precum BCAP și SPiCE pe tZERO ar accelera adoptarea întregului ecosistem de valori mobiliare digitale. Există o dată așteptată pentru când vor fi adăugate mai multe jetoane la tZERO?

PRO Securities efectuează în prezent due diligence cu privire la jetoanele de securitate care utilizează protocolul DS al Securitize și suntem încântați de acest potențial de a oferi active noi, care la rândul lor vor atrage noi investitori. Ne propunem să comercializăm jetoane suplimentare până la sfârșitul anului.

Vă propuneți să lansați primul schimb de jetoane de securitate națională reglementat cu piețele digitale Box, cândva în 2020. Puteți să ne împărtășiți câteva detalii cu privire la acest parteneriat și cum beneficiază tZERO?

Lucrăm în continuare cu partenerii noștri de la BOX Digital Markets (BOX) la lansarea primului schimb de jetoane de securitate națională reglementată prin joint-venture-ul nostru, Boston Security Token Exchange (BSTX), în 2020. Cu experiența BOX în construirea și operarea unor valori mobiliare sofisticate exchange și tehnologia de top blockchain din industrie a tZERO, am reunit expertiza combinată a organizațiilor noastre pentru a îmbunătăți în mod fundamental piața valorilor mobiliare digitale. Continuăm să facem progrese și să lucrăm împreună pentru a stabili o structură tehnică și de reglementare care va fi pusă în aplicare înainte de lansarea schimbului.

Unde prevedeți ca titlurile digitale să fie în cinci până la zece ani și rolul tZERO în acest sens?

În termen de cinci până la zece ani, mă aștept ca piețele de capital să evolueze într-un ecosistem bazat pe blockchain în care vor fi simbolizate nu doar acțiuni și venituri fixe pe Wall Street, ci și alte active netradiționale, cum ar fi imobiliare, film, artă, echipe sportive, sportivi sau orice altceva de valoare. Tehnologia blockchain are un mare potențial de creștere a transparenței, reducerea costurilor de frecare, îmbunătățirea conformității cu reglementările și reformarea rolului participanților tradiționali la piață. Investitorul mediu cu amănuntul va avea acces la tipurile de active care erau rezervate anterior doar celor bogați sau conectați. Văd tZERO conducând efortul de a oferi o platformă pentru următoarea generație de tranzacționare a activelor.

Există altceva pe care doriți să îl împărtășiți despre tZERO sau Medici Ventures?

Medici Ventures se angajează să promoveze companiile axate pe tehnologia blockchain, iar tZERO este bijuteria coroanei Keiretsu-ului global al companiilor Medici Ventures. La tZERO, continuăm să lucrăm pentru viziunea noastră de a crea un ecosistem robust alimentat de tehnologia blockchain pentru ca investitorii să aibă locuri de cumpărare și vânzare de active digitale (PRO Securities ATS, aplicația Crypto a tZERO și, odată stabilită, BSTX), integrând tehnologia tokenizarea activelor (tehnologia protocolului de tokenizare tZERO) și stabilirea de relații directe cu clienții (sub rezerva aprobării de către filiala noastră deținută integral ca broker-dealer de retail).

Vă mulțumesc pentru acest interviu minunat.

Oricine dorește să afle mai multe poate vizita tZERO sau lista noastră de afaceri tZERO. De asemenea, puteți urmări Saum Noursalehi pe Twitter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map